Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми „Жокера“ бе посрещнат с бурни овации във Венеция

„Жокера“ бе посрещнат с бурни овации във Венеция
„Жокера“ бе посрещнат с бурни овации във Венеция
Cinefish.bg

Теми
„Жокера“ бе посрещнат с бурни овации във Венеция

02.09.2019, 05:46  |   Видяна: 762  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Едва ли бяха много оптимистите за този проект, но ето че той се очертава като едно от събитията на годината. Премиерата на „Жокера“ по време на фестивала във Венеция бе истински триумф. Цели осем минути продължиха аплодисментите, с които бяха възнаградени Хоакин Финикс, Тод Филипс и тяхната впечатляваща, но и доста тягостна история за раждането на прочутия враг на Батман.

Жокера разбива във Венеция

На гала премиерата присъства и актрисата Зази Бийтс, която е в ролята на съседка на героя на Финикс, към която той не крие симпатията си. Единствено Робърт де Ниро, който играе известен телевизионен водещ, не успя да пристигне във Венеция.

И на двете предварителни прожекции за журналисти и специалисти също е имало много аплодисменти, особено при появата на името на Фикинс във финалните надписи. Всички отзиви са повече от възторжени и сочат, че актьорът най-после може да получи мечтания „Оскар“, който вече няколко пъти му се изплъзва.

Хоакин финикс с възможност да грабне Оскар

„Жокера“ е част от комикс вселената на DC, но е нещо напълно различно от всички подобни филми и в него няма да видим Батман, нито други супер герои. Финикс е в ролята на Артър Флек, безрадостен човек с разстроена психика, който ще се превърне в култовия злодей. Актьорът сподели на пресконференцията по време на фестивала, че не се е повлиял от изпълнението на Хийт Леджър в „Черният рицар“.

Не се осланях на нито едно друго изпълнение на тази роля. Чувствах, че Жокера е донякъде творение на мен и Тод“, заяви Финикс. Филмът ще бъде показан и на фестивала в Торонто, а по кината го очакваме от 4 октомври.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg