Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Легендарен концерт на Джими Хендрикс в кино Арена

Легендарен концерт на Джими Хендрикс в кино Арена
Легендарен концерт на Джими Хендрикс в кино Арена
Cinefish.bg

Филми
Легендарен концерт на Джими Хендрикс в кино Арена

14.11.2012, 17:19  |   Видяна: 1987  |   Press Release  |   ФИЛМ

Легендарното участие на JIMI HEDRIX от 1969 по време на фестивала в Woodstock излиза в кината в цял свят!

По случай 70 годишнината от рождението на Jimi Hendrix избрани кина по света показват неговия незабравим концерт от фестивалa Woodstock, август 1969.

Българските феновете имат шанса да видят изпълнението на гениалния китарист благодарение на кино Арена.

Концертът ще бъде показан на 2-ри декември от 19:30 часа в градовете София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и Плевен.

Билетите са на цена от 10 лв. и могат да бъдат закупени в кината Арена или директно от сайта на веригата
http://www.kinoarena.com/Филмираният концерт ще бъде показан в кина Арена с медийната сила на радио Z-Rock и с подкрепата на www.avtora.com, списание Metal Hammer и сайта за праведна музика www.katehizis.com

Това специално кино издание, създадено с покровителството на Experience Hendrix, L.L.C., съдържа внимателно подбрани и обединени филмови кадри, събрани от носителя на "Оскар", режиьор Michael Wadleigh и неговият екип от опитни оператори. Те успяват да заснемат едно неповторимо виртуозно изпълнение на Jimi Hendrix.

По време на въпросната августовска сутрин Jimi показва своята нова банда и зашеметява публиката с изключителните си  импровизации на емблематични песни като “Voodoo Child (Slight Return),” “Fire,” “Purple Haze” and “Foxy Lady”, както и неговата драматична интерпретация на “Star Spangled Banner”.

Пътят на Jimi до легендарния фестивал в Woodstock е показан с неизлъчвани досега кадри и интервюта с членовете на неговата банда - Billy Cox и Mitch Mitchell, инжинерът Eddie Kramer и промоутърът на фестивала Michael Lang. Носителят на Грами за режисура Bob Smeaton [Beatles Anthology, Band Of Gypsys, Festival Express] майсторски е уловил трудностите по организацията на прочутия фестивал и уговарянето на Jimi Hendrix за основен изпълнител. Всичко това е малка документална част към изпълненията на гениалния китарист.

Представянето на Jimi Hendrix по време на фестивала остава в историята на рок музиката като едно от най-добрите и майсторски изпълнения. Този концерт с документални елементи включва 16 мм дигитално възстановени сцени, миксирани от легендарния инженер Eddie Kramer в 5.1 surround sound. Kramer работи в звукозаписното студио на Jimi Hendrix през цялата кариера на виртуозния китарист.

Песните, които Jimi Hendrix изпълнява във филмирания концерт една след друга:
Message To Love
Spanish Castle Magic
Red House
Lover Man
Foxey Lady
Jam Back At The House
Izabella
Fire
Voodoo Child (Slight Return)
Star Spangled Banner
Purple Haze
Woodstock Improvisation
Villanova Junction
Hey Joe


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg