Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Китай цензурира гейската сцена с Майкъл Фасбендър

Китай цензурира гейската сцена с Майкъл Фасбендър
Китай цензурира гейската сцена с Майкъл Фасбендър
Cinefish.bg

Филми
Китай цензурира гейската сцена с Майкъл Фасбендър

19.06.2017, 09:55  |   Видяна: 1121  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Китай е известен с налагането на цензура в значителен брой филмови сцени. Такъв беше случаят, когато орязаха 14 минути от „Логан: Върколакът“ и 8 минути от „Заразно зло: Финалът“, когато моментите, изпълнени с изключително много насилие и кръв просто бяха премахнати.

По същата причина липсват и 6 минути от „Пришълецът: Завет“, който е по кината в Китай от петък. Но тук, освен проявата на свръх насилие, се изтъква и друг мотив. Целувката на Майкъл Фасбендър със своеобразното му друго аз, също беше изрязана, заради гейския контекст. В нея Фасбендър играе ролите на двата киборга Уолтър и Дейвид.

Позицията на Китай, относно гейското съдържание във филмите е доста променливо през годините. През 2005 „Планината Броукбек“ беше забранен в страната, въпреки статуса на режисьора Анг Лий в Китай. Гей-насоченото съдържание също биваше блокирано в редица телевизионни и стрийминг канали. И не на последно място, в противовес на всичко това – широко дискутираният „гей момент“ в „Красавицата и Звяра“ на Дисни беше пуснат нецензуриран по екраните.

Китай цензурира гейската сцена с Майкъл ФасбендърСподелете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg