Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

‘илми "»зобретението на ’юго" спечели наградата Ќай-добър филм на 2011 г. от National Board of Review

»зобретението на ’юго спечели наградата Ќай-добър филм на 2011 г. от National Board of Review
ѕърви€т триизмерен филм на носител€ на "ќскар" ћартин —корсезе, "»зобретението на ’юго" спечели наградата Ќай-добър филм на 2011 г. от National Board of Review - най-старата организаци€ на филмови критици в —јў
Cinefish.bg

‘илми
"»зобретението на ’юго" спечели наградата Ќай-добър филм на 2011 г. от National Board of Review

05.12.2011, 11:08  |   ¬ид€на: 3271  |   avtora.com  |   ‘»Ћћ

ѕърви€т триизмерен филм на носител€ на "ќскар" ћартин —корсезе, "»зобретението на ’юго" ("Hugo"), издаден по кината в —еверна јмерика навръх ƒен€ на благодарността (24 ноември), спечели наградата Ќай-добър филм на 2011 г. от National Board of Review - най-старата организаци€ на филмови критици в —јў, създадена преди повече от 100 години, ко€то и до днес раздава своите награди преди всички други подобни организации.

ѕърви€т триизмерен филм на носител€ на "ќскар" ћартин —корсезе, "»зобретението на ’юго" ("Hugo"), издаден по кината в —еверна јмерика навръх ƒен€ на благодарността (24 ноември), спечели наградата Ќай-добър филм на 2011 г. от National Board of Review - най-старата организаци€ на филмови критици в —јў,—ами€т —корсезе, избрал да визуализира драматичната истори€ от 30-те години на минали€ век, описана в романа "The Invention of Hugo Cabret", в три измерени€, спечели приза –ежисьор на годината, с което шансовете на продукци€та за участие в надпреварата за "ќскар" нараснаха чувствително.

ƒжордж  луни и “илда —уинтън, които си партнираха в трилъра "ћайкъл  лейтън" (донесъл NBR зa гл. мъжка рол€ и номинаци€ за "ќскар" на  луни и "ќскар" Ц на —уинтън), триумфираха в категориите за главна рол€, получавайки признание за изпълнени€та си в "The Descendants" и "We Need to Talk About Kevin", съответно. ƒжордж  луни и “илда —уинтън, които си партнираха в трилъра "ћайкъл  лейтън" (донесъл NBR зa гл. мъжка рол€ и номинаци€ за "ќскар" на  луни и "ќскар" – на —уинтън), триумфираха в категориите за главна рол€, получавайки признание за изпълнени€та си в "The Descendants" и "We Need to Talk About Kevin", съответно.

 ристофър ѕлъмър спечели награда на NBR за второстепенна мъжка поддържаща рол€ за играта си в отличени€ с Gotham Award за филм на годината "Beginners" ристофър ѕлъмър спечели награда на NBR за второстепенна мъжка поддържаща рол€ за играта си в отличени€ с Gotham Award за филм на годината "Beginners", а тази за второстепенна женска рол€ отиде при Ўейлин ”удли за превъплъщението й в "The Descendants".

–ежисьорът на последни€, јлександър ѕейн, също получи признание от NBR, но не за режисурата на лентата, чийто трагикомичен сюжет се развива на ’авай, а за сценари€ й, подел€йки наградата си с Ќат ‘аксън и ƒжим –аш. —ъщата награда, но за оригинален сценарий, отиде при ”ил –езнър за ръкописа на комеди€та "50/50", разказваща истори€та на неизлечимо болен от рак мъж.

ѕобедител в категори€та за анимационно кино стана сюрреалистични€т уестърн "–анго", а бокс офис хитът "ёжн€чки" спечели статуетката за най-добро ансамблово изпълнение.

— награди за актьорски пробив се сдобиха ‘елисити ƒжоунс за изпълнението си в "Ћуди от любов" и –ууни ћара - за из€вата на таланта й в "ћъжете, които мразеха жени". — награди за актьорски пробив се сдобиха ‘елисити ƒжоунс за изпълнението си в "Ћуди от любов" и –ууни ћара - за из€вата на таланта й в "ћъжете, които мразеха жени".
»звън конкурсните категории, вс€ка година Ѕордът селектира списък с десетте най-добри филми на годината според членуващите в организаци€та филмови експерти, като не всички от т€х работ€т в индустри€та.

“азгодишни€т списък включва следните заглави€: неми€т черно-б€л филм "јртистът", "ƒървото на живота" на “ерънс ћалик, "Ѕоен кон" на —пилбърг, "ƒж.≈дгар" на  линт »стууд, "Drive: ∆ивот на скорост" с –а€н √ослинг, "ћъжете, които мразеха жените" на ƒейвид ‘инчър, "’ари ѕотър и даровете на смъртта: „аст 2", "ћартенски дни" и "The Descendants" с ƒжордж  луни, който е и режисьор на последни€. »зненадващо според мнозина, "Take Shelter" и "ћеланхоли€" не са намерили м€сто в селекци€та на NBR.

ѕрез 2010 г. с най-много награди от организаци€та триумфира "—оциалната мрежа" – един от най-номинираните и награждавани филми през минали€ сезон, отличен с три награди "ќскар".

—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈—
 
Cinefish.bg Cinefish.bg