Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Жан-Клод Ван Дам ще участва във фантастичния екшън-трилър “UFO”

Жан-Клод Ван Дам ще участва във фантастичния екшън-трилър “UFO”
Екшън-звездата Жан-Клод Ван Дам е подписал договор за участие във фантастичния трилър “UFO”
Cinefish.bg

Артисти
Жан-Клод Ван Дам ще участва във фантастичния екшън-трилър “UFO”

16.08.2011, 10:38  |   Видяна: 12035  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ

Екшън-звездата Жан-Клод Ван Дам е подписал договор за участие във фантастичния трилър “UFO”, за който казват, че е комбинация от “Следите” и “Денят на независимостта”. Информацията бе разкрита от английското филмово студио Hawthorn Productions, откъдето също така заявиха, че снимките на филма ще стартират още тази седмица.

Режисурата на “UFO” е поверена на Доминик Бърнс (предстоящия “How to Stop Being a Loser”), а Жан-Клод Ван Дам ще изпълни ролята на бивш военен съветник, който помага на група приятели да се измъкнат от английски град, над който се появява огромен неиндифициран летящ обект.

Екшън-звездата Жан-Клод Ван Дам е подписал договор за участие във фантастичния трилър “UFO”, който бива описван като комбинация от “Следите” и “Денят на независимостта”. Информацията бе разкрита от английското филмово студио Hawthorn ProductionsПродукцията ще бъде финансирана от Hawthorn Productions, a интерес към световното й разпространение са изявили няколко холивудски студия, чиито имена все още не се разкриват.

Освен Жан-Клод Ван Дам, в “UFO” ще участват още сина на Пиърс Броснан, Шон Броснан (“Закони на привличането”), Саймън Филипс (сериала “Blue Heelers”), Питър Барет (“Сметката”) и младите Мая Грант и Бианка Брий, за които филма ще бъде дебют в игралното кино.

“Успяхме да привлечем едни страхотни млади актьори, които впечатлиха всички ни по време на прослушванията. Когато ги погледна аз виждам оживелите герои от сценария. Горд съм с актьорския ни състав и с нетърпение очаквам да ги видя заедно пред камерата”, заяви пред BBC News режисьора Доминик Бърнс.

Действието на “UFO” ще се развива в наши дни, а сюжета ще разказва за петима приятели, които се събуждат само за да открият, че над града в който живеят е застанало огромно НЛО, чиято маса обхваща и останалите населени места в района. Без да знаят какво се е случило, или какво предстои да се случи, младите момчета и момичета решават да се измъкнат от града възможно най-бързо. Но ситуацията се влошава още повече, когато те откриват, че целия район намиращ се под летящия обект е напълно откъснат от останалата част на света.

Режисьорът Доминик Бърнс заяви, че е бил изненадан когато Жан-Клод Ван Дам е приел предложението за участие. Актьорът не е бил първоначалния избор за ролята на бившия военен, но след само един разговор с Бърнс и продуцентите, той е дал съгласието си. Ван Дам вече е пристигнал в град Дербишайър, Англия, където ще протече по-голямата част от снимките на филма.

Сценарият на лентата е написан от режисьора Доминик Бърнс, а продуценти ще бъдат Тимъти Мейджър (“Изгубени в космоса”), Анди Томпсън (“Хрониките на Ридик”) и Ален Уайлдбъргър (“Най-обикновен престъпник”).

Все още не се разкрива какъв е бюджета на “UFO”, но това което се знае е че по сцените изискващи компютърна обработка ще работят най-добрите компании за визуални ефекти в Англия. Снимките на фантастичния екшън-трилър започват този уикенд, а целия снимачен период ще продължи два месеца.

Световната премиера на “UFO” ще се състои през пролетта на следващата година. Точната дата все още не се разкрива.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg