Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Артисти »

Кевин Костнър - Артист

Артист - Кевин Костнър, Kevin Costner
Някога... златното момче на Холивуд

Гласувай за актьора:
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
25
Гласувай:
Среден резултат: 4/100

Кевин Костнър - Артист

Kevin Costner
ЗА АКТЬОРА ГАЛЕРИЯ ФИЛМОГРАФИЯ МНЕНИЕ
26.06.2024  |   синефиш.бгКевин Костнър е роден в градчето Лингуд (Калифорния) и завършва Калифорнийския университет със специалност "Маркетинг". Като актьор получава известност през 1987 г. с главната роля в гангстерския екшън на Брайън Де Палма „Недосегаемите”. През 1991 г. Костнър получава „Оскар” като режисьор на „Танцуващият с вълци” и така влиза в тесния кръг на „най-касовите” актьори и продуценти в Холивуд. Благодарение на филми като „Робин Худ: Принцът на разбойниците" и „Бодигард” е провъзгласен за световен секс-символ.

До 40-годишната си възраст Кевин Костнър е живо въплъщение на идеалния образ на 100-процентовия американец: загорял, усмихнат, в отлична спортна форма, целеустремен и самоуверен до максимална степен, надежден и простоват. И, разбира се, идеален съпруг, боготворящ жена си и трите им деца – Ани, Лили и Джо.

Но след 40-те всичко му тръгна наопаки! В побърканата по психоанализи Америка това се нарича „криза на средната възраст". Живее си човек мирно, тихо и скромно (дом, работа, жена, деца, кола), грижи се за здравето си, не си позволява нищо излишно... И изведнъж в определен момент, изплашен от приближаващата се старост, започва с бесни темпове да наваксва изпуснатото, потапя се във водовъртежа на разврата и прочие недобри излишества.

Жената на Костнър, Синди, мислела, че за 17 години семеен живот е опознала добре своя мъж и той не може да я изненада с нещо. Какво ли не били преживели заедно! 1974 година - наскоро завършилият колеж щастлив младоженец Кевин Костнър получава престижна работа в процъфтяваща маркетингова кантора. Вече си има собсвен дом и любяща съпруга, а за да е пълно щастието в дома им, липсва само детски смях, но Кевин работи усърдно и по този въпрос.

Само че след по-малко от месец, след като е встъпил на новата си длъжност, Кевин хвърля в смут Синди със заявлението, че зарязва своята още незапочнала бизнес-кариера и ще става актьор... Няма  агент, няма никакви връзки в шоубизнеса и изобщо никога не е участвал дори и в училищна постановка... Има само голям ентусиазъм и много идеи... Може пък  наистина да го забележат в Холивуд, повярвала Синди и започнала да прави всичко, за да помага на мъжа си по избрания път, макар че до успеха им се наложило да почакат няколко години.

После "Танцуващият с вълци" Костнър влязъл в ограничения кръг на най-"касовите" актьори и успешни продуценти в Холивуд. „Недосегаемите”, „Робин Худ: Принцът на разбойниците", „Бодигард", „JFK”: Благодарение на тези роли, той бил провъзгласен за световен секс-символ, превърнал се в обект на желание на милиони жени... Но до известно време, а по-точно докато станал на 39 години, Кевин бил съвършено равнодушен към всичко това. В семейството си се чувствал отлично. Във всичките си договори непременно включвал и точка "жена и деца"; без тях той просто не можел да остава където и да го запратела трудната съдба на холивудски актьор.

И така, докато един ден през 1994 г. Кевин изведнъж заявил на своята Синди: „На теб не ти провървя. Трудно е да бъдеш съпруга на секс-символ. Най-добре да се разделим!". "Правиш най-голямата грешка в живота си!", опитала се да го предупреди Синди. "Нищо, ще рискувам, искам нещо ново, експериментира ми се", не се отказвал Костнър. Оскърбената Синди не продължила да уговаря мъжа си, не започнала да му обяснява, че 17 години щастие и съгласие не е шега, че имат деца, които се нуждаят от постоянното внимание и обич на баща си... Тя просто свила рамене и подписала всички документи за развода и така предоставила на Кевин пълната възможност да "екпериментира" колкото си иска.

Експериментите са си експерименти. Кевин им се отдал добросъвестно и всеотдайно, както на всичко друго, което правил дотогава. Зачестили пребиваванията му в Аспен – планински курорт, славещ се с чистия си въздух, отличните ски-писти и множество лекомислени госпожици. Там Костнър си купил и къщичка с 35 акра земя с гора и езеро и „пуснал корени". Това, с което се занимавал в новия си дом, колегите му наричали "танци с котенца".

За няколко години ергенски живот успял да започне и завърши няколко десетки връзки. С особеното му внимание се ползвали фотомоделите - от суперзвездата Ел Макферсън до никому неизвестната Сати Арго, която по това време била на 18 години. В един момент сред редовните му посетителки била Мира Сорвино, бивша приятелка на Куентин Тарантино, и казват, че Куентин и досега има зъб на съблазнителя Костнър. Накрая Кевин станал главно действащо лице в истински скандал.

Симпатична девойка от телевизията на име Бриджит Руни привлякла вниманието му през януари 1996 година. Припламнало мимолетно увлечение. Всъщност за разлика от Костнър, Бриджит възприемала случващото се между тях далеч по-сериозно. По-късно Кевин се възмущавал, че Руни го е измамила: казвала му, че взима противозачатъчни средства, а всъщност през ноември същата година на бял свят се появил Лиъм. Отначало Кевин се дърпал доколкото може: „Това дете не е от мен и въобще на мен моите три деца ми стигат”. Но Бриджит не отстъпвала и предложила ДНК тест. Експертите заявили: "110% сме сигурни, че бащата на Лиъм Руни е Кевин Костнър". И на Костнър му се наложило да отдели значителна сума за възпитанието на Лиъм.

Синди само се чудела, като научавала от вестниците за "подвизите" на бившия си съпруг: "За мен това е също такава загадка, както и за вас”, отговаряла на молбите да коментира поведението на Костнър. „Когато бяхме заедно с него, той беше съвсем друг човек."

В същото време и кинокариерата на актьора тръгнала надолу. Първо, неговият „Уайът Ърп” (1994) далеч не се оказал толкова добър, колкото разказващият същата история, но появил се година по-рано „Тумбстоун”, с Кърт Ръсел и Вал Килмър. През 1995 приключенската епопея "Воден свят" вместо да отнесе парите на зрителите, отнесла само подигравките на критиката. Следващият филм с негово участие "Тенекиената купа" е приет по-добре и Костнър дори е номиниран за „Златен глобус”.

За съжаление, следва нов провал на Костнър не само като актьор, но и като режисьор. Също като „Воден свят”, "Пощальонът" (критиците подигравателно го нарекли "Dryworld") получил много забележки от специалистите и бил лошо приет от зрителите. След катастрофата с "Пощальонът" нито един филм с участието на Костнър (с изключение на мелодрамата "Писмо в бутилка", 1999) не е върнал вложените средства от киноразпространението си. Например късащата сърцето драма „Водно конче” при бюджет от 60 млн. долара е изкарала от американските киносалони едва 30 млн. И така до добре направения уестърн „Свободна територия” през 2003.

Последваха „Обратното на гнева” (2005), комедията „Хората говорят” с Дженифър Анистън и Шърли Маклейн, драматичният екшън „Спасителен отряд” (2006) и трилърът „Мистър Брукс” (2007) с Деми Мур – все прилични филми, но далеч от големите му успехи. В личен план Кевин Костнър изглежда вече е свършил с експериментите, защото през 2004 се ожени за приятелката си, с която е заедно пет години преди това. Любопитна подробност е, че през 2006 името му оново бе замесено в секс-скандал като извършител на похотливи действия пред масажистка по време на медения си месец в Шотландия през 2004 г. 34-годишната жена твърди, че Костнър я е сграбчил, докато го е масажирала, махнал е кърпата от кръста си и й се е показал съвсем гол. Актьорът обаче отрича всичко.

Споделете:
ПОСЛЕДНИ МАТЕРИАЛИ ЗА АРТИСТА  
 
Избери Aртисти  
Всички артисти (А-Я)   Всички артисти (А-Я)
А   Б   В   Г   Д   Е   Ж   З   И   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ь   Ю   Я
Всички артисти (А-Z)
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
Артисти с най-висок рейтинг  
Юли
1. Кевин Харт
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
42/100
2. Мегън Окси
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
23/100
3. Тери Крюз
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
10/100
4. Клемантин Богран
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
7/100
5. Джон Г. Адолфи
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
7/100
6. Маркос Де Силвиас
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
7/100
7. Франсис Марион
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
7/100
8. Роберт Тейлър
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
7/100
9. Никол Берже
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
5/100
10. Ева Амури
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
5/100
Последно добавени артисти  
 
Cinefish.bg Cinefish.bg