Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Кино героите, които са увековечени в статуи

Кино героите, които са увековечени в статуи
Кино героите, които са увековечени в статуи
Cinefish.bg

Теми
Кино героите, които са увековечени в статуи

03.09.2018, 11:15  |   Видяна: 1008  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Киното може да лекува душевни рани, но то може и да накара хората да вършат странни неща. Най-вече да се вманиачават в огромна степен по любимите си герои от екрана. От екшън героите до злодеите, от компютърно генерираните персонажи до киборгите, киноманиаците по света са създали едни от най-впечатляващи и в същото време странни статуи на любимите си филмови герои. Ето някои дестинации, които да добавите към списъка за пътуване, ако искате да видите увековечени филмови герои сред градска архитектура…

Роки

Роки 

Филаделфия
Сигурно ще кажете, че няма да бъдете един от онези туристи, които все тичат към върха на каменните стъпала пред музея на изкуството в Филаделфия и после вдигат ръце във въздуха. Но когато стигнете там, ще го направите, повярвайте. Вие също така ще си направите слефи до тази статуя на незабравимия Роки.

Уилям Уолъс от „Смело сърце“
 
Уилям Уолъс от „Смело сърце“

Стърлинг, Шотландия
Нека веднага изясним, че Уилям Уолъс е истински човек, не само персонаж. Причината, поради която тази статуя е в този списък, е, че тя не е просто статуя на Уолъс - това е статуя на Мел Гибсън в ролята му на Уолъс от „Смело сърце“ (само че е без многоцветния грим по лицето).

Супермен
 
Супермен

Метрополис, Илинойс
Прозорливите жители на град Метрополис в Илинойс няма да позволят да не се възползват от бранда на този герой, след като неговото друго име има връзка с индустрията, която се развива в гарда - Човек от стомана. Не само че Метрополис е дом на тази статуя, но там има и Супермузей на героя, в който може да видите повече от 20 000 експоната от този франчайз.

Йода
 
Йода

Сан Франциско
Задължително трябва да намерите тази статуя и да си направите селфи. Учителят на джедаите седи в чешма пред центъра за дигитални изкуства "Летерман" - да се надяваме, че чайките стоят настрана от него.

Коломбо
 
Коломбо

Будапеща
Да, технически погледнато това е телевизионен герой, но той започва живота си в телевизионен филм, излъчен преди да се създаде сериала, но това са подробности. Когато сте в Будапеща, има "още едно нещо", което трябва да направите - посетете тази статуя на Питър Фолк в ролята му на телевизионния детектив Коломбо. Защо е там ли? Унгарците вярват, че Питър Фолк е роднина на Микса Фолк, значим общественик. Явно тази причина е достатъчна.

Годзила
 
Годзила

Йокосука, Япония
Както може да се очаква, има много огромни статуи, които са нещо като реплика чудовищното кино създание, чийто дом е Япония. Насочете се към цветния парк Курихама в Йокосука, за да намерите една от най-големите статуи на този все още тормозещ ни от екрана образ.

Шон и Мери от „Тихият човек“
 

Шон и Мери от „Тихият човек“

Каунти Майо, Ирландия
Дали е твърде късно да ви предупредим за спойлер на филм от 1952 г.? Неизбежно е след като ще споменем тази статуя. Тя се намира в село Конг (където е заснет филма – там има даже музей "Тихият човек" - правят турове, има и специален магазин за подаръци) и изобразява финалната сцена от романтичния филм на Джон Форд.

Героят на Брус Лий от „Юмрукът на яростта“
 
Героят на Брус Лий от „Юмрукът на яростта“

Хонг Конг
Базирания в Хон Конг клуб на актьора успява да събере 100 000 долара, за да издигне статуя на легендарния специалист по бойни изкуства и актьор Брус Лий. Тя се намира на Авенюто на звездите и е построена след смъртта му. Показва класическата поза "готовност за удар" на Брус Лий, която можем да видим във филма „Юмрукът на яростта“ от 1972 г.

Наполеон Динамит
 
Наполеон Динамит

Лос Анджелис
Създадена е през 2014 г., за да отпразнува десетата годишнина на филма. Тази истерично смешно статуя, както и героя, който възвеличава, забавлява изключително добре хората. Въпреки че бихте допуснали, че тя е построена във Франклин, Айдахо, където е заснет филмът, всъщност можете да я откриете в парка на Фокс Студио в Лос Анджелис.

Капитан Кърк от „Стар Трек“
 
Капитан Кърк от „Стар Трек“

Ривърсайд, Айова
Той няма да е роден чак до 22 март 2233 г., но това не пречи на жителите на Ривърсайд да построят статуя, за да почетат капитан Джеймс Тиберий Кърк. Срамота е, че актьорът Уилям Шатнър все още не се е подписал върху камъка, тъй като не е убеден, че тя прилича на него.

Робокоп
 
Робокоп

Рузвелт Парк, Детройт
Историята на статуята Робокоп е невероятна, тъй като един гражданин на Детройт (откъдето произлиза този герой и раздава ред по улиците на града) в туитър споделил на кмета, че "Филаделфия има статуя на Роки, а Робокоп би му сритал задника без проблем". Тази смешка довела до кампания за набиране на пари, и след като се събрали 67 436 долара за седем години статуята е вече готова и предстои да бъде представена тази година!

ДАС
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg