Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

‘илми Д»зключителни€т: ћо€т √одарФ идва на 22-€ —‘‘

Д»зключителни€т: ћо€т √одарФ идва на 22-€ —‘‘
Д»зключителни€т: ћо€т √одарФ идва на 22-€ —‘‘
Cinefish.bg

‘илми
Д»зключителни€т: ћо€т √одарФ идва на 22-€ —‘‘

18.01.2018, 13:13  |   ¬ид€на: 1370  |   Press Release  |   ‘»Ћћ
«абележителен портрет на времето и ключова любовна връзка в биографи€та на легендата на френската „Ќова вълна” ∆ан-Ћюк √одар

—лед изключителни€ фурор, който предизвика ћишел јзанависиус преди шест години с „јртистът” – носител на пет награди „ќскар”, три отличи€ „«латен √лобус”, седем награди Ѕј‘“ј, две награди от международни€ конкурс в  ан и още 130 приза от различни филмови форуми в цели€ св€т, режисьорът отново е отправил поглед към миналото на киното – фокусът в най-нови€ му филм „»зключителни€т: ћо€т √одар” („Redoubtable”) е върху любовната истори€ между јн ¬€земски и легендарни€ режисьор ∆ан-Ћюк √одар.

«а основа јзанависиус използва автобиографичната книга на актрисата, наследница на руски€ кн€жески род ¬€земски – „Un An Après”. –ол€та на любимата на √одар, с ко€то прав€т заедно „ итайката”, „”икенд” и „Sympathy For The Devil”, е поверена на —тейси ћартин, добре позната на публиката от„Ќимфоманка” на Ћарс фон “риер. ¬ образа на √одар влиза Ћуи √арел, когото помним от „ћечтатели” на Ѕертолучи (и който е син на един от творците на френската „Ќова вълна”, ‘илип √арел). ≈то какво сподел€ режисьорът в периода на сво€та работа по филма:

„ѕреди две години прочетох „Un An Après” на јн ¬€земски – в книгата т€ разказва за любовната си афера с ∆ан-Ћюк √одар през май 1968. ¬ъзхищавам се безкрайно на √одар и неговото творчество, освен това винаги съм бил очарован от този особен период в нашата истори€, и веднага реших да адаптирам книгата във филм, искам да създам една комеди€. «аглавието е „Le redoubtable”... Ћуи √арел влиза в рол€та на √одар, а —тейси ћартин ще бъде ¬€земски – те са наистина страхотни! Ќад€вам се и на вас да ви хареса…

Ѕез документиране на бунтовни€ френски дух от средата на минали€ век н€ма как да се създаде достоверен портрет на един от най-самобитните френски творци, неотделима част от френската „Ќова вълна”, ко€то промен€ принципите за създаване на киноразказа и превъзпитава възпри€ти€та на публиката. „»зключителни€т: ћо€т √одар” изглежда като интересна провокаци€ и сме сигурни, че ще бъде изключително ценен акцент в програмата на 22-ри€ —офи€ ‘илм ‘ест – своеобразен увод към специалната фестивална селекци€, посветена на бурната 1968 година.

ќказа се, че „»зключителни€т: ћо€т √одар” („Redoubtable”) отговар€ на обещанието на заглавието си. “ова е ослепително реализиран, изключително при€тен реверанс – в стилово и вс€какво друго отношение, но също е и трогателна истори€ за един неуспешен брачен съюз, както и проницателно пресъздаване на критичен период от модерната френска истори€, зареден с противоречи€... ”
          „Screen International”, ƒжонатан –омни


„»зненадата, ко€то поднас€ „»зключителни€т: ћо€т √одар”– дързък и очарователен филм, който н€ма да стопли сърцата на зрителите, но със сигурност ще ги провокира, е фактът, че въпреки структурирането на разказа около брака на √одар с ¬€земски, истинската тема на филма е животът на режисьора като творец. » по-специално – начинът, по който неговото отношение към създаването на филми промен€ възгледите му в кра€ на 1967 и по време на събити€та през 1968 година, когато той е въвлечен в протестното движение и обсебен от иде€та за „революци€”...  оварното и забавно прозрение, до което води „»зключителни€т: ћо€т √одар” е, че филмът всъщност е посветен на егото на ∆ан-Ћюк √одар...”                                    
 „Variety”, ќуен √лейберманќ„ј ¬ј…“≈ още изненади в програмата на 22-ри€ —офи€ ‘илм ‘ест –
ћј–“ е месецът на  »Ќќ“ќ!

—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈—
 
Cinefish.bg Cinefish.bg