Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Кино Арена добавя вторa IMAX® зала във веригата си

Кино Арена добавя вторa IMAX® зала във веригата си
Кино Арена добавя вторa IMAX® зала във веригата си
Cinefish.bg

Теми
Кино Арена добавя вторa IMAX® зала във веригата си

05.06.2015, 14:44  |   Видяна: 1145  |   Press Release  |   ГОРЕЩА ТЕМА

На, 29 май 2015 година, Кино Арена, водещият екзибитор в България и IMAX Corporation обявиха споразумение за изграждане на IMAX® зала в Гранд Мол Варна. Това е втората IMAX® зала за киноверигата заедно с откритата през май 2014 г. в Кино Арена Младост София.

Кино Арена Grand Mall Варна IMAX® е планиран като самостоятелен кинотеатър, разположен на втория етаж на най-големия търговски център в града Grand Mall.

IMAX зала във Варна

IMAX® залата във Варна ще предостави на зрителите истински незабравимо киноизживяване, благодарение на което, ще се насладят на най-големите хитови заглавия, както никога досега. Авангардната IMAX® прожекционна система с кристално чисти образи, в комбинация със специално изградената геометрия на залата и мощната озвучителна система, създават уникална киносреда, която осигурява на зрителите усещането, че са в самия филм.

Всеки блокбастър, представен в IMAX®, е дигитално ремастериран, с цел подобряване на картината и звука чрез патентована IMAX DMR® (Digital Re- mastering) технология.

"Това споразумение подчертава нарастващия апетит за IMAX изживяване в цяла Европа, което до голяма степен се дължи на нашите стратегически партньорства с водещи екзибитори като Кино Арена, които споделят страстта ни за предоставяне на първокласни развлекателни кинопреживявания," казва Андрю Крипс, Президент на IMAX® EMEA. "Щастливи сме да разширим нашите взаимоотношения и с нетърпение очакваме да покажем най-големите хитови заглавия в нашия впечатляващ формат на повече зрители в цяла България."

„Кино Арена се стреми да предлага на зрителите изключително киноизживяване. Инсталирането на последно поколение IMAX® технология позволява да предоставим най-добро преживяване на публиката в залата и да надградим успеха на първата ни IMAX® зала в София“, казва Стефан Минчев, собственик на киноверигата.

Кино Арена е водещ екзибитор в България и е пионер във въвеждането на дигиталния формат, излъчване на живо от сателит, както и 3D дигиталната технология в България.

Киноверигата оперира 11 кина в 6 големи града с общо 78 екрана, включително два самостоятелни кинокомплекса с най-големите кинозали в страната.

С въвеждането на IMAX® в Кино Арена Grand Mall Варна, екзибиторът продължава традицията на лидер в предлагането на най-новите технологии и най-модерния дизайн за осигуряване на максимален комфорт и вълнуващо изживяване на зрителите.

За повече информация:
www.kinoarena.com 

За IMAX Corporation
IMAX, иноватор в технологиите за забавление, комбинира собствен софтуер, архитектура и оборудване, за да създаде изживявания, които отвеждат зрителите в друга реалност, в свят, който не са си представяли. Чрез IMAX технологията водещи кинотворци и филмови студии по уникален начин създават връзка със зрителите, в резултат на което IMAX е една от най-важните и успешни платформи за филмова дистрибуция на хитови филмови заглавия в цeлия свят.

Ц
ентралните офиси на IMAX са в Ню Йорк, Торонто и Лос Анджелис. Освен тях разполагат с офиси в Лондон, Токио, Шангхай и Бейжинг. Към 31 март 2015 година  IMAX залите са 943 в 63 страни.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg