Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис “Карибски пирати: В непознати води” – отново на върха на българската бокс офис класация

“Карибски пирати: В непознати води” – отново на върха на българската бокс офис класация
“Карибски пирати: В непознати води” отново се изкачи на лидерското място в българския бокс офис
Cinefish.bg

Бокс офис
“Карибски пирати: В непознати води” – отново на върха на българската бокс офис класация

22.06.2011, 10:10  |   Видяна: 3115  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС
След като прекара последните две седмици на втора позиция, приключенския хит “Карибски пирати: В непознати води” отново се изкачи на лидерското място в българския бокс офис. Филмът не само успя да измести анимационния “Кунг-Фу Панда 2”, но и е на път да надмине границата от 2 милиона лева – за малко повече от месец, “В непознати води” вече е натрупал 1 779 813 лева, и няма да бъде изненадващо, ако в края на месец декември се окаже, че именно тази продукция е най-успешното заглавие на годината в България.

Карибски пирати: В непознати водиГолемият успех на продукцията с Джони Деп и Пенелопе Крус потвърждава, че поне що се отнася до българската публика, “Карибски пирати” е може би най-популярната филмова поредица в момента. Въпреки предстоящата сериозна конкуренция в лицето на дългоочакваното продължение на анимационния хит “Колите”, “Карибски пирати: В непознати води” ще успее, до седмица и половина, да достигне границата от 2 милиона лева. А това от своя страна ще постави филма на Роб Маршъл редом до “Аватар”, “Ледена епоха 3: Зората на динозаврите 3D” и “Мисия Лондон”, които, поне за момента, са единствените филми с приходи от над 2 милиона лева.

Кунг-Фу Панда 2Втори е триизмерния “Кунг-Фу Панда 2”, който оглавяваше бокс офиса в продължение на две седмици. За изминалите близо три седмици от премиерата, лентата е спечелила 523 803 лева. Още миналата седмица, “Кунг-Фу Панда 2” надмина постигнатото от предшественика си (280 хиляди лева), и съдейки по общата спечелена сума до момента, филма без съмнение ще се нареди сред най-успешните анимационни продукции на 2011-та година. В САЩ, “Кунг-Фу Панда 2” не оправда големите очаквания, но успехът му в България е пореден показател за нестихващия интерес на публиката към високобюджетни анимационни продукции, които се прожектират в триизмерен формат.

Третото място е заето от премиерния “Супер 8”, който за първия си уикенд спечели скромните 29 353 лева. С приходите от предпремиерните прожекциии, сумата се увеличава на 67 153 лева. Продуцираният от Стивън Спилбърг филм бе едно от най-очакваните заглавия на годината в световен мащаб, и затова досегашния резултат в България е, на пръв поглед, леко разочароващ. Но като се има в предвид, че “Супер 8” не се разпространява в триизмерен формат, и че българската му рекламна кампания бе, в много отношения, засенчена от тази на “Кунг-Фу Панда 2” и “Карибски пирати: В непознати води”, не е изненадващо, че спечеленото до момента не е толкова впечатляващо. Все пак, режисирания от Джей Джей Ейбръмс филм ще успее, до седмица и половина, да надмине границата от 100 хиляди лева, и по всяка вероятност, в края на българското си представяне ще може да се похвали с ако не големи, то с напълно прилични приходи.

Поредният ергенски запойПоредният ергенски запой” е на четвърта позиция, със спечелени за по-малко от един месец, 473 737 лева. След слабия старт в българския бокс офис, лентата получи изненадващо голяма подкрепа от страна на зрителите, и за две седмици приходите й се увеличиха значително. А сегашните резултати доказват, че Фил, Стю, Алън и Дъг имат достатъчно голяма публика не само в САЩ, но и в България. До момента по света, “Поредният ергенски запой” е натрупал впечатляващите 490,336,000 долара.На пета позиция е фантастичния екшън “Х-Мен: Първа Вълна”, който за по-малко от две седмици е спечелил 155 712 лева. Едно от малкото дългоочаквани продължения, които не се разпространяват в 3D-формат, “Първа Вълна” се представя прилично в бокс офиса. Подобно на представянето си в САЩ, в България филма също е успял да привлече почитателите на поредицата “Х-Мен”, но въпреки това няма шанс да се превърне в хит от ранга на “Карибски пирати: В непознати води”. Изглежда, че “Х-Мен: Първа Вълна” ще спази традицията, поставена от предишните четири части от фантастичния франчайз – филма ще събере прилични приходи, но няма да бъде запомнен като един от водещите хитове на годината.

Премиерната комедия “Нещо назаем” заема шесто място. За първия си уикенд по българските киноекрани, филма с Кейт Хъдсън е спечелил едва 8 791 лева. Това е изненадващо слаб резултат за игрален филм, който е базиран на популярен и успешен роман. За разочароващия премиерен уикенд на лентата допринасят няколко фактора: през лятото, публиката предпочита мащабните блокбастъри; за разлика от САЩ и Англия, романа на Емили Гифин не е толкова познат в България; романтичните комедии по принцип не привличат масовата българска публика в киносалоните. Сравнителнo приличната (за романтична продукция) рекламна кампания също не успя да помогне на “Нещо назаем” в битката му за зрители. Все пак, има надежда, макар и минимална, че филма ще привлече вниманието на повече хора в следващата една седмица.

Бързи и яростни 5: Удар в РиоСедми в класацията е хита “Бързи и яростни 5: Удар в Рио”, който е вече съвсем близо до границата от един милион лева. За малко повече от шест седмици, екшъна с Вин Диезел и Пол Уокър е натрупал 992 708 лева – настина впечатляващ резултат, особено като се има в предвид, че лентата не се разпространява в триизмерен формат. Представянето на продукцията в България напълно съвпада със световното – само до момента, международните приходи на “Бързи и яростни 5: Удар в Рио” се равняват на 591,816,880 долара. В България и по света, филма на Джъстин Лин е вече най-печелившото заглавие от цялата поредица “Бързи и яростни”.

Дървото на животаДървото на живота” е на осма позиция, със спечелени за три седмици, 89 264 лева. За филм на режисьора Терънс Малик, този резултат е повече от приличен – въпреки, че винаги привлича популярни актьори към проектите си, Малик не е известен като създател на големи бокс офис хитове, и затова досегашното представяне на “Дървото на живота” e без съмнение една приятна изненада за почитателите на режисьора. Филмът бавно, но уверено, увеличава българските си приходи, и ако няма сериозен спад в посещаемостта, до седмица и половина, той ще надмине границата от сто хиляди лева.

Лора от сутрин до вечерЛора от сутрин до вечер” заема девето място. За по-малко от три седмици, филма е спечелил 53 695 лева. След слабото представяне в първата си седмица по кината, филма изглежда е получил тласък от публиката, и през изминалите няколко дни, той увеличи значително приходите си. Разбира се, когато стане дума за българска лента, която не разчита на силна рекламна кампания, думата “значително” е относително понятие – на фона на български филми като “LOVE.NET” и “TILT”, “Лора от сутрин до вечер” няма да бъде считан за хитово заглавие, но имайки в предвид скромните очаквания и смазващата конкуренция от страна триизмерните блокбастъри, постигнатото от лентата до момента съвсем не е за подценяване.

LOVE.NETДесетата позиция е за вече споменатия “LOVE.NET”. Филмът се върти по кината от близо четири месеца, като за това време е натрупал 1 318 891 лева.

Въпреки, че е на път да отпадне от Топ 10, продукцията на режисьора Илиян Джевелеков надмина всички очаквания, и е вече едно от най-печелившите български заглавия на всички времена. В най-добрия случай, “LOVE.NET” ще завърши българското си представяне с приходи от 1.5 милиона лева.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg