Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Колин Фърт в драма за Втората световна война

Колин Фърт в драма за Втората световна война
Колин Фърт в драма за Втората световна война
Cinefish.bg

Артисти
Колин Фърт в драма за Втората световна война

08.05.2019, 09:25  |   Видяна: 933  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Колин Фърт спечели „Оскар“ за начина, по който вдъхнови английския народ да се бори с нацистите в „Речта на краля“. Ето че сега той ще участва в „Operation Mincemeat“, вдъхновена от истински събития по време на Втората световна война шпионска драма. Режисьор ще е номинираният за „Оскар“ за „Влюбеният Шекспир“ Джон Мадън.

Колин Фърт в Речта на краля

Номинираната за „Еми“ Мишел Ашфорд, работила с Мадън по сериала „Господари на секса“, е автор на сценария. Той е базиран на едноименната книга на Бен Макинтайър. Очаква се снимките да започнат в края на годината.

Действието се развива през 1943 г., когато съюзниците се подготвят за решителна атака срещу завладяната от нацистите Европа. Те са изправени срещу привидно невъзможна задача – да защитят своите военни сили от мощната германска армия и да предотвратят смъртта на хиляди войници. Двама офицери от разузнаването, Юън Монтагю (героят на Фърт) и Чарлс Холмконделей, подготвят дезинформационна стратегия, в основата на която е трупът на един мъртвец.

Историята на тази операция е уникална“, споделя Мадън.Тя комбинира шпионаж на високо ниво и изобретателна измислица, като залозите са невероятно високи. Сценарият на Мишел е зареден с различни настроения и отличителни елементи. Той е напрегнат, романтичен, вълнуващ, невероятно забавен и безкрайно изненадващ. Разказва дълбоко човешката история за войниците, за които рядко се говори, но които се сражават в една различна война, използвайки за целите си заблудата и измамата“.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg