Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми IMAX осинови слона Артайда в Софийската Зоологическа градина

IMAX осинови слона Артайда в Софийската Зоологическа градина
Веригата е новият осиновител на слона. Филмът „Дивачета 3D” в IMAX вдъхнови eкипа на Imax и Cinema City за този жест на загриженост.
Cinefish.bg

Филми
IMAX осинови слона Артайда в Софийската Зоологическа градина

29.08.2011, 15:53  |   Видяна: 2822  |   Press Release  |   ФИЛМ
Изключително успешната в САЩ научнопопулярна продукция „Дивачета 3D”, развълнувала и критиците, и публиката, вдъхнови и екипа на Imax за една благородна кауза – осиновяване на слона в Софийската зоологическа градина.

Средствата ще се използват за подобряване условията на живот на слоницата Артайда, едно от любимите животни на децата и роднина на главните герои във филма.

„Документалният филм ни пренесе в красивата природа на Кения и Борнео, докосна сърцата ни, но и нещо повече - превърна ни от  зрители в хора, загрижени да помогнат по начин, релевантен за България, на природното богатството на Земята” – сподели Емилия Георгиева, Маркетинг Мениджър на Imax София и Cinema City.

„Надяваме се и други хора, дошли да гледат филма, също да се замислят и открият своя начин за принос.” 

За филма „Дивачета 3D”:
Taзи история е като приказка, само че е напълно реална и още не знаем как ще завърши.

„Дивачета 3D” е филм за необикновено силна връзка между хора и животни. Това е история за  любов и себеотдаване. Бебета слонове и орангутани са загубили своите семейства и оцеляването им на Земята е застрашено. Две необикновени жени са посветили живота си на спасяването и грижите за осиротелите дивачета. Д-р Бирюте Мари Галдикас е отдадена на  орангутаните в джунглите на Борнео. Мадам Дафне М. Шелдрик се грижи за слонове в  сухата савана. Заедно с екипите си те дават втори шанс на сирачетата да пораснат и да бъдат свободни.

Животните в тази история толкова много приличат на нас. Искат да растат свободни и да отглеждат децата си в сигурна среда. Ако ги оставим да изчезнат от Земята, част от нас също ще изчезне. Тези дивачета са получили втори шанс за живот, но дали ще изживеят живота си щастливо зависи само от нас.

„Дивачета 3D” е филм на Warner Brothers Pictures and IMAX Filmed Entertainment.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg