Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис Комедията “Просто секс” е новия лидер в американския бокс офис

Комедията “Просто секс” е новия лидер в американския бокс офис
“Просто секс”, надмина очакванията на създателите си и зае лидерската позиция в американската бокс офис класация
Cinefish.bg

Бокс офис
Комедията “Просто секс” е новия лидер в американския бокс офис

24.01.2011, 16:52  |   Видяна: 3931  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС

Премиерната лента с Аштън Къчър и Натали Портман, “Просто секс”, надмина очакванията на създателите си и зае лидерската позиция в американската бокс офис класация с напълно задоволителните 20,300,000 долара.

Просто секс
За разлика от скорошните филми от романтично-комедийния жанр, които минаха незабелязано по кината, “Просто секс” не само успя да измести високобюджетния “Зеленият стършел” от първото място, но и донесе приходи, които са напълно достатъчни да покрият малкия бюджет.

Според анализатори, ако филма на ветерана Айвън Райтман (“Ловци на духове”) запази този успешен моментум и през следващите две седмици, то той има всички шансове да се нареди сред най-успешните романтични комедии излезли в последните десет години.

От компанията Paramount Pictures заявиха, че са напълно доволни от премиерния уикенд на филма и очакват също толкова добри резултати и през следващите няколко дни. Имайки в предвид, че “Просто секс” е единственото заглавие тази седмица, което се е сдоби с широко разпространение, може да се каже със сигурност, че приходите ще продължат да се покачват значително.


Зеленият стършелВтори в класацията е комедийния екшън “Зеленият стършел”. За близо две седмици по кината, филма със Сет Роугън и Камерън Диас успя да натрупа приходи от 63,441,000 долара. Въпреки че се разпространява в триизмерен формат и бе една от най-очакваните комиксови адаптации в Америка, “Зеленият стършел” не се превърна в предричания голям бокс офис хит. По всичко изглежда, че филма на режисьора Мишел Гондри няма да може да се конкурира със заглавия като “Спайдър-мен” и “Железният човек”, но въпреки това, има шанс да достигне границата от 100 милиона долара.


Да кажа или да не кажаЛентата с Винс Вон, Кевин Джеймс и Уинона Райдър, “Да кажа или да не кажа?”, заема трето място в класацията с приходи от 33,364,000 долара за две седмици. Филмът е заснет със значителния за комедия бюджет от 70 милиона долара и очакванията както на създателите, така и на наблюдателите бяха големи.

Но въпреки впечатляващия актьорски състав, “Да кажа или да не кажа?” не успя да се добере до заветното първо място и приходите до момента могат да се нарекат разочароващи. Но тъй като предстоят премиери и в други държави, продукцията на Рон Хауърд ще успее поне да покрие вложения бюджет.

Речта на краля
Историческата продукция “The King's Speech” е на четвърта позиция. Филмът с Колин Фърт, чието изпълнение му донесе “Златен глобус” в категорията “Най-добър актьор в драматичен филм”, се върти по американските кина вече девета седмица.

Благодарение най-вече на шума който се вдигна покрай множеството номинации за престижни награди, приходите вече се равняват на напълно задоволителните 58,622,000 долара. Този успех без съмнение ще мотивира студиото The Weinstein Company да задържи лентата на голям екран поне за още няколко седмици.


Непреклонните
Уестърнът “Непреклонните” застава на пето място с приходи, пет седмици след премиерата, от 138,633,000 долара. Успехът на филма е повече от впечатляващ, особено като се има в предвид, че уестърните много трудно привличат съвременната публика.

Непреклонните” вече заема второ място в класацията за най-успешните уестърни на всички времена, и е определян като един от най-изненадващите бокс офис хитове в последните две години.


Черен лебед
На шеста позиция се намира драмата “Черен лебед”, на режисьора Дарън Аронофски. Подобно на “The King's Speech”, филма с Натали Портман също привлече вниманието на масовата публика най-вече заради множеството си номинации за “Златен глобус”, и вече може да се похвали с приходи от 83,581,000 долара за осем седмици по кината.

Бюджетът от 13 милиона долара е отдавна покрит и благодарение на спечеления “Златен глобус” в категорията “Най-добра актриса в драматичен филм”, “Черен лебед” със сигурност ще продължава да бъде едно от най-дискутираните заглавия.


The Fighter
Спортната драма “The Fighter”, с участието на Крисчън Бейл и Марк Уолбърг, е на седмо място с приходи от 73,031,000 долара за седем седмици.

Продукцията на Paramount Pictures се представя доста по-добре от очакваното и въпреки, че най-вероятно няма да достигне границата от 100 милиона долара, спечеленото до сега е повече от прилично.
Запознай се с малкитеЗапознай се с малките” е на осма позиция. Комедията с Робърт де Нирo и Бен Стилър е спечелила 141,186,000 долара за пет седмици.

Въпреки големия бюджет и конкуренцията от страна на мащабни триизмерни продукции, вече се счита за безспорен бокс офис хит. По света, “Запознай се с малките” е натрупал приходи от над 270 милиона долара.
Мечето Йоги
На девето място е 3D-продукцията “Мечето Йоги”, която за шест седмици успя да натрупа 88,890,000 долара. Преди премиерата се смяташе, че озвучения от Дан Акройд и Джъстин Тимбърлейк филм ще се провали в бокс офиса, но това не се случи.

За триизмерна продукция, приходите не са толкова впечатляващи, но “Мечето Йоги” все пак успя да покрие вложения бюджет от 80 милиона долара.
Трон: Заветът TRON: Заветът
Високобюджетният “TRON: Заветът” застава на десета позиция. Режисираният от дебютанта Джоузеф Косински триизмерен филм се върти по американските кина вече шест седмици и до момента е спечелил 163,268,000 долара.

Масивната международна рекламна кампания не успя да превърне лентата в блокбастър от ранга на “Аватар” и “Трансформърс”, но въпреки това, резултатите не могат да се нарекат разочароващи.
До момента, световните приходи на “TRON: Заветът” се равняват на 333 милиона долара, а от студиото Walt Disney заявиха, че вече се подготвя и трети филм от поредицата.


Бокс офис класация на Северна Америка за периода
21 януари - 23 януари

1 No Strings Attached - $20.3M / $20.3M
2 The Green Hornet - $18.1M / $63.4M
3 The Dilemma - $9.73M / $33.4M
4 The King's Speech - $9.16M / $58.6M
5 True Grit - $8M / $139M
6 Black Swan - $6.2M / $83.6M
7 The Fighter - $4.51M / $73M
8 Little Fockers - $4.39M / $141M
9 Yogi Bear - $4.06M / $88.9M
10 TRON: Legacy - $3.71M / $163M

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg