Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Какво можем да очакваме от продължението на черната комедия “Бийтълджус”?

Какво можем да очакваме от продължението на черната комедия “Бийтълджус”?
По сценария на “Бийтълджус 2” ще работи сценариста на предстоящата триизмерна фантастика “Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”, Сет Греъм-Смит,
Cinefish.bg

Филми
Какво можем да очакваме от продължението на черната комедия “Бийтълджус”?

19.03.2012, 09:59  |   Видяна: 2003  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Малко по-рано тази година беше потвърдено че режисирания от Тим Бъртън популярен хит от 1988-ма година, “Бийтълджус”, ще се сдобие с продължение в което главната мъжка роля отново ще бъде изпълнена от Майкъл Кийтън. Предстоящата лента все още няма режисьор и работата по сценария не е започнала, но Тим Бъртън е потвърдил, че ще надзирава проекта в ролята си на изпълнителен продуцент, а от студиото Warner Bros заявиха че ще отпуснат бюджета за снимки.

Освен Майкъл Кийтън, в оригиналния “Бийтълджус” участваха още Алек Болдуин, Уинона Райдър и Джина Дейвис , но според официални източници от Warner Bros, те със сигурност няма да се появят в продължението.

Малко по-рано тази година беше потвърдено че режисирания от Тим Бъртън популярен хит от 1988-ма година, “Бийтълджус”, ще се сдобие с продължение в което главната мъжка роля отново ще бъде изпълнена от Майкъл Кийтън. По сценария на “Бийтълджус 2” ще работи сценариста на предстоящата триизмерна фантастика “Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”, Сет Греъм-Смит, за когото това ще бъде втори общ проект с Тим Бъртън след хорър-комедията с Джони Деп “Тъмни сенки”, която ще тръгне по кината през месец май, тази година. Детайлите относно сюжетa на продължението се пазят в тайна, но по време на тазгодишния фестивал за комикси и филми “WonderCon”, Смит разкри че предстоящата лента няма да бъде римейк или “рестарт”, а директно продължение чието действие ще се развива 27 години след събитията, които бяха описани в оригинала. Сценаристът също така сподели че героя на Майкъл Кийтън, Бийтълджус, ще има значително по-дълго екранно присъствие.

Сет Греъм-Смит: “Имам конкретни идеи относно сюжета. Сет Греъм-Смит: “Имам конкретни идеи относно сюжета. Но искам още от сега да поясня че филма няма да бъде римейк и нямаме намерение да рестартираме историята. Става дума за директно продължение в което Майкъл Кийтън отново ще изиграе Бийтълджус. Знам че в момента много хора искат да знаят повече неща за филма, и затова ще кажа че действието ще се развива 26-27 години след случките в първата част. За Бийтълджус и останалите хора в отвъдния свят времето не съществува, и там няма да има съществени промени. Но същото не важи за външния свят. Човешкото ежедневие се е променило в много отношения и това ще играе важна роля в сюжета на филма. На Бийтълджус ще му се наложи да се приспособява към доста нови неща.”

Смит допълни, че се надява да започне да пише сценария на втората част още тази година, а в същото време от студиото Warner Bros ще са в търсене на режисьор.

Вече се появиха слухове, свързващи имената на режисьорите Бари Зоненфелд (“Семейство Адамс”) и Тимур Бекмамбетов (“Неуловим”) с проекта, но за момента няма официално изявление от продуцентите.

Кастингите за останалите роли в “Бийтълджус 2” ще започнат веднага след като приключи работата по сценария, и въпреки че е все още рано, очакванията са че лентата ще се разпространява и в триизмерен формат.

Снимките на хорър-комедията ще започнат най-рано през първата половина на следващата година. Смята се, че още преди това от Warner Bros ще обявяват официалната премиерна дата на филма.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg