Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Клайв Оуен поема една от главните роли във финансовия трилър “Cities” (“Градове”)

Клайв Оуен поема една от главните роли във финансовия трилър “Cities” (“Градове”)
Клайв Оуен, е подписал договор за участие във финансовия трилър “Cities”.
Cinefish.bg

Артисти
Клайв Оуен поема една от главните роли във финансовия трилър “Cities” (“Градове”)

04.05.2011, 16:34  |   Видяна: 3990  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Звездата от “Крал Артур“ и “Отблизо“, Клайв Оуен, е подписал договор за участие във финансовия трилър “Cities”. От независимото студио Parlay Films потвърдиха новината и заявиха, че снимките на филма ще стартират в края на тази година. На режисьорския стол ще седне Роджър Доналдсън, заснел хитовите продукции “Върхът на Данте“ и “Банковият обир“, а освен актьор, Клайв Оуен ще бъде и един от продуцентите.

Сценарият на “Cities” бе завършен в края на 2009-та година, но след няколко последователни бокс офис провала на филми с подобен сюжет, от Parlay Films отложиха началото на снимките и наеха сценарист, който да преработи материала от чисто финансова драма в трилър, съдържащ елементи от “Уолстрийт: Парите никога не спят“, който ще разказва за преплитащите се съдби на няколко души живеещи в различни държави.

Звездата от “Крал Артур“ и “Отблизо“, Клайв Оуен, е подписал договор за участие във финансовия трилър “Cities”. В публикувано изявление, продуцента Матю Меткалф (“Лодкарят“) заяви, че екипът на “Cities”  разполага със “страхотен сценарий“, и че освен Клайв Оуен, във филма ще вземе участие и индийския актьор Анил Капур, най-известен с ролята си във филма на Дани Бойл, “Беднякът милионер“.

Меткалф: “Всички сме много развълнувани от това, че ще работим с толкова големи таланти. Клайв Оуен е един от най-добрите актьори на своето поколение, а Роджър Доналдсън е доказал с филмите си и постигнатия през годините голям успех в бокс офиса, че винаги се старае да предостави качествени продукции, които да се харесат на публиката по целия свят. “

Действието на “Cities” ще се развива в края на 2007-а година, когато се наблюдава бурен ръст на индекса Дау Джоунс. Опитите на много хора и организации да се възползват от това, и да натрупат възможно най-много пари, дават старт на тежката финансова криза, която само година по-късно ще обхване целия свят. Сюжетът на лентата ще проследи животите на четирима души, намиращи се в различни части на света – нюйоркски банкер, който притежава всичко (Клайв Оуен), млада английска двойка, която се опитва да се сдобие със своя собствена къща и индийски полицай (Анил Капур), борещ се с корупцията и престъпността в Мумбай. По стечения на обстоятелствата, съдбите на тези хора се преплитат, и животите им биват променени завинаги.

Роджър Доналдсън: “Това е проект, за който съм много ентусиазиран. Ще снимаме в някои от най-страхотните градове в света, и едновременно с това ще разкажем една история, която е изключително актуална. “Cities” ще бъде един съвременен, драматичен и много увлекателен филм. “

Освен режисьор, Роджър Доналдсън е и сценарист на трилърa, заедно с Глен Уилхайд (сериалът “Метрополис“). Матю Меткалф ще продуцира с Крис Кърлинг (“Укротяване на гнева”) и Джули Кристи (“Партито на Ейприл”), а снимките ще стартират през месец октомври. От Parlay Films, заявиха, че бюджета на филма ще бъде 33 милиона долара.

Световната премиера “Cities” ще се състои през есента на 2012-та година.

thehollywoodnews.com

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg