Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

–ецензии »стинска измама

»стинска измама
‘илмът се опитва да създаде атмосфера, напомн€ща на филмите за ƒжеймс Ѕонд
Cinefish.bg

–ецензии
»стинска измама

13.07.2010, 17:34  |   ¬ид€на: 6737  |   allaboutftv  |   –≈÷≈Ќ«»я

от јлександър —пасов

ѕон€кога имам чувството, че съм мазохист, който изпитва удоволствие да гледа филми, за които предварително знае, че ще са лоши. ѕоследни€т подобен случай е „»стинска измама“.

»стинска измама “ом  руз  амерън ƒиас‘илмът отново спада към попул€рни€ тази година жанр на екшън-романтичните комедии. —лед „”бийци“ б€х решил, че н€ма смисъл да гледам повече подобни филми, защото е пределно €сно, че ’оливуд не могат да измисл€т нещо качествено.

«а съжаление, любопитството ми да разбера дали и “ом  руз се е излъгал да участва е поредни€ буламач само и само да го гледаме през л€тото или може би това е —вещени€т √раал на жанра, отново ме отведе в киносалона. «а мое гол€мо съжаление, „»стинска измама“ не изми името на този жанр, а за пореден път показа, че може би екшънът и романтиката не тр€бва да върв€т ръка за ръка.

«а какво става въпрос? “ом  руз е в рол€та на тайни€ агент –ой ћилър, който тр€бва да предотврати убиийството на момче гений, усп€ло да изобрети нова батери€, способна да разреши пробелмите с енергетиката.

»стинска измама “ом  руз  амерън ƒиас√лавната ни героин€ е ƒжун ’евънс, изиграна от  амерън ƒиас, ко€то е реставратор на коли (интересна иде€, ко€то обаче се оказа безполезна) и е на път за сватбата на сестра си.  руз и ƒиас „случайно“ се сблъскват на летищетото и от там започва едно безкрайно приключение, което си смен€ локациите по-често отколкото ѕринцеса јмидала си смен€ дрехите в „Ќевидима заплаха“.

‘илмът се опитва да създаде атмосфера, напомн€ща на филмите за ƒжеймс Ѕонд, но за съжаление е лишен от н€колко ключови съставки като истори€, интересни герои и съспенс.

ѕроблемът на филма е неговата празнота. »стори€та е линейна и буквално разказана от героите, което лишава зрител€ от възможността да бъде по-съпричастен към каузата, заради ко€то се развива ц€лото действие. ћотиваци€та на героите е не€сна и трудно можеш да симпатизираш на н€кой.

ƒа не говорим, че по време на цели€ филм се чудех каква е функци€та на героин€та на  амерън ƒиас. ¬ „”бийци“  атрин ’ейгъл беше съпругата, в „ќтстрел€й бившата“ ƒженифър јнистън беше бившата на геро€, но в “»стинска измама“ двамата н€мат нищо общо и въпреки това, ƒиас вървеше посто€нно след него.

»стинска измама “ом  руз  амерън ƒиас—ъгласен съм, че може би см€таше, че така е по-защитена, но не мисл€, че беше наблегнато на това достатъчно, за да ме накара да в€рвам, че наистина е важен елемент от истори€та. јко б€ха € махнали и гледахме филм за таен агент, който се опитева да спаси момче-гений (това не е ли сюжета на код „ћеркурий“?), филмът можеше дори да е по-интересен, защото н€маше да се налага да гледаме опитите й да бъде забавна, които като изключим един-два момента, не б€ха много успешни.

Ќе мога да не кажа н€колко думи и за екшъна, който е в индустриални количества. ћного престрелки, гонки, бой и т.н.  аквото се сетите, го има. » в центъра на всички€ този екшън естествено е “ом  руз, на който дори и ƒжеймс Ѕонд би завид€л. “ози човек беше безсмъртен. јко 0.1% от всички тайни агенти по света са като него, мисл€, че тероризмът отдавна щеше да е минало.

»стинска измама “ом  руз  амерън ƒиас√ледал съм много екшъни и винаги съм се изум€вал колко невъзможни неща могат да прав€т тези тайни агенти, полицаи и т.н., но (поне в добрите филми) винаги е имало н€каква граница между реалистично и…фантастично. ≈, в „»стинска измама“ такава граница н€ма. ƒори бих казал, че повечето е в зоната на фантасичното.

»стинска измама“ не е най-лоши€т филм, който съм гледал. Ќо и не мога да кажа, че си заслужава парите. јко сте големи фенове на “ом  руз и  амерън ƒиас, най-веро€тно ще ви хареса, но ако само търсите да запълните два часа, по-добре гледайте нещо друго. Ќад€вам се ’оливуд да осъзнае, че подобни филми не са успешни и скоро да не видим подобен проект.

ќще рецензии:
’ищници
»стинска измама
≈динствен смъртен сред безсмъртните
ѕрофеси€ јнтониони
»грата на играчките 3
 око Ўанел и »гор —травински

—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното

3  оментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
mone Ќеутрално
1 27.11.2010, 05:54
ќценка: 0
0 гласа

’убава комедийка, има забавни моменти.

 
 
 
behwolf Ќеутрално
2 16.11.2010, 07:05
ќценка: 0
0 гласа

 
 
 
lus ¬есело
3 13.11.2010, 02:54
ќценка: 0
0 гласа

 
 

«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈—
 
Cinefish.bg Cinefish.bg