Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

“еми »нтересните факти за Д“ъмната кулаУ

»нтересните факти за Д“ъмната кулаУ
Cinefish.bg

“еми
»нтересните факти за Д“ъмната кулаУ

11.08.2017, 14:31  |   ¬ид€на: 1543  |   синефиш.бг  |   √ќ–≈ўј “≈ћј
¬ъзрастните и улегнали хора, които на са запознати със страховитото като теми и размах творчество на —тивън  инг, ще бъдат разочаровани, че не са чували досега за неверо€тната книжна поредица от историите за „“ъмната кула“ и респективно дългоочаквана филмова премиера, създадена и вдъхновена от точно тези текстове. “ова кино събитие минава през много фази и се подготв€ повече от десетилетие. —ъс сигурност, харесвана или не, лентата ще бъде една от най-одумваните сензации на големи€ екран през л€тото. јко сте от тези хора, които н€мат никаква представа точно за какво става дума, ето н€кои факти, които ще ви помогнат да наваксате…‘илмовата поредица ще е продължение

‘илмовата поредица ще е продължение

јко сте прочели ц€лата поредица на книгите за „“ъмната кула“, не се притесн€вайте, че за вас н€ма да има изненади. Ѕъдещи€т филмов франчайз всъщност е на практика продължение на седемте книги. — други думи, филмовата истори€ ще започне там, където свършва досегашното познато повествование. “ака че ни очакват много нови и различни от оригинала приключени€.

ќчаквайте много препратки към творчеството и персоната на —тивън  инг

ќчаквайте много препратки към творчеството и персоната на —тивън  инг

»стори€та от филмовата верси€ ще се простира доста далеч от тематичните граници, описани в книгите. “€ ще бъде преплетена с елементи от други произведени€ на —тивън  инг като Ѕезсъние, —ърца в јтлантида, —блъсък, —ейлъмс Ћот и др. —ъщо така очаквайте и доста €вни, а и н€кои съвсем завоалирани препратки към личността на сами€ гуро на хорър жанра.

—тивън  инг обича геро€ си „ћъжът в черно“

—тивън  инг обича геро€ си Дћъжът в черноУ

¬ъв филмовата верси€ тази рол€ ще бъде изиграна не от кой друг, а от ћатю ћатю ћакконъхи. “ой ще е безсърдечни€т злодей, който се противопостав€ на –оналд. “ози герой не се по€в€ва само в тази поредица на  инг, той е в много негови истории, но под различни имена. Ќапример в „ќчите на дракона“ той е злокобни€т магьосник, в „—ърца в јтлантида“ той е активистът. »мената му са –андъл ‘лаг, “ол ћен, ћиднайт –амблър, ћонстър и много други. “е всичките са различни вариации на един и същ злодей, както сподел€  инг.
   
»дрис ≈лба без малко да не получи рол€та на –оналд

»дрис ≈лба без малко да не получи рол€та на –оналд

¬ другата главна рол€ – тази на добри€ стоик –оналд е »дрис ≈лба. Ќеговото участие като основен герой в такъв огромен франчайз е доста позакъсн€ло, имайки предвид попул€рността му. ѕреди да получи рол€та, т€ е предлагана на ƒаниел  рейг, ¬иго ћортенсен, ’авиер Ѕрадем и други, които се отказват.

 „“ъмната кула“ е вдъхновена от поема на –обърт Ѕраунинг

 Д“ъмната кулаУ е вдъхновена от поема на –обърт Ѕраунинг

“€ се казва „Childe Rolande to the Dark Tower Came”. Ќаписана е през 1855 г. “€ пък, от друга страна, е вдъхновена от рицарска легенда от 11 век и реплика от „ рал Ћир“ на Ўекспир. ѕоемата разказва за много въображаеми приключени€ и опасности като тези, които ще бъдат представени виртуозно във филмовата верси€.

 инг казва, че стилът на „“ъмната кула“ е повли€н от две съвсем различни произведени€

 инг казва, че стилът на Д“ъмната кулаУ е повли€н от две съвсем различни произведени€

¬секи, който вече е прочел седемте книги за „“ъмната кула“, може да види и да припознае в текстовете €сните отпечатъци на филмови€ шедьовър на —ерджо Ћеоне „ƒобри€т, лоши€т и зли€т“, както и на литературни€ такъв „¬ластелинът на пръстените“ на ƒж. –. –. “олкин. »нтуитивното и дълбоко въздействащото послание на филма е преплетено с размаха и емоционалната наситеност на толкиновата вселена.  

ѕланува се „“ъмната кула“ да се превърне в телевизионен сериал

ѕланува се Д“ъмната кулаУ да се превърне в телевизионен сериал

јко предположим, че „“ъмната кула“ се представи добре в боксофиса и публиката го хареса, пред този бъдещ франчайз ще се отвор€т много врати и ще има много опции за реализиране на проекти, свързани с литературни€ първоизточник. ќсвен филмовите продължени€, първото нещо, което са планували продуцентите, е телевизионен сериал. “ой ще е базиран на четвъртата книга от поредицата, озаглавена „“ъмната кула IV:ћагьосникът“. —южетът се съсредоточава в подготовката на –оналд за събити€та и битките, които ще доведат до рухването на негови€ св€т.

ƒј—


—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg