Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми „Жокера“ започна своята кампания за „Оскар“

„Жокера“ започна своята кампания за „Оскар“
„Жокера“ започна своята кампания за „Оскар“
Cinefish.bg

Теми
„Жокера“ започна своята кампания за „Оскар“

31.10.2019, 09:16  |   Видяна: 877  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Едва ли някой е предполагал, че „Жокера“ ще спечели голямата награда „Златен лъв“ от фестивала във Венеция. Но пък отзвукът от тази награда беше много голям и покачи още повече интереса към филма на Тод Филипс. Ето че сега предстои сезона на наградите и това е един от безспорните фаворити за тях.

„Жокера“ вече счупи няколко рекорда от премиерата си по кината в началото на октомври. Той вече е официално най-касовият хит на всички времена, забранен за малолетни зрители. Очакванията са приходите му да достигнат почти 1 милиард долара, а в очакване на предстоящите кино награди „Уорнър“ разпространиха нови плакати на филма, акцентуващи именно върху това.

Жокера е най-добрият филм

На плакатите „Жокера“ е определян за кандидат за най-добър филм, костюми, звуков монтаж и звукови ефекти. Липсва единствено кандидатурата на Хоакин Финикс за най-добър актьор. Но е безспорно, че той ще бъде номиниран за наградата на Американската кино академия и не можем да си представим друг актьор, който може да му отмъкне статуетката под носа.

Номинация на Жокера за най-добър филм 2019

Какви са все пак шансовете на „Жокера“? Едва ли има друг филм напоследък, който да е фокусирал толкова вниманието на всички. Дори и с негативните случки около някои прожекции, завършили с евакуация на публиката заради съмнителни зрители. Последният такъв случай е в кино във Франция, където прожекцията на филма била прекъсната от зрител, който започнал да крещи „Аллах е велик“.

Според специалистите „Жокера“ ще бъде сред малкото екранизации по комикси, номинирани за „Оскар“ за най-добър филм. Но междувременно предстоят наградите „Златен глобус“ и БАФТА, които също няма да подминат в номинациите си филма на Филипс.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg