Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Критиците за „Пътуване до центъра на Земята”

Критиците за „Пътуване до центъра на Земята”
“С 3D се постига повече, а с липса на сценарий и убедителни герои, забавлението свършва много, преди да е свършил самият филм.” ReelViews, Джеймс Берардинели
Cinefish.bg

Теми
Критиците за „Пътуване до центъра на Земята”

27.10.2008, 12:41  |   Видяна: 2750  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
“Някои от най-интересните моменти във филма включват преследване на героите от чудовищен тиранозавър и скоростно пътуване с подземно влакче. Всъщност това не бяха ли сцени от „Джурасик парк” и „Индиана Джоунс и храмът на обречените”? Да, този 3D филм е сериозно повлиян от Спилбърг.”
Труд

“Хубавото на „Пътуване до центъра на Земята” е, че спокойно можеш да се отпуснеш и да се наслаждаваш на 3D ефектите, които не са много, нито в дефицит. Сюжетът се следи лесно и в комбинация на пърхащи около теб птички и падащи върху ти водни капчици, преживяването е наистина очарователно.”
Сега, Неда Ковачева

“Ако ще гледате „Пътуване до центъра на Земята”, то го направете в кината „Арена”. Там той е в триизмерен вариант, а в останалите – в обикновения двуизмерен. Този игрален филм е предимно визуално зрелище. Останалото е по романа на Жул Верн.”
Стандарт

“Диалогът, сюжетът и играта на Брендън Фрейзър са доста изкуствени, но пък пейзажите се като живи. Фантазията на специалистите по визуални ефекти е превърнала новото „Пътуване до центъра на Земята” в невероятно визуално приключение. Остава само да си пожелаем 3D филмите да станат не само красиви, но и смислени.”
Новинар, Димитър Николов

“Опитва се Брендън Фрейзър, с всички сили се опитва да го приемем за новия Индиана Джоунс, но не би. Колкото и филми за мумии да заснеме, ние пак си държим на шапката и камшика на Харисън Форд. Ново двайсет: за подсилване на приключенската филмография се е пробвал в зрелището „Пътуване до центъра на Земята”. Добре, но може и по-добре. Предимството са специалните ефекти, които май вече всеки взе да ползва за замазване на положението. Ще я видим ние тази работа.  Що ли не си караха направо по книгата...”
Експрес, Иван Хадживеликов

“Визуалните ефекти са повече от впечатляващи и буквално ще шашнат присъстващите. Това обаче не е единствената причина да гледате филма. За разлика от много подобни ленти в този жанр сценарият на „Пътуване до центъра на Земята” не обижда интелигентността на зрителите. Актьорската игра на Брендън Фрийзър също е сред козовете на лентата. Като цяло – напълно си заслужава парите.”
New York Post, Лу Луменик

Пътуване до центъра на Земята” не е толкова филм, колкото разходка из увеселителен парк. Ако го приемете именно от втората гледна точка, може и да ви се стори приятно и вълнуващо запълване на времето. Но като филм, не предлага нищо повече от приятни, но не и зашеметяващи спец ефекти. Останалото е предсказуемост, слаб сценарий и не особено вълнуващо кино приключение.”
USA Today, Клаудия Пиуг

“С 3D се постига повече, а с липса на сценарий и убедителни герои, забавлението свършва много, преди да е свършил самият филм.”
ReelViews, Джеймс Берардинели

“Ако 3D ефектите тук са съвсем малко по-добри от останалите, то всичко останало дърпа филма надолу, много надолу – не чак до центъра на Земята, но поне 2 метра под земята.”
Village Voice, Робърт Уилонски 

“Безобиден, лъскав и задоволителен, а децата ще го харесат. А аз вече не мога са си спомня почти нищо от филма.”
Portland Oregonian, М. Е. Ръсел


Прочети още:
На концерт в киносалона
Кирстен отново „Спайдър-мен 4”
Американско независимо кино на КИНОМАНИЯ
3D кино - малко статистика!
Любопитно за „Бедствия и други катастрофи”

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 04:37
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg