Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Книгата "Аз съм номер четири" - на българския пазар от на българския пазар на 24.01

Книгата Аз съм номер четири - на българския пазар от на българския пазар на 24.01
„Аз съм Номер четири” е първата книга от поредицата „Цикъл за Лориен”.
Cinefish.bg

Филми
Книгата "Аз съм номер четири" - на българския пазар от на българския пазар на 24.01

17.01.2011, 15:16  |   Видяна: 4444  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Аз съм Номер четири” е първата книга от поредицата „Цикъл за Лориен”. Поредицата включва общо четири книги, които ще бъдат издадени в  САЩ с интервал от една година. Засега е известно заглавието само на втората от следващите три части – „Силата на Шест”.

Правата на настоящия роман - „Аз съм Номер четири” – вече са продадени в 33 държави.Името на автора – Питакъс Лор – е псевдоним, зад който се крият писателите Джеймс Фрей и Джоби Хюз. Правата на настоящия роман - „Аз съм Номер четири” – вече са продадени в 33 държави.

Едноименият филм на DreamWorks се продуцира от Майкъл Бей („Армагедон”), а Ди Джей Карузо „Дистърбия”) застава зад режисьорския пулт. В актьорския състав се отличават имената на новоизгряващата холивудска звезда Алекс Петифър, красивата Диана Аргон („Герои”), Тимоти Олифант („Да изчезнеш за 60 секунди”), както и познатата ни от „Чиракът на магьосника” млада актриса Тереза Палмър.

Джон прилича на съвсем обикновен тийнейджър, но външният му вид няма нищо общо с истината. Джон крие дълбока тайна. Той е един от деветимата невръстни лорианци, които напускат планетата си заедно със своите Пазители, за да се спасят от нападението на вражеската планета Могадор.

Те са единствените оцелели и на техните плещи лежи отговорността за спасяването на расата им. Сега са разпръснати по Земята, без никой от тях да знае самоличността и местонахождението на останалите - предпазна мярка срещу воините от Могадор, които няма да се спрат пред нищо, докато не ги унищожат. Времето притиска преследвачите, защото всеки един от лорианците ще развие дарби, за които не е и сънувал. И тези нови способности ще бъдат решаващи в битката със злото, което не смята да се ограничи само до унищожението на Лориен. Следващата стъпка е Земята. Никой не е в безопасност.

Джон Смит, или Номер Четири, се мести от град на град заедно със своя Пазител, Анри, още при първите сигнали за наближаваща опасност. Всеки дом за тях е временен. Познатите им са временни. Приятелството е лукс, който трудно могат да си позволят, заради тайните си.

Книгата "Аз съм номер четири" - на българския пазар

Атмосферата на надвиснала опасност в книгата кара читателя да тръпне в очакване и да прелиства страница след страница, само и само за да разбере какво се случва по-нататък. Това е една от онези книги, които те държат буден до малките часове. Напрегнати ситуации, неочаквани обрати, приключения, романтика – всички съставки на увлекателния роман са преплетени, за да се получи една завладяваща история.

Със своя ясен и динамичен език Лор превръща фантастичното приключение в реалистично събитие – веднъж посегнал към романа, човек забравя, че става въпрос за измислени герои, а не за близки приятели. Той ни въвежда в един нов свят, паралелен на нашия, в който всички сме реални участници и потенциални потърпевши.

Аз съм номер четири Алекс Патифър

Дали Джон ще оцелее? Дали ще разбере кои са магическите му способности? Дали ще спечели любовта на красавицата? Дали ще се справи с побойника? Дали ще успее да запази новия си приятел? Това са все въпроси, на които той сам ще трябва да намери отговорите.

Изпълнена с напрегнати ситуации, неочаквани обрати, приключения и романтика, книгата, преведена с огромен успех на 33 езика, излиза на българския пазар на 24.01.2011 г.

Българската премиерата на филма е на 18 февруари 2011 г.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
tihomirboe... Весело
1 17.01.2011, 09:30
Оценка: 0
2 гласа

Видях я, видях я в Интернет книжарницата Най-после..Нямам търпение до 24. Цената на книгата е 12 лв, за тези които се интересуват. Филмът също ще е страхотен

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg