Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Култовият японски трилър “Призрачен влак” ще се сдобие с холивудски римейк

Култовият японски трилър “Призрачен влак” ще се сдобие с холивудски римейк
Култовият японски трилър “Призрачен влак” ще се сдобие с холивудски римейк
Cinefish.bg

Филми
Култовият японски трилър “Призрачен влак” ще се сдобие с холивудски римейк

31.10.2014, 11:07  |   Видяна: 2489  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Международните бокс офис успехи на “Предизвестена смърт” и “Гняв” доведоха до създаването на десетки нискобюджетни холивудски версии на японски хоръри, които не предизвикаха особено раздвижване сред масовата публика. Независимо от тези факти интереса на Холивуд към света на японското хорър-кино продължава да бъде голям.

Поредното доказателство за това е оповестената малко по-рано днес информация, според която продуцентите на “Златният компас” и “Американски пай” ще работят по холивудски римейк на култовия свръхестествен трилър “Призрачен влак”.

Дело на режисьора Такеши Фурусауа, “Призрачен влак” мина по кината в Азия през 2006-та година и се превърна в изненадващ финансов успех в Япония. Подготвителната работа по холивудската версия вече е започнала и плана на продуцентите Пол и Крис Вайц е старта на снимките да бъде даден през втората половина на 2015-та година.

Новият “Призрачен влак” ще се сдобие с широко киноразпространение по света, а част от снимания екип ще бъде съставен от същите хора, които работиха и по японския оригинал. Самият режисьор Такеши Фурусауа ще бъде консултант по време на снимките и по думите му лентата “няма да бъде просто един бездушен римейк”.

Фурусауа: “Всъщност, японския “Призрачен влак” беше вдъхновен от голям брой американски хорър-филми. Така че римейка е като едно завръщане на материала към родния му дом. Ще бъде доста вълнуващо да се види как някои от нашите идеи ще еволюират в новата версия. Американските ни партньори са изключителни професионалисти и всички заедно ще направим филм, който със сигурност ще изплаши зрителите.”

Сюжетът на римейка ще се придържа стриктно към описаното в оригинала. В основен катализатор на действието се превръща мистериозното изчезване на няколко души в градско метро и последвалите появи на призрачни същества.

По сценария на новия “Призрачен влак” работят Джош Милър и Патрик Кейси (“Трансилвания”), а продуцентите вече търсят режисьор. Тъй като е все още рано не се споменават никакви актьорски имена.

Ако снимките започнат по план световната премиера на филма ще се състои през 2016-та година.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg