Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

“еми »нтервю с ∆ерар ƒепардийо

»нтервю с ∆ерар ƒепардийо
∆ерар ƒепардийо за филма " огато б€х певец"
Cinefish.bg

“еми
»нтервю с ∆ерар ƒепардийо

05.11.2007, 15:13  |   ¬ид€на: 1439  |   синефиш.бг  |   √ќ–≈ўј “≈ћј

 ак ви представи рол€та  савие ƒжианоли?

Ѕ€х изненадан да срещна н€кой от същата сфера, който има €сен поглед и динамичен характер, и н€кой, който говореше с открита любов за киното и музиката.  савие е еклектичен, отворен към всички жанрове, но с известна критика, ко€то аз уважавам. “ой е един млад мъж с темперамент и труден характер, който е изц€ло посветен на работата си. » така, когато той ми изпрати сценари€, аз приех без колебание.

— какви впечатление останахте след прочита на сценари€?

»стори€та беше красива и нейни€т автор познаваше сюжета й. “очността на диалозите ми припомни едно кино, което обичам и израз€ваха почит, изпълнен с поези€ за певците на балове в ќверн или другаде. ¬ него не вид€х онзи парижански поглед, който много млади претенциозни  режисьори имат. ¬ид€х го как ръководи един екип, с който с€каш беше свикнал да работи и неговите изисквани€ б€ха поднесени по много хуманен начин.

 акви б€ха неговите изисквани€?

“алантливите режисьори винаги са предшествани от репутаци€та си. «а ƒжианоли се казва, че е строг и не прави компромиси...  савие не е строг, а точен. “ой е едновременно труден и очарователен, защото е интелигентен и чуствителен. “ова е един добър и дискретен млад мъж. “ой притежава силен характер и е изц€ло погълнат от работата си.  савие си е създал свой собствен начин за реализиране на филми и работи като независима единица.

Ќе се ли страхувахте от рол€та на певец?

јлан ћоро е един мъж, който обича мелоди€та и песните. “ой просто кара хората да танцуват. ¬ този случай, този персонаж не беше по-труден за интерпретаци€ от √ейнсбург,  ристоф или н€кой друг. “ук не ставаше въпрос за имитаци€ на јлан ћоро, а за неговото представ€не като герой. » слава богу, защото е по-трудно да бъдеш ћишел ƒепеш, отколкото јлан ћоро, който изпълн€ва песен на ћишел ƒепеш. »стинската попул€рна песен е ц€ла поема. ¬ъв филма на ‘рансоа “рюфо, “La Femme d’à côté”, ‘ани ми казва : “ѕесните казват истината”. «а да отцениш една песен е нужна чуствителност, ко€то јлан ћоро притежава.

ќбсъдихте ли песните, които изпълн€вате във филма с  савие ƒжианоли?

ƒа. ѕознавах ги добре. Ѕарбара ми повтар€ше, че песента е уникално изкуство. јвантюрата, ко€то изжив€ва един певец, когато отиде на турне е опи€н€ваща. Ѕеше му трудно да се върне на зем€та. јлан ћоро е по-интересен. “ой знае за тази вселена, но предпочита сво€ малък св€т и хората, които идват да танцуват. “ой знае, че не може да стане звезда. —амо за амбици€ ли става дума? Ќе е ли това, което го прави различен и по-човечен? “ой живее със сво€та коза, лампата си и сво€та меланхоли€... и единственото нещо, което ще смути неговата самота е любовта. „устваме, че е имало н€каква истори€, но т€ не е приключила. ƒоказателство за това е неговата бивша жена, представена от  ристин —ити. — ћарион е различно. “€ е от друго поколение, т€ му уб€гва, т€ е по-р€зка и по-решителна. ѕълна противоположност на —есил ƒьо ‘ранс. “€ е толкова открита и чуствена.

—ъздава се усещането, че сте се раздали напълно в този филм?

ѕо различен начин, да. Ќо има хора, които плашим, други, които извличат полза от вид€ното. Ќе съм впечатл€ващ. ћожем да впечатлим само глупакът.  огато хората са самите себе си, н€ма грижи. ѕарижаните не притежават повече реализъм, автентичност или мистери€. “ук, ƒжианоли не критикува тези, които заснема. “ой ги обича, както би ги обичал ∆ан –еноар. ¬ този филм ние изглеждаме по-големи, по-значими. —тава въпрос за истори€та на един мъж, който иска да направи другите щастливи. Ќе можем да изглеждаме по-красиви от това!  огато гледах филма б€х също толкова развълнуван, колкото когато прочетох сценари€. Ѕ€х впечатлен от професионалната режисура и от точността на драматичната конструкци€ на филма.

—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg