Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис “Костенурките нинджа” е за трета поредна седмица на върха на родната бокс офис класация

“Костенурките нинджа” е за трета поредна седмица на върха на родната бокс офис класация
“Костенурките нинджа” е за трета поредна седмица на върха на родната бокс офис класация
Cinefish.bg

Бокс офис
“Костенурките нинджа” е за трета поредна седмица на върха на родната бокс офис класация

10.09.2014, 11:21  |   Видяна: 1537  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС

Триизмерната лента “Костенурките нинджа” продължава да се представя достойно по българските киноекрани. Продукцията на Майкъл Бей остави зад гърба си три премиерни заглавия и за трета поредна седмица е на върха на родната бокс офис класация. За изминалия уикенд (5-7 септември) екшъна с Мегън Фокс е натрупал 83 215 лева, а от състоялата се на 22-ри август премиера досега филма е вкарал в касите на кината общо 701 544 лева.

Сравнително слабата конкуренция и популярността на костенурките нинджа сред зрителите в България са без съмнение едни от основните фактори за продължаващото стабилно представяне на 130-милионната продукция.
Ако през следващите две седмици не бъде отбелязан по-сериозен спад в посещаемостта “Костенурките нинджа” ще се присъдени към списъка от филми с приходи от над един милион лева. Въпреки че все още не е тръгнал по кината във всички големи държави филма на Джонатан Лийбесман вече може да се похвали с приходи в световен мащаб от малко над над 300 милиона долара.

На второ място е комедията “Нека сме ченгета”, която продължава да изненадва с представянето си в България. Филмът на Люк Грийнфийлд запазва заетото преди една седмица втора позиция, а приходите му от изминалия уикенд се равняват на 40 467 лева. “Нека сме ченгета” се върти по кината от три седмици насам и за този период от време е натрупал 339 053 лева – напълно задоволителен резултат за оригинално комедийно заглавие, което не предизвика силен предварителен интерес сред публиката.

Участието на популярната българо-канадска актриса Нина Добрев без съмнение е привлякло вниманието на младата публика към лентата и по всичко изглежда, че границата от половин милион лева ще бъде достигната до седмица и половина.

Нека сме ченгета” се представя по-добре от тазгодишната лента от същия жанр “Внедрени в час 2” (крайни приходи от близо 380 хиляди лева) и имайки предвид ниските предварителни очаквания филма вече може да бъде счетен за един от изненадващите летни бокс офис успехи.

Люси (2014)Третата позиция в класацията е заета от екшън-трилъра “Люси”. Лентата на Люк Бесон се прожектира на родна почва от шест седмици насам и до момента е натрупала приходи от 1 372 865 лева. “Люси” вече се нареди сред едни от най-успешните оригинални продукции в България, но съдейки по спада в посещаемостта (напълно очакван за шестседмично заглавие) филма няма да подобри постижението на библейската драма “Ной” (която с приходите си от 1.7 милиона лева е най-успешното заглавие на годината). В останалата част от света “Люси” също се представя успешно. Общите международни приходи на 40-милионния екшън се равняват на 313 412 955 долара.

Ритъмът на греха (2014)Премиерната музикално-танцувална лента “Ритъмът на греха” застава на четвърто място, със спечелени за изминалия уикенд (5-7 септември) 39 228 лева. Въпреки че е част от поредицата “Step Up” предварителните очаквания относно бокс офиса не бяха особено големи, тъй като подобни заглавия не се котират особено в България. Публиката на “Step Up” е ясно изразена и ограничена и “Ритъмът на греха” няма да изпъкне на общия фон.

Въпреки че разчита на по-скъпите триизмерни прожекции филма на Триш Сий стартира с по-слаби резултати от тези на предишната част “Step Up: Революция” (която преди две години дебютира с приходи от малко над 40 хиляди лева). Преди да бъде свален от екраните “Ритъмът на греха” със сигурност ще надмине границата от 150 хиляди лева, но като цяло представянето на лентата няма да бъде запомнено с нещо отличително.

Пазителят (2014)Пазителят” е на пета позиция в класацията. За първия си уикенд на българска почва филма с Брентън Туейтс е спечелил 27 746 лева – скромен и очакван резултат за заглавие, което въпреки известния си литературен първоизточник не бе сред най-дискутираните и рекламирани продукции на годината. Стартът на “Пазителят” е по-слаб от този на “Дивергенти” (48 381 лева) и едва ли през следващата седмица ще бъде отбелязано значително увеличение на посещаемостта. Подобно на “Ритъмът на греха” публиката на “Пазителят” е предимно тийнейджърска и ясно изразена. Филмът ще надмине границата от 100 хиляди лева, но по всяка вероятност ще отпадне бързо от топ 10.

Най-търсеният човек (2014)Шестото място е заето от шпионския трилър “Най-търсеният човек”, който за първия си уикенд по българските киноекрани е натрупал 27 371 лева – слаб, но не и изненадващ старт за продукция, която освен, че е не е част от вече изградена поредица е насочена и основно и към по-възрастната публика. Филмите като “Най-търсеният човек” много трудно изпъкват на българския кинопазар, особено през конкурентия летен сезон.

Лентата с Рейчъл Макадамс ще привлече най-запалените почитатели на шпионския жанр, но като цяло представянето й няма да бъде запомнено с нещо отличително. Също както “Пазителят”“Най-търсеният човек” има шанса да натрупа над 100 хиляди в България, но филма едва ли ще успее да се задържи в топ 10.

Пазители на галактикатаКомиксовата екшън-комедия “Пазители на Галактиката” е на седма позиция, със спечелени за пет седмици 702 176 лева. Лентата с Крис Прат остави зад гърба си другия тазгодишен филм на Марвел, “Завръщането на първия отмъстител”, но няма да има силите да се добере до границата от един милион лева. Все пак, досегашното представяне на “Пазители на Галактиката” е достатъчно добро за оригинален комиксов филм, чиито персаножи бяха напълно непознати на широката публика. В най-добрия случай до две седмици филма ще достигне границата от 800 хиляди лева.

Как да си дресираш дракон 2 (2014)Как да си дресираш дракон 2” застава на осмо място, като за дванадесет седмици е спечелил 1 040 115 лева. Въпреки изминалото време от премиерата триизмерната анимация продължава да се върти по кината и за изминалия уикенд тя е била гледана от допълнителни 1801 зрители. Слабият стартов уикенд не оказа особено влияние на цялостното представяне и “Как да си дресираш дракон 2” успя да подобри постижението на първия филм с повече от 700 хиляди лева. В световен мащаб приходите на филма вече надминаха границата от 600 милиона долара.

Град на греха: Жена, за която да убиваш” заема девето място, със спечелени за десет дни 85 119 лева. Подобно на представянето си в Съединените щати продължението на хита от 2005-та година не предизвика очакваното раздвижване сред българската публика. За същия период от време оригиналния “Град на греха” вече бе надминал границата от 100 хиляди лева и въпреки по-високите цени за триизмерни прожекции втората част няма да набере повече скорост през следващите седмици. Жена, за която да убиваш” се нареди сред финансовите разочарования на годината и изглежда ще бъде свален от екраните с приходи в рамките на 150 хиляди лева.

Десетата позиция е заета от “На един черпак разстояние”, който се върти по кината от три седмици насам. За този период от време продукцията на Стивън Спилбърг е спечелила 73 296 лева, което не прави впечатление на общия фон, но все пак и предварителните очаквания не бяха особено големи. “На един черпак разстояние” се представя по-добре от “Джули и Джулия” и ще бъде свален от екраните с приходи от близо 200 хиляди което само по себе си ще бъде задоволително постижение за оригинална драма със скромна рекламна кампания. В световен мащаб “На един черпак разстояние” е натрупал малко над 50 милиона долара, при бюджет за снимки и реклама от около 30 милиона.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg