Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Консервираният Джим и Навитакът Кери

Консервираният Джим и Навитакът Кери
На екран е новият филм с Джим Кери, преведен изключително успешно като “Навитакът”.
Cinefish.bg

Рецензии
Консервираният Джим и Навитакът Кери

16.01.2009, 18:51  |   Видяна: 4113  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Зима е. Проблемът с газа продължава да ни тормози и ние още повече се свиваме в шаловете си. Затова имаме отчаяна нужда от топли пролетни мисли и от спешно положително мислене. Наистина е трудно да мислиш позитивно с проблеми, които изскачат отвсякъде, но със сигурност е по-добре отколкото да се затъва в изводи от типа “нищо няма да се оправи в тази сбъркана държава”. Можете да се развеселите като отидете на кино.
На екран е новият филм с Джим Кери, преведен изключително успешно като “Навитакът”. След поредните силни роли в “Блясъкът на чистия ум” (2004), “Лемъни Сникет: Поредица от злополучия” (2004) и “Числото 23” (2007) Кери се връща на екран в страхотна  форма и с малки бръчици около очите. За да ни докаже, че наистина го може - играенето, превъплъщаването, изкълчените физиономии и безкрайната пластичност.

Навитакът” е достойно допълнение във филмографията на комика Джим. Тук той трябва да се “превърне” в асоциалния мърморко Карл, който непрекъснато отказва, за каквото и да го помолят, включително и да се вижда с най-добрите си приятели. Никакъв проблем да го“сътвори”.

Във втората част на филма обаче трябва да изиграе противоположен Карл - усмихнат, готов да помогне, отворен към нови предизвикателства и на всеки въпрос отговаря с “да”. Ами и с този се справя. Смешно и убедително. Филмът не е досаден и наистина е положителен. Действа ободряващо на фона на сивото небе, сбръчканите души и ужасно многото кал, която ни заобикаля в одушевен и неодушевен смисъл.

Ако не понасяте много Джим Кери, пак идете да го гледате. Защото не е типична негова комедия, по време на която се чудите защо цялата зала не спира да се смее.

Навитакът” е предизвикателство към всеки зрител да се замисли до каква степен прилича на нещастния Карл и то в много ведър вариант. Някои мохикани мислим, че все пак е важно един филм да те замисли, ако и вие сте от нашия отбор, навийте някое другарче и споделете веселото.


Още рецензии
Джоли + Истууд = на много добър филм
За полицаите, семейството и съвестта

Любов по австралийски
Четири Коледи - не, благодаря

Вики, Кристина, Барселона, Хавиер и Пенелопе
Денят, в който за пореден път Земята продължи да се върти
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 09:39
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg