Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми “Как да си дресираш дракон 2” – официални снимки и допълнителна информация за филма

“Как да си дресираш дракон 2” – официални снимки и допълнителна информация за филма
“Как да си дресираш дракон 2” – официални снимки и допълнителна информация за филма
Cinefish.bg

Филми
“Как да си дресираш дракон 2” – официални снимки и допълнителна информация за филма

18.03.2014, 11:22  |   Видяна: 3685  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

В разгара на тазгодишния летен сезон по българските киноекрани ще се завърти дългоочакваното продължение на успешната триизмерна анимация от 2010-та година “Как да си дресираш дракон”. Оригиналният филм донесе на студиото DreamWorks Animation приходи в световен мащаб от около половин милиард долара и очакванията са, че втората част ще регистрира още по-добри резултати от кинопрожекциите си.

Работата по “Как да си дресираш дракон 2” започна още в края на 2010-та година, а режисурата на 3D-продукцията беше поверена на създателя на първата част Дийн Деблоа.С наближаването на премиерната дата рекламната кампания на DreamWorks Animation постепенно набира скорост и малко по-рано днес от студиото разпространиха няколко нови снимки от очакваното продължение.

Действието на “Как да си дресираш дракон 2” се развива няколко години след събитията описани в първия филм. Историята се фокусира върху перипетиите пред които се изправят Хикъп и Беззъб след като по случайност откриват ледена пещера в която се намират стотици диви дракони. Докато Астрид, Снотлауд и останалите от групата се забавляват като организират драконови състезания на остров Бърк Хикъп и доверения му приятел се впускат в мащабна битка от която зависи бъдещето на всички хора и дракони.Режисьорът Дийн Деблоа: “Този път мащаба е по-голям и героите са повече. Това е едно от предимствата когато правиш продължение. Можеш да развихриш напълно въображението си и да представиш на публиката нещо още по-впечатляващо. От студиото ни дадоха пълна свобода и благодарение на това включихме елементи и сцени, които колкото и да ни се искаше не можехме да прибавим в първата част. И смятам, че се получи един много забавен филм.”

Деблоа също така заяви, че със сигурност ще бъде направен и трети филм от поредицата, но тъй като е все още прекалено рано не се разкрива допълнителна информация за проекта.

За направата на “Как да си дресираш дракон 2” беше отделен бюджет от около 180 милиона долара и подобно на предшественика си лентата ще се прожектира в триизмерен формат.

Българската премиера на продължението ще се състои на 20-ти юни, тази година.


ОЩЕ СНИМКИ ОТ ФИЛМЧЕТО МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ТУКСподелете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg