Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Кои ще са драмите и комедиите в надпреварата за „Златен глобус“

Кои ще са драмите и комедиите в надпреварата за „Златен глобус“
Cinefish.bg

Теми
Кои ще са драмите и комедиите в надпреварата за „Златен глобус“

28.10.2019, 08:25  |   Видяна: 545  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Повечето филми трудно могат да бъдат точно квалифицирани в една от двете основни категории при раздаване на наградите „Златен глобус“ – драма или мюзикъл/ комедия. Все пак вече е ясно разпределението на бъдещите претенденти.

Жертвите на ЕйлсВ по-важната драматична категория са включени заглавия като новия филм на Джей Роуч „Bombshell“, „Фарът“ на Робърт Егерс и „The Two Popes“ на Фернандо Мейрелес, в които има и доста хумор. От друга страна „Имало едно време в... Холивуд“ на Тарантино, „Да свалиш Уолстрийт“ с очакващата номинация Дженифър Лопес и „Джоджо Заека“ на Тайка Уайтити, които разглеждат доста сериозно теми, ще се състезават в листите за най-добра комедия.

The LighthouseФилмът на Уайтити разглежда по особен начин темата за Холокоста. Последната подобна комедия по темата „Животът е прекрасен“ пожъна невероятен успех през 1998 г., но не беше номиниран за „Златен глобус“, защото бе трудно да се определи точно жанра му, а освен това не беше на английски език.

Двамата папиВ категорията за мюзикъл или комедия често присъстваха драматични филми с много песни, особено ако са типичните биографии като „Walk the Line“. Традицията бе променена през миналата година, след като „Бохемска рапсодия“ и „Роди се звезда“ бяха определени като драми. Затова и тази година филмът с Рене Зелуегър „Джуди“ за последните години на легендата Джуди Гарланд ще се състезава при драмите.

Номинациите за наградите на Гилдията на чуждестранните журналисти в Холивуд ще бъдат обявени на 9 декември. Церемонията по раздаване на „Златните глобуси“ ще се състои на 5 януари 2020 г.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg