Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Кой персонаж от “Умирай трудно 4.0” ще присъства и в петата част от поредицата?

Кой персонаж от “Умирай трудно 4.0” ще присъства и в петата част от поредицата?
Кой персонаж от “Умирай трудно 4.0” ще присъства и в петата част от поредицата?
Cinefish.bg

Филми
Кой персонаж от “Умирай трудно 4.0” ще присъства и в петата част от поредицата?

09.08.2012, 11:33  |   Видяна: 2578  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

В края на месец април, тази година, започнаха снимките на петия филм от стартиралата през 1988-ма година екшън-поредица “Умирай трудно”. Брус Уилис отново се завръща в ролята на полицая Джон Маклейн, а за направата на лентата, носеща заглавието “Умирай трудно: Денят настъпи”, от компанията 20th Century Fox отпуснаха бюджет от над 130 милиона долара. Продуцентите на филма изпитаха доста трудности при намирането на режисьор и едва след много провалени преговори стана ясно, че създателя на “Макс Пейн” и “Поличбата” Джон Мур е човека, който ще седне на режисьорския стол.

За разлика от предишните части от франчайза, по-голямата част от действието на “Умирай трудно: Денят настъпи” ще се развива извън границите на Северна Америка, а партньор и помощник на главния герой Джон Маклейн ще бъде неговия пораснал син.

Веднага след като беше разкрито, че Маклейн ще се бори с враговете си заедно със своя син много фенове на поредицата си зададоха въпроса какво се е случило с неговата дъщеря Луси, която беше представена за първи път в “Умирай трудно 4.0” от 2007-ма година.

От 20th Century Fox отказваха да коментират темата, но само преди няколко часа, благодарение на един от актьорите в “Умирай трудно: Денят настъпи”, беше разкрито, че Луси Маклейн със сигурност ще присъства във филма, а в ролята отново се превъплъщава младата актриса Мери Елизабет Уинстед (“Нещото”).

Източникът на информацията е актьора Тед Крос, който в петата част изпълнява ролята на агент от ЦРУ. Ето какво сподели Крос на личния си блог:

“Имах възможността да работя отново с Брус Уилис, което си е страхотно. Най-хубавото обаче е, че успях да работя с Мери Елизабет Уинстед, която е в ролята на дъщерята на Уилис. Тя е много добра актриса и аз винаги й съм се възхищавал.”

Както може да се очаква, подробни детайли относно ролята на Луси Маклейн в сюжета на филма не се разкриват, но за сметка на това феновете на поредицата вече могат да са сигурни, че героинята ще може да бъде видяна отново на голям екран.

По-голямата част от действието на “Умирай трудно: Денят настъпи” ще се развива в Русия, а сюжета ще се фокусира върху опитите на Джон Маклейн да измъкне сина си от руски затвор. Не след дълго обаче, двамата Маклейн се превръщат в най-издирваните мъже в страната и са принудени да се справят с голям брой врагове и безмилостни преследвачи.

Ролята на сина на Джон Маклейн е поверена на австралиеца Джей Кортни (предстоящия “Аз, Франкенщайн”), а сред останалите актьори се открояват Коул Хаузър (“Плачът на слънцето”) и Амаури Ноласко (“Трансформърс”).

По думите на режисьора Джон Мур комедийните елементи във филма ще бъдат сведени до минимум, а една от най-сложните екшън-сцени ще бъде мащабно автомобилно преследване из улиците на Москва.

Снимките на “Умирай трудно: Денят настъпи” ще приключат до един месец, а българската премиера на екшъна ще бъде на 15-ти февруари, следващата година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg