Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини Култовата трилогия „Властелинът на пръстените” по bTV през декември

Култовата трилогия „Властелинът на пръстените” по bTV през декември
В три поредни недели зрителите на bTV ще видят най-зрелищната фентъзи поредица – „Властелинът на пръстените” по романа на Дж. Р.Р. Толкин.
Cinefish.bg

Тв новини
Култовата трилогия „Властелинът на пръстените” по bTV през декември

01.12.2011, 11:22  |   Видяна: 3285  |   Press Release  |   ТВ

В три поредни недели зрителите на bTV ще видят най-зрелищната фентъзи поредица – „Властелинът на пръстените” по романа на Дж. Р.Р. Толкин. Приключенията в Средната земя ще започнат на 4 декември, неделя, от 12:30 часа по bTV с първата част на трилогията – „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена”.

Трите части на сагата, режисирани от Питър Джаксън, са считани за най-амбициозния фентъзи проект на всички времена, с бюджет от над 280 милиона долара. Впечатляващите ефекти в трите част на поредицата са създадени от над 500 специалисти по визуални ефекти. Филмите са носители на множество престижни награди, сред които „Оскар”, BAFTA, “Златен глобус” и др.

Култовата трилогия „Властелинът на пръстените” по bTV през декември

В първата част на шедьовъра на Дж.Р.Р. Толкин „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена” младият хобит Фродо Бегинс (Елайджа Ууд) наследява необикновен златен пръстен. Той знае, че пръстенът притежава необикновена сила, но не и че само той може да носи тайната на оцеляването или поробването на целия свят. И ето как Фродо, в компанията на магьосник, елф, джудже, двама мъже и трима хобити, трябва да се превърне в най-големия герой, който светът някога е имал и да спаси земята и хората, които обича.

Филмът е носител на 4 награди „Оскар” за най-добра кинематография, за специални и визуални ефекти, грим и музика. Това е и филмът с най-много номинации на Академията за 2001г.

Култовата трилогия „Властелинът на пръстените” по bTV през декември

На 11 декември, неделя, от 12:30 часа зрителите ще имат възможност да гледат „Властелинът на пръстените: Двете кули”. Във втората част от трилогията на Толкин, Фродо Бегинс и останалите членове на Задругата продължават с търсенето на начин, с който да унищожат Единствения пръстен, но вече поели по различни пътища. Съдбите им ще се решат между двете кули – Ортанк в Исенгард, където злият магьосник Саруман (Кристофър Лий) очаква заповеди, и замъкът на Саурон (Сала Бейкър) в Барад дур, намиращ се в тъмните земи на Мордор.

В последната част от трилогията на Толкин „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля”, който зрителите ще имат възможност да видят на 18 декември от 12:30 часа, двете армии се събират, за да се изправят една срещу друга в една финална битка, която ще реши съдбата на света. И докато могъщите древни сили на Доброто и Злото също се готвят да премерят сили, светът разбира, че един от членовете на Задругата е с благородническо потекло и е наследник на Трона и Крал на човешкия род.

Въпреки това, единствената надежда за триумф над злото лежи на плещите на храбрия хобит Фродо. Заедно със своя верен приятел Сам и коварния Ам Гъл той се отправя към сърцето на мрачната земя на Мордор, за да изпълни почти невъзможната задача да унищожи Единствения пръстен.

Филмът е носител на 11 награди "Оскар", включително за най-добър филм и най-добър режисьор. „Властелинът на пръстените” се нарежда редом до „Титаник” и „Бен-Хър” в съревнованието за филм, получил най-много "Оскари" в историята. Лентата взе награда във всяка една категория, в която бе номинирана.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg