Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми „Жокера“ триумфира със „Златен лъв“ във Венеция

„Жокера“ триумфира със „Златен лъв“ във Венеция
Cinefish.bg

Филми
„Жокера“ триумфира със „Златен лъв“ във Венеция

09.09.2019, 10:38  |   Видяна: 418  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
За някои може да звучи шокиращо, че един филм по комикс може да спечели голямата награда на фестивала във Венеция. Но „Жокера“ далеч не е просто комикс хит, а суперлативите, с които бе посрещнат на премиерата си, доказват, че неговият „Златен лъв“ е напълно заслужен.

Изненадващо е, че режисьор като Тод Филипс, известен основно с трилогията „Последният ергенски запой“, е направил толкова сполучлив филм, оценен високо от специалисти и зрители. Всички коментари са, че новият му филм ще е един от фаворитите за бъдещите „Оскар“-и.

„Жокера“ триумфира със „Златен лъв“ във Венеция

„Жокера“ триумфира със „Златен лъв“ във ВенецияЗа последните две години именно от Венеция започна победният ход на два от отрупаните с награди филми, триумфирали и с няколко статуетки „Оскар“. „Формата на водата“ спечели „Златен лъв“ през 2017 г., а през миналата големият фаворит на журито бе „Рома“.

Със сигурност и Хоакин Финикс ще бъде номиниран за наградата на Американската кино академия. Изпълнението му като провалилия се комик Артър Флек, който ще се превърне в добре познатия ни злодей, предизвика невероятни суперлативи. А и самият актьор призна, че тази роля го е докарала почти до лудост, заради изпипването на стъписващия смях на Жокера и драстичното му отслабване.

Другият фаворит във Венеция бе новият филм на Роман ПоланскиОфицер и шпионин“. Той бе отличен с голямата награда на журито. Добрата новина е, че съвсем скоро ще го видим у нас в рамките на петото издание на фестивала CineLibri.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg