Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Край на ранното раздаване на „Оскар“-и

Край на ранното раздаване на „Оскар“-и
Cinefish.bg

Теми
Край на ранното раздаване на „Оскар“-и

12.06.2019, 09:08  |   Видяна: 610  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Предстоящата 92-ра церемония по раздаване на най-коментираните награди в киното „Оскар“ вече влезе в историята. Тя ще е най-ранно състоялата се от всички досега – насрочена е за 9 февруари 2020 г. Но това ще си остане единствената толкова ранна дата.

Американската киноакадемия обяви кога ще се състоят предстоящите церемонии през 2021 и 2022 г. Те ще се върнат към традиционните дати в края на февруари. През 2021 г. шоуто ще се състои на 28 февруари, цели 3 седмици след предстоящата догодина церемония. Датата за следващата година е 27 февруари.

За момента няма обявени други дати, но решението на членовете на Академията изглежда пределно ясно. Датите на церемонията са съобразени с големите спортни събития през февруари. Оказва се, че през 2021 г. това е единствената възможна дата. А за следващата година от значение са Зимните олимпийски игри, които традиционно започват в средата на месеца. Този път по изключение игрите в Пекин ще започнат по-рано от обичайното (от 4 до 20 февруари), така че датата 27 февруари в най-приемлива.

Ранната церемония през 2020 г. наложи доста размествания в други графици. Заради нея наградите БАФТА, които винаги я предхождат с 2 седмици ще бъдат раздадени много по-рано от обичайното, а и кинофестивала в Санта Барбара промени датите на провеждането си.

За членовете на Академията толкова ранни награди „Оскар“ не са желани, защото ще имат по-малко време, за да изгледат всички номинирани филми. Ранната дата първоначално бе продиктувана заради по-ниския рейтинг на церемонията през 2017 г. Но пък тазгодишното шоу се радваше на по-висок рейтинг и това доказа, че няма смисъл от изтегляне на церемонията за началото на февруари. 


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg