Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Компаниите Уолт Дисни и Пиксар подготвят две нови триизмерни анимации

Компаниите Уолт Дисни и Пиксар подготвят две нови триизмерни анимации
Компаниите Уолт Дисни и Пиксар подготвят две нови триизмерни анимации
Cinefish.bg

Филми
Компаниите Уолт Дисни и Пиксар подготвят две нови триизмерни анимации

22.08.2011, 17:31  |   Видяна: 2977  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
По време на тазгодишното киноизложение “D23 Expo” в Калифорния, филмовите компании Пиксар и Уолт Дисни, отговорни за хитове като “Играта на играчките” и “Колите”, разкриха, че планират да направят две нови триизмерни анимационни продукции, които ще тръгнат по световните киноекрани до 2014-та година.

Все още не се разкриват официалните им заглавия, но продуцентите от Пиксар уверяват, че и двете анимации ще бъдат “оригинални истории и ще запазят магията на останалите филми на компанията”. Първата продукция ще бъде режисирана от Боб Питърсън, който бе един от създателите на хита от 2009-та година, “В небето”.

Сюжетът на лентата ще разказва за свят, в който динозаврите не са изчезнали и целия животински свят остава непроменен. В основата на историята ще бъдат група динозаври, които трябва да се адаптират към постоянно променящата се природа на планетата.

Боб Питърсън: “Още от малък съм голям почитател на динозаврите и откакто съм във филмовия бизнес, тайно винаги съм се надявал да бъда част от проект за тази част от историята на Земята. Боб Питърсън: “Още от малък съм голям почитател на динозаврите и откакто съм във филмовия бизнес, тайно винаги съм се надявал да бъда част от проект за тази част от историята на Земята. Идеята за филма всъщност ми дойде когато посетих изложение на механизирани динозаври в Ню Йорк. Беше невероятно преживяване и с нетърпение очаквам да започнем работата по филма. Мога да кажа, че ще бъде нещо което не е било правено досега в какъвто и да е филм за динозаври.”

Световната премиера на режисираната от Боб Питърсън анимационна продукция ще се състои на 27-и ноември, 2013-та година.

Вторият филм, подготвян от Пиксар и Уолт Дисни, ще бъде режисиран от носителя на “Оскар”, Пийт Доктър (“Таласъми ООД”). За момента, единствената информация за сюжета е, че той ще се фокусира върху човешкото съзнание и начина по който функционира мозъка. Пийт Доктър описва сценария на продукцията като “една от най-изобретателните истории, които някога съм чел”. От студиото Пиксар заявиха, че триизмерния анимиран филм ще тръгне по световните киноекрани от 30-ти май, 2014-та година.

Преди премиерите на продукциите на Пийт Доктър и Боб Питърсън, по кината ще се завъртят други две дългоочаквани анимационни ленти на Пиксар – “Храбро сърце” и продължението на “Таласъми ООД” - “Monsters University”. Премиерите им са насрочени съответно за 22-ри юни, 2012-та година, и 21-ви юни, 2013-та.

В следващите няколко седмици се очаква да бъде разкрита по-подробна информация относно подготвяните две нови анимации, включително и официалните им заглавия.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg