Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

–ецензии »грата на играчките 2

»грата на играчките 2
ќчаква ви спокойна, при€тна и красива анимаци€, на ко€то може да се насладите сами или със семейството си
Cinefish.bg

–ецензии
»грата на играчките 2

25.02.2010, 10:04  |   ¬ид€на: 5798  |   sivosten.com  |   –≈÷≈Ќ«»я

от ƒимитър √розданов

—лед огромни€ успех на първата част на дебютната анимаци€ на „ѕиксар”, за ко€то си говорихме тук, резонно беше да се по€ви продължение, което освен всичко друго, е единственото такова в истори€та на компани€та до наши дни. ўом се разбра, че ще има втора част на филм като “Toy Story”, вдигнал летвата в жанра до нови висоти, очаквани€та и на критика, и на зрители, б€ха високи. ƒесет години по-късно вече спокойно можем да кажем, че в много отношени€ филмът ги оправдава.

»нтересна е и предистори€та на продукци€та. ¬ началото, “Toy Story 2” е предвиден да излезе директно на видеокасети и ƒ¬ƒ, без да има по€ва на гол€м екран, при бюджет от 10 млн. долара. ¬последствие обаче нещата очевидно потръгват по-добре (или най-малко по-скъпо) от очакваното и продуцентите се решават на евентуално пускане по кината. Ѕюджетът набъбва до 90 млн. долара, сума трикратно по-гол€ма от тази, похарчена за първи€ филм. –азшир€ването на обема на разработка се оказва ключово за последвали€ касов успех и в крайна сметка въпреки дребните спречквани€ между „ƒисни” и „ѕиксар”, затвърждава сътрудничеството им.

»грата на играчките 2” като ц€ло подобр€ва всеки аспект на предшественика си, без обаче да е толкова ключов за киноиндустри€та като ц€ло. «начително по-динамичен и н€колко идеи по-красив, филмът се възползва от напредъка на технологиите и по-големите финансови възможности на студиото във вс€ко отношение. —южетът този път се развива най-вече около играчката-каубой ”ди, отвлечена от дребен, пълен и зъл човечец, който иска да € продаде на музей в япони€. ¬ апартамента му наши€т герой открива нови при€тели – краварката ƒжеси и златотърсачът —мрадливи€ ѕит, който му разкриват, че всъщност имат огромна колекционерска стойност и са били истински хит в миналото. “ова го впечатл€ва дълбоко и го кара да се замисли дали собственик му јнди държи на него достатъчно много, за да се откаже от очакващата го слава. ћеждувременно при€телите му – звездни€т рейнджър Ѕъз Ћайтиър, динозаварът –екс, г-н  артофена √лава и разтегливото куче – тръгват на поход, за да го спас€т. ќт там насетне ви е €сно, че всички биват забъркани огромна каша, над ко€то при€телството и обичта наддел€ват.

‘илмът залага на позната формула, като сценари€т е хитро скроен с иде€та, че „»грата на играчките 2” ще се гледа от малки и големи. —южетът си позвол€ва закачки, които очевидно н€ма да бъдат разбрани от осемгодишните, но пък са достатъчно забавни и сами по себе си, за да не ги отегчат. ≈кшън сцените пък са достатъчно ефектни, за да впечатл€т вс€каква аудитори€, а филмът се движи в оптималното време от час и половина – достатъчно дълго, за да не съжали родител€т, че е дал парите си и достатъчно кратко, за да може да го изтърпи.

¬ звукови€ департамент се завръщат “ом ’анкс и “им јлън, а към състава се присъедин€ва и ƒжоан  юсък. ћузиката пак е дело на –анди Ќюмън и отново е на много високо ниво.

«а да не ви губ€ излишно времето – филмът си заслужава, ако сте го пропуснали на времето. ќчаква ви спокойна, при€тна и красива анимаци€, на ко€то може да се насладите сами или със семейството си. ѕри€тно гледане.

ќще рецензии:
¬исокосна година
ѕърси ƒжаксън и Ѕоговете на ќлимп: ѕохитител€т на мълнии
—ълзите на ружите
Love is everywhere, дори и в асансьора
¬ърколаци брод€т в мрачна јнгли€
ќт ѕариж с любов


—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg