Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Интервюта Кои са героите в сериала „Ужас“ и какво да очакваме от тях?

Кои са героите в сериала „Ужас“ и какво да очакваме от тях?
Кои са героите в сериала „Ужас“ и какво да очакваме от тях?
Cinefish.bg

Интервюта
Кои са героите в сериала „Ужас“ и какво да очакваме от тях?

06.03.2018, 11:42  |   Видяна: 1391  |   Press Release  |   ИНТЕРВЮТА
Базиран на изключителния роман на Дан Симънс, сериалът „Ужас“ (“The Terror”) разказва за опасно пътуване на екипажа на Кралската военноморска експедиция, който се опитва да открие легендарния Северозападен проход – морски път, свързващ Атлантическия и Тихия океан. Сериалът разгръща драматична история, вдъхновена от реалната и злополучна експедиция на британски мореплаватели от средата на XIX век. Изправен пред коварните условия, ограничените ресурси, намаляващата надежда и страха от неизвестното, екипажът е обзет от неописуем ужас - замръзнал, изолиран и прикован на края на света. „Ужас“ описва всичко, което може да се обърка, когато група от хора, опитващи се отчаяно да оцелеят, се борят не само с външните заплахи, но и помежду си.

В сериала, състоящ се от десет епизода, участват Джаред Харис  („Момчетата от Медисън Авеню“ ) като капитан Франсис Крозиър, Тобиъс Мензис („Друговремец”) като капитан Джеймс Фицджеймс,  Кирън Хайндс („Игра на тронове“, „Рим“) като Сър Джон Франклин, както и Пол Реди („Къфс“), Адам Нагейтъс („Суфражетка“), Ниве Ниелсен („Новият свят“) и др.

Капитан Франсис Крозиър
В ролята Джаред Харис


Капитан Франсис Крозиър  В ролята Джаред Харис

Капитан на кораба „Terror“/“Ужас“ на Нейно Величество и заместник ръководител на експедицията, Франсис Крозиър е ненадминат моряк, ирландец, който е достигнал до най-високия чин в Кралската флота на Нейно Величество. Той е принуден да приеме позицията си на втори по ранг, без да влага нищо лично, независимо от това, че вижда отново и отново как заслугите му не получават признание, а съветите му биват оставяни без внимание. Когато експедицията изпада в беда и той най-после получава възможност да се докаже - ще успее ли Крозиър да се изправи лице в лице с многото си демони и да приеме предизвикателството да спаси хората си?

Сър Джон Франклин
В ролята Кирън Хайндс


 Сър Джон Франклин  В ролята Кирън Хайндс

Капитан на кораба „Erebus”/„Еребус“ на Нейно Величество и ръководител на експедицията, сър Джон Франклин е опитен водач със спорно досие в Кралската флота - човек, „когото всички харесват, но никой не уважава". Той е виждал мъже да умират под неговото ръководство в предишна полярна експедиция и, приближавайки се към края на непостоянната си кариера, би искал да се оттегли в пълен блясък, като човекът, най-после открил Северозападния проход. Но, независимо от огромните му усилия, неговата амбиция поставя хората му в ужасна опасност и той трябва да се опита да поправи щетите, нанесени от викторианската му надменност.

Капитан Джеймс Фицджеймс
В ролята Тобиъс Мензис


Капитан Джеймс Фицджеймс В ролята Тобиъс Мензис

Помощник-капитанът на „Erebus”/„Еребус“  и втори заместник командир на експедицията Джеймс Фицджеймс е изгряваща звезда в Британската кралска флота. Той е спечелил доверието на Джон Франклин, независимо от това, че никога досега не е пътувал през полярните области. Фицджеймс развива неприязън към Крозиър. Но, макар че за него Крозиър е един мрачен досаден алкохолик, дълбоко в себе си Фицджеймс разбира, че Крозиър е наясно с неговото самохвалство. И Крозиър се оказва прав – когато експедицията изпада в беда, маската на самоувереност, която Фицджеймс е надянал за пред света, започва да  прозира, разкривайки човек с мрачни тайни.

Доктор Хари Гудсър
В ролята Пол Реди


Доктор Хари Гудсър В ролята Пол Реди

Най-младият от четиримата лекари на експедицията Хари Гудсър е кротък порядъчен човек, който се включва в Службата по откритията, за да изследва природата на Арктика. Но, благодарение на разностранния си интелект и емпатична природа, той пръв си дава сметка, че имат работа с нещо свръхестествено и се заема да разбере кои са действащите сили, които се опитват да унищожат хората от екипажа на експедицията, удвоявайки усилията си да се свърже по някакъв начин с огромния, странен пейзаж и онова, което го населяв.

Корнелиус Хики
В ролята Адам Нагейтис


Корнелиус Хики В ролята Адам Нагейтис

Корнелиус Хики е младши офицер, чийто ранг на корабите по всички стандарти би трябвало да го прави невидим за по-горните чинове. Но, Хики не е точно това, което изглежда. С природния си интелект и голямата си амбиция той се мъчи да се хареса, за да се изкачи нагоре по социалната стълбица. Но, след като първоначалните му усилия се провалят, той бива обзет от презрение към висшестоящите и превключва на по-опасна тактика, която застрашава експедицията отвътре, докато мъжете се борят с ужасяващите сили отвън.

Лейди Мълчание
В ролята Ниве Ниелсен

Лейди Мълчание В ролята Ниве Ниелсен

Като член на живеещото в региона население от ескимоси нетсилик и дъщеря на забележителен шаман, "Лейди Мълчание", както е наречена от мъжете в експедицията, в началото на нашия разказ е покорна млада жена, изложена на опасност от присъствието на два кораба, пълни с европейци, които нарушават деликатното равновесие в родната й земя. Но, тя трябва бързо да се научи да овладява страховете си и да намери начин да се опита да защити своя народ, както и някои от мъжете в експедицията, към които неочаквано е започнала да изпитва приятелски чувства. Тя единствена притежава ключа, който може да отклони свръхестественото бедствие, случващо се едновременно с отчаяната борба на мъжете за оцеляване.

Томас Бланки
В ролята Йън Харт

Томас Бланки В ролята Йън Харт

Специалист по ледовете и дългогодишен приятел на Франсис Крозиър, Томас Бланки притежава необходимия опит, за да бъде самият той капитан, но предпочита вълнението и предизвикателството на битката с непрекъснатата загадка на арктическия лед пред социалните изисквания и кухата политика на командирството. Той е изобретателен и невъзмутим, извънредните обстоятелства не го хвърлят в страх и тревога. Там, където другите отстъпват, Бланки отстоява позициите си с хитра усмивка и дванайсет фантастични идеи за това как да се справи с всяка заплаха.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg