Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

“еми »√–ј - ј¬ј“ј–

»√–ј - ј¬ј“ј–
ўе наградим пет от най-оригиналните според нас писма със страхотни тениски от филма.
Cinefish.bg

“еми
»√–ј - ј¬ј“ј–

20.12.2009, 14:37  |   ¬ид€на: 14389  |   синефиш.бг  |   √ќ–≈ўј “≈ћј
«дравейте скъпи при€тели,

ѕредстав€ме ви новата ни игра "«ащо ми хареса филмът "јватар"?

ћол€, публикувайте в раздел мнени€ след играта вашите предложени€. Ќ€маме ограничени€ за дължината на текстовете. ўе наградим пет от най-оригиналните
писма със страхотни тематични тениски от филма.

 райни€т срок за участие в играта е 5 €нуари 2010 г.

ѕредстав€ме ви печелившите от играта
"«ащо ми хареса филмът "јватар"?
• eragon16
• ruby
• movieman
• dimitar_krastev
• MimzZz


—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното

28  оментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
eragon16 Ќеутрално
1 05.01.2010, 06:59
ќценка: 0
0 гласа

„естито на всички победители! ј как те ще успе€т да получат наградите си. Ќад€вам се тук да е м€стото да попитам.

 
 
 
netfocus
1 05.01.2010, 07:08
ќценка: 0
0 гласа

ѕисах на майла ти

 
 
 
ivan123321 ќтрицателно
2 04.01.2010, 02:04
ќценка: -1
3 гласа

"јватар" е жалък опит да се направи фантастичен филм! “ози сценарий сме го гледали и в други филми, в€рно ефектите са излючително добре направени, но и в една компютърна игра има толкова ефекти. јко ви се гледа фантастичен филм с много ефекти, който си заслужава гледайте "ћеждузвездни войни". ’ей, погледнете от добрата страна.. набутали сте се с около 12 лв. ј хората прават пари .. прават пари от будали..

 
 
 
fenkata666 ¬есело
3 03.01.2010, 01:50
ќценка: 0
0 гласа

KaTO 4uq AVATAR vednaga mi minava prez akula "ne6to razli4no ".Avatar e edin mn razli4en i interesen film ot drugite.V nego se namirat novi svetove .Tozi film dokazva 4e moje da ne si ot edna rasa hora ,dori da ne si 4ovek moje6 da se vlubi6 i da spasi6 lubimiq/mata.Prosto mnogo blagodarq na rejisiorite i scenaristite koito izmislili tozi film.Adski si zaslujava da se gleda men li4no me raz4ustva mnogo, za6toto istinskata lubof ne se krie vuv vun6nosta , a v surceto.Zada spasi6 dr svqt razli4en ot na6iqt topva e golqma 4est .Prosto filma ne e za ispuskane kolkoto i da go gledam vinagi 6te se radvam i 6te go gledam s interes ,za6otot tova se kazva film.Nemi e za nagradata ili za ne6ty takova prosto iskazvam kakvo mislq i 4ustvam kato gledam filma! A puk vie ve4e 6te re6ite koi da spe4eli . Neka nai-dobriqt da spe4eli! S uvajenie Lili Stanoeva .

 
 
 
boiadjieva ѕоложително
4 31.12.2009, 12:50
ќценка: 1
1 гласа

Ќеверо€тно красив филм. — послани€ и внушени€, поднесени със страхотен усет. ¬секи, който гледа филма дълго н€ма да го забрави.
«а мен това е нов етап в развитието на филмовото изкуство, като начин на визуално изображение. ¬ъпросите, които са поставени във филма каса€т всеки като същество, милеещо за съхранение на природата на планетата си и запазване на нейната уникалност. » отделно всеки като човешко създание тр€бва да избере верни€ път и начин да живее достойно сред другите, помагайки им и грижейки се за т€х.
»зраз€вам своето възхищение от страхотната работа на екипа на филма "јватар" и особено на ƒжеймс  амерън.

 
 
 
kiroslav ѕоложително
5 30.12.2009, 09:51
ќценка: 0
0 гласа

‘илмът е страхотен. ћного ми хареса и мисл€, че показва нещо, което го има и сега, а именно, че човек е готов на всичко в името на пари, но н€кои не искат пари толкова много, че да вършат такива неща. Ќад€вам се наистина има повече части, защото филмът е страхотен и според мен най-добри€ за годината.

 
 
 
tzveta009 Ќеутрално
6 29.12.2009, 07:12
ќценка: 0
0 гласа

—подел€м мнението изказано по-нагоре!
ƒоста поучителен филм - заслужава ви да го глед всеки един от нас!!!

 
 
 
eragon16 Ќеутрално
7 28.12.2009, 05:58
ќценка: 9
9 гласа

ДЌа какво ме научи јватар или как н€кои филми промен€т живота ти.Ф

ќгледайте се наоколо.  акво виждате? Ќ€кои от вас, може би виждат четирите стени на ста€та, в ко€то работ€т или живе€т. ƒруги пък виждат хора и автомобили, забързани в поредни€ ден, изпълнен с различни емоции. ј сега затворете очи. ѕогледнете в душата си.  акво усещате там? ƒали виждате н€кого? ћоже би себе си?
“ова странно начало на мо€та стати€ съвсем не е случайно. Ќови€т филм на ƒжеймс  амерън ДјватарФ, ме накара да се замисл€ за н€кои неща. ≈дното от т€х разбира се бе: Д¬иждам ли себе си, като се вгледам в душата си, или за да се сле€ с масата се превръщам в н€кой друг?Ф
¬ сурови времена като тези, всеки втори човек носи маска. ¬секи втори се прикрива зад лъжливата доброта и желание за доброто на човечеството. Ќо когато дори и най-закорав€лото сърце погледне вътре в себе си, то вижда същността си и се моли за по-добри дела, които да издигат притежател€ му като човек.
„есто обаче тези молби биват отхвърлени от нас хората и подобно на  олонел ћайлс  уаритч, се хвърл€ме срещу природата и по-различните от нас. ”биваме всичко, което не приемаме за нормално. ќтхвърл€ме го. ѕотъпкваме цели€ труд на онези, които не можем да разберем и ги наричаме луди и изроди. Ќо Ддали луди€т е луд, или са луди онези, които го наричат така, за да запаз€т сво€та реалностФ?
ƒали луди€т е този, който държи на расата си и € защитава от остриетата, опитващи се без повод да рушат и убиват, само заради своите първични инстинкти и копнежа си за злато и власт?
ѕовечето хора във филма не осъзнаха това. “е унищожаваха, като истински чудовища, завидели на нечи€ пл€чка. ѕотъпкваха вс€ка стъпка на добротата, ко€то се опитваше да ги спре. ƒоброта под формата на едно племе, запазило своите традиции, в€рвани€ и идеали. «а разлика от нас... хората.
јко се замислим над смисъла, който е вдълбан дори и в атмосферата на филма, ние ще узнаем истината. »ли поне тези, които усет€т филма. «ащото емоци€та на битките, на красотата и унищожението й от нашите представители във филма, е силата, ко€то превръща ДјватарФ в нещо повече от филм. “ой е изкуство. “ой е всичко онова, което аз чаках през годините, и за което се над€вах. “ой показва всичко онова, което хората не тр€бва да бъдем. «ащото във филма е показано това, което по-гол€мата част от тези седем милиарда души са. —вирепи сребромани, готови да унищожат ц€л св€т, за да се доберат до собственото си егоистично спокойствие. » ако се замислим над това, ще осъзнаем, че кра€ на света, който е така нашум€л заради предречената 2012 от маите, н€ма да дойде, защото н€ко€ звезда ще унищожи слънцето. Ќ€ма да дойде, защото неговата светлина ще ослепи хората, и парчетата му ще унищожат нашите градове и трудове.
 ра€т ще дойде от самите нас.  ра€т ще дойде от нашето разклатено съзнание и от това, че повечето хора отхвърл€т поуката от подобни филми и се хвърл€т срещу собствените си при€тели, брат€, родители. ”нищожават всичко по път€ си, стигат до върха, а когато се обърнат... не намират нищо стойностно.
ѕодобно нещо ни бе показано и в ДјватарФ, когато във финалната сцена, хората си тръгваха без да се обръщат назад, защото н€маше какво да вид€т там, освен съжалението, породено в душите на една велика и обичаща своите раса. ЌаТ¬и не намразиха хората. Ќапротив. “е не ги наказаха. Ќаказаха само онези, които ги нападнаха. „е за какво тр€бваше да се би€т с н€какви беззащитни черупки, в които душата спи непробудно, полумъртва?
 акто във всеки филм обаче и тук имаше надежда. Ќадежда не само за ЌаТ¬и, но и за хората.
Ќ€колко отцепници чуха сърцето си и тръгнаха по стъпките на тези велики същества. —л€ха се със света им и помогнаха т€хното м€сто да остане свещенно и непокътното. ѕовечето от т€х загинаха, несправедливо набел€зани като предатели и злодеи сред залъгващите се с трохи хора.
≈дин от т€х беше пилотът “руди „ейсън, който се би рамо до рамо с героите ни, и отдаде ц€лата си душа. ѕретворен по неверо€тен начин от ћишел –одригес, образът докосна сърцето ми. Ќакара ме да се замисл€, дали наистина ние хората н€маме тази доброта, ко€то струеше дори от очите. Ќ€маме ли онези устни, които да кажат Д—топФ и да не нападнат поредни€ миролюбив народ, озовал се в криза, а да му подадат ръка. ƒа го изправ€т от прахта и да закрачат наравно с него, като наши€ главен герой ƒжейк. —ъли, изигран от най-добри€т (за мен) нов актъор —ам ”ортингтън. ƒа, той също тръгна към задачата си с материални помисли. »скаше отново да проходи, а неговите шефове му б€ха обещали, че ако се слее с тълпата от ДдивациФ и разкрие позициите им, ще му осигур€т нужното за това.
» той се сл€ с т€х. Ќо вместо да намери купчина невежи глупаци, намери същества с големи сърца, каквито у нас хората, не се намират често. Ќамери същества с чувства и доброта в душите си, които искаха да живе€т мирно и спокойно.
— това в мен възникна въпроса, кои всъщност са диваците? ’ората, мислещи се за връх в хранителната верига или онези, които държаха един на друг и вместо да отблъскват при€телите си, ги прегръщат горещо и им нашепват, че не са сами.
√лавни€т герой във филма казва ДЌие, хората, убихме нашата майкаФ. » ние наистина го правим. ”биваме € и продължаваме по най-ужасни€ и бездушен начин. Ќо дори не осъзнаваме какво постигаме с това. ƒори не осъзнаваме, че след подобни дайстви€, ние убиваме самите себе си.
√ледайте филма. ќпитайте се да го усетите. ѕочувствайте силата, ко€то онзи неповторим гений ƒжеймс  амерън му е дал не само като режисъор, но и като сценарист, създал един св€т, съперничещ на много от добре известните ни. ‘илм, който лично за мен промени границите на седмото изкуство и ме накара да се почувствам отчасти виновен за страданието на тези същества. ќпитайте се да се влеете в неповторими€ св€т на ѕандора и да усетите любовта и болката на различните, които лично мен ме научиха на един ценен и добър урок.
ДЌе унищожавай това, което природата ти е дала. Ќе потъпквай труда на по-различните от теб. “ака погубваш единствено себе си.Ф

(—тати€та първо е публикувана в citadelata.com)

 
 
 
Delirium ѕоложително
8 24.12.2009, 07:23
ќценка: 1
1 гласа

јватар ... ѕомн€, че когато за първи път чух това заглавие си помислих: " ’а, поредната фантастична боза." Ќо май се оказа доста повече от това...
»ма нещо в този филм. Ќещо, което те грабва. Ќе знам точно какво е, защото за мен може да е едно, а за н€кой друг нещо друго. –азлични хора, различни идеали и предпочитани€. Ќо общото е, че този филм грабва всекиго с по нещо - уникалните и неповторими спец-ефекти или пък оригиналната и обсебваща фентъзи истори€... ќтносно специалните ефекти - да, наистина са добри. Ѕих казала много добри ! »стори€та пък блика от динамични моменти, но и доста предсказуем край. Ќо нали така става във филмите, най-накра€ главни€т герой оцел€ва в повечето от т€х ?! Ќо това не прави "јватар" един сред многото филми. Ќапротив - той е един единствен за мен. »зключително много ме впечатли. —лед кра€ на филма все още не можех да се осъзна€. ¬се още б€х там, в онзи различен от наши€ св€т. “ам, на ѕандора ! Ќа тази непозната до сега за нас планета с тези странни, но интересни сини човеци. ’ареса ми иде€та за аватарите. “ова, че науката създаде система, чрез ко€то можем да управл€ваме с ума си чуждо т€ло, създадено специално за всеки от нас. » само ние го контролираме. —амо ние можем да го накараме да тича, да ходи или пък да се бие.  олкото пък до моделите, по които е създаден човешки€т аватар - местните жители на ѕандора, мога да кажа, че безспорно се възхищавам на Ќейрити. “ази смела и упорита жена, надарена с уникална красота. —ъщо така ме заинтересоваха и различните чудовища, които се срещат на ѕандора. » не на последно м€сто, естествено, н€ма как да не похвал€ забележимата актьорска игра на —ам ”орингтън. Ћелееееее, този човек направо ме сма€, честно ¬и казвам. √ледала съм и други филми с негово участие, ама тук направо ми разкъта фамили€та. јма то сигурно и под въздействието на сами€ сюжет се случи това...
» така за финал... Ќаправо н€мам думи. ѕърви€т филм, след който н€мам думи, с които да кажа впечатлението си. Ќа финалните надписи всички хора в залата останаха по местата си със сложени очила и не можеха да осъзна€т къде се намират и дали това, което б€ха изгледали, беше филм или все още са в него... —ериозно ¬и казвам, н€ма такъв филм. “ова определено е един сред малкото количество качествени и хубави филми, с които истори€та на киното разполага. » да, јватара на ƒжеймс  амерън определено обърна леко скептичните ми нагласи към фентъзито. : ))  рай !

 
 
 
»в Ќеутрално
9 24.12.2009, 04:49
ќценка: 1
1 гласа

’аресвам филма, защото се възхищавам на хора, способни да създадат ц€л нов св€т в съзнанието си, толкова детайлен, толкова красив, магически и неверо€тен, а след това да успе€т да го покажат и на нас - обикновените хора Ќ€кои го прав€т чрез думите, като ƒжон “олкин, а други чрез киното - като  амерън. ’убаво е от време на време да имаме възможността да се потап€ме в дълбините на човешкото въображение, което може да роди неверо€но красиви неща, а в случа€ - света на ѕандора
’ареса ми и посланието, което ни носи филма. Ќа фокус е един народ, живеещ в хармони€ с природата, и именно това ги прави толкова силни. —покойно можем да си вземем извод, че, унищожавайки нашата, ставаме слаби и н€ма да можем да живеем в хармони€ със себе си.

 
 
 
whodini ѕоложително
10 23.12.2009, 09:19
ќценка: 3
3 гласа

«ащо ми хареса филма јватар?

‘илмът ми направи огромно впечатление, заради:

1. Ќеверо€тни€ сюжет на филма, описващ един наистина прекрасен св€т. ќще в първите минути се влюбваш в ѕандора, девствено райско кътче със заслепителна и неверо€тно опасна красота. ¬секи прекаран миг във наблюдение на флората и фауната те вкарва по-дълбоко и по-дълбоко във филма. ƒори на излизане от киното, се оглеждаш нагоре да не те перне н€кой “анатор

2. Ѕлест€щи€т сценарий. ¬сичко беше точно там където тр€бва да бъде, никакви излишни об€снени€ и уроци по ботаника. ƒори при факта, че «ем€та умира и корпораци€та е дон€къде със благородна цел там, всичко те подтиква да застанеш на страната на Ќа'ви.

3. Ќови€т вид технологи€, ко€то са използвали при заснемането..  амерън и екипът му написват ц€ла нова страница в кинорежисурата и ефектите, отвар€йки врата към един нов начин на заснемане и един напълно различен св€т за откриване.

4. ≈пическата съпровождаща музика. ‘иналната бойна сцена, където всички кланове се събраха срещу хората в защита на ƒървото на душите, тези 10-12 минути ги карах на нокти. —амата музика вдъхнов€ва..

5. ѕерсонажа Ќейтири. ћалко е странно, но човек наистина може да й се любува. √рациозни€т начин по който се движи, говори и дори бие, е.. направо неописуема гледка.

6. „е ƒжеймс  амерън все още може с финес да продуха близо 300 милиона.

» на последно м€сто, но не по важност:

7. Ќепринудеността.  огато ƒжейк пл€сна семето на ≈йва, все едно е муха.  огато Ќейтири тропаше по зем€та като дете, веднага следкато й възложиха тежката задача да обучи ƒжейк да стане част от ’ората.  огато, тъкмо вл€зъл в нови€т си јватар, той се завърт€ и изпобута всичко с опашката. ƒори когато падна от ƒайър кончето в калта и реши да € опита.


¬сичко гореописано допринас€ за една изключително добра лента, ко€то заслужава ќскар за най-добър филм. ƒо момента съм го гледал два пъти в синема сити и см€там да го гледам поне още толкова.

 
 
 
krasivasil... ѕоложително
11 23.12.2009, 03:15
ќценка: 0
0 гласа


јватар или филмът, който промен€ киното,където анимаци€ и реалност се сливат във впечатл€ващо виртуално приключение ,на планетата ѕандора -в св€т необ€тен, пищен, извънземен .

 
 
 
rappongi Ќеутрално
12 22.12.2009, 08:28
ќценка: -2
2 гласа

‘илмът изгледахме в кино "ј–≈Ќј" в ћол ѕлевен (намира се на втори€т етаж). ÷ената за билет на деца под 18 год. беше 9 лв, а за възрастни 12 лв.  упихме си билети за "ј¬ј“ј– 3D" и с нетърпение започнахме да отбро€ваме секундите до заветни€т час. ѕреди да влезем си купихме меню "ј¬ј“ј–" за 6 лв, пуканките б€ха малко пресолени и , но пак си ги из€дохме «апочнаха вече да пускат хора и ние вл€зохме дадоха ни очила. ¬л€зохме и 0ооо чудо залата беше пълна, колкото 8 плевенски при друга прожекци€ —еднахме на местата си,които б€ха по средата на киното ( по-точно 4/четвърти/ ред , не си избирайте места най отдолу може да ви се схване врата от гледане на горе). ƒа отбележа, че беше чисто в киното, след нас вече стана с пуканки. «апочна филма, беше неверо€тно наистина всичко е толкова реално.¬се едно се намираш под водопадите , най-различни същества лет€т около теб!ѕрепоръчвам на всеки да посети този филм , страхотен е. —лед като свърши ни насочиха към изхода , където върнахме очилата. —лед това сл€зохме по стъпалата .......
‘илмът е супер , емоци€та е неверо€тна , а с една дума - Ќ≈ ≈ , «ј »«ѕ”— јЌ≈!

 
 
 
ivan123321
1 04.01.2010, 02:08
ќценка: 0
0 гласа

стига лъга бе ! и аз съм от плевен и беше ебати излагаци€та това 3-д. то нали тр€бва да е раздвоен образа(както повечето тъпаци казват "размазан") ќќќЅј„≈ поне полвината филм можеше да се гледа без очила никво 3-д никви филми бегай бе!

 
 
 
ivan123321
1 04.01.2010, 02:08
ќценка: 0
0 гласа

стига лъга бе ! и аз съм от плевен и беше ебати излагаци€та това 3-д. то нали тр€бва да е раздвоен образа(както повечето тъпаци казват "размазан") ќќќЅј„≈ поне полвината филм можеше да се гледа без очила никво 3-д никви филми бегай бе!

 
 
 
ivan123321
1 04.01.2010, 02:08
ќценка: 0
0 гласа

стига лъга бе ! и аз съм от плевен и беше ебати излагаци€та това 3-д. то нали тр€бва да е раздвоен образа(както повечето тъпаци казват "размазан") ќќќЅј„≈ поне полвината филм можеше да се гледа без очила никво 3-д никви филми бегай бе!

 
 
 
movieman ѕоложително
13 21.12.2009, 08:06
ќценка: 2
6 гласа

ѕърво искам да благодар€ на създател€ на тази игра, за прекрасната възможност, 5 човека да се сдоби€т с тези неверо€тни тениски и същевременно да узна€т мнението на останалите относно един от най - големите шедиоври на 21 век. »звин€вам се предварително за дълги€ коментар ...

AVATAR

"«ащо ми хареса филмът "јватар"?

‘илмът Дј¬ј“ј–Ф ми хареса, ...

1.защото е замислен, преди повече от 1 десетилетие и е правен половин десетилетие ... 5 години от живота на ƒжеймс  амерън за 162 минути екранно време, което ти се струва, че минава 2 пъти по Ц бързо, но след кра€, осъзнаваш, че не е свършило ...

2.защото извежда най Ц съкровените ти чувства по един приказен начин ... чрез  –ј—ќ“ј умножена по безкрайност (използвам най Ц близката дума ко€то знам, за да опиша вид€ното ... според мен реалната и най Ц точна дума, описваща степента на тази красота все още не съществува, но след подобни събити€, като ДјватарФ, може и да се измисли.) Ќещата, които вид€х на ѕандора ми просълзиха очите на н€колко пъти просто с вида си, с живота който е вдъхнат на тези омайващи, пърхащи, върт€щи се и какво ли още не правещи създани€. ¬любваш се моментално ...

3.защото след кра€ на филма, свал€нето на 3д очилата, началото на песента ДI See YouФ, и ръкопл€скани€та, краката ми започнаха да се клат€т, неподлежащи на какъвто и да е контрол. ”сетих н€какъв наплив на енерги€ (нарастващ много бързо) и докато върв€х по реда, на който б€х, почувствах, че всеки момент мога да се сгромол€сам на пода от пръсване на сърцето. ¬ърв€х на горе по редовете, после надолу към изхода, навс€къде около мен имаше хора ... аз незнаех къде се намирам, бърсах си носа и очите и просто върв€х, мълчах, върв€х ... нещо огромно и мега силно се беше случило ... аз б€х свидетел на него, жив€х в него, сега то живее в мен ...

4.защото е новаторски (най Ц меко казано) както в техническо, така и в културно отношение ... камери, изработени специално за този филм,високо осъвършенствана Уmotion captureФ технологи€, неизползвана до момента; ц€л един св€т, многообразен и хипнотичен, въздействащ; ДхораФ (и то какви) със собствен език, специално измислен и развит за филма (с речник от около 1000 думи, 30 от които измислени от сами€т ƒжеймс  амерън); музика, специално разработвана от композитора на филма и етномузиколог, за да пасва на културата на наТвитата и веро€тно още доста неща, които изпускам.

5.защото има брил€нтна визи€ ... неверо€тно заснемане, цветове, най Ц добрите забавени кадри които виждам на екран след тези от Д300Ф.(пример Ц  ачването на Tsu'tey на самолета от сво€ икран, разчистването на н€колко военни и смъртта му, последвана от ≈ѕќ’јЋЌќ падане в безкрайността .............. )

6.защото има толкова плен€ваща музика, написана гени€ на име ƒжеймс ’орнър.  ато слушам саундтрака, посто€нно ми изкачат кадри от филма, действа ми почти, с€каш гледам филма, много е силен!¬ саундтрака дори има хорови изпълнени€ с вокали на езика на наТви ... уникум!

7.заради Ќейтири ... определено един от най Ц силните герои, които съм виждал в киното. ќмагьосва те с първото си по€в€ване с движени€та си, с говора си, с усмивката, със съскането :x, с ... всичко.

8.заради перфектната актьорска игра Ц «оуи —алдана ... искам поне номинаци€ за ќскар (което не мисл€, че ще се случи, но много силно се над€вам).“акова пресъздаване на герой много р€дко може да се види. —ам ”ортингтън Ц силно впечатлен и при€тно изненадан от него, добре изграден образ, много личен и докосващ. —тивън Ћанг ... страшен, още от трейлъра си личеше, че рол€та му ще е запомн€ща се. ћишел –одригес Ц класика в жанра , ƒжоел ћур Ц много автентичен, —игърни ”ийвър Ц отдавна е показала какво представл€ва, н€ма нужда да € коментирам.

9.защото е н€как си детско наивен (в най Ц най Ц най Ц добри€ и положителен смисъл на думата), подхранващ добрината, красотата, победата и любовта. ”ра!

 
 
 
red_pink ѕоложително
14 21.12.2009, 08:01
ќценка: 1
1 гласа

’мм.. ћалко филми имат силата да те разтърс€т и да остав€т трайна следа в мислите ти. "јватар" усп€ да го направи.  ато разтърсваща книга, ко€то те остав€ в напрежение и с вс€ка страница те кара да искаш да разлистваш.
“ова е филм, който ме накара да се замисл€ какво искам от живота и дали максимата "÷елта оправдава средствата" тр€бва да ме води. Ќе искам да говор€ за ефектите на филма, защото са просто страхотни и н€ма смисъл да ги обсъждам.
—амата истори€, героите и това колко съпоставимо е с наши€ живот заслужават признание за това, че карат много хора да искат да живе€т за мига!

 
 
 
zlostur ѕоложително
15 21.12.2009, 07:53
ќценка: 3
3 гласа

«ащото втори ден след прожекци€та не мога да изл€за от филма! » честно казано не искам! ¬ "јватар" н€ма лоши сцени, н€ма излишни диалози, н€ма досадни елементи или банални и хил€дократно предъвквани идеи - всичко е перфектно! јко за създаването на един шедьовър са нужни 15 години - препоръчвам на всички режисьори да се оттегл€т!

 
 
 
MimzZz Ќеутрално
16 21.12.2009, 07:30
ќценка: 3
5 гласа

«ащо ми хареса филмът "јватар"?
— нетърпение очаквах премиерата на "јватар"! Ѕ€х гледала трейлърите в сайта и чаках да дойде 17 декември. » преди 2 дни отидох на кино (защото не исках да развал€ усещането от филма, като го гледам на компютър).
ƒжеймс  амерън се е справил блест€що! “ази планета - ѕандора, дори името й е символично - от гръцката митологи€, бе изключителна... ќписан е един неверо€тен и прекрасен св€т, изобилстващ от най-различни, странни растителни и животински видове. “акава богата фантази€... ѕрез ден€ планетата е красива, но нощно време е... спираща дъха - как растителността фосфорицира и при всеки допир с не€ ожив€ва... —€каш неусетно се пренас€ш на не€... ј тези човекоподобни същества - на'ви... ¬ъпреки първобитни€ си начин на живот, те са по-човечни и от хората... —илно ме впечатли и връзката им с природата - как общуват с не€ и € уважават, което според мен е подтекст към всеки един от нас. «асегната е темата за екологи€та, за последиците от човешките действи€ и как скъпи€ метал и парите, които ще получат за него, кара хората да продължават да рушат...
–азрушаването на дървото - домът на на'ви, беше един потресаващ момент и ужасът, изписан по лицата им от загубата на дома и надеждата... ќтправ€т към последното свещено м€сто за т€х и се бор€т с всички сили за опазването му.
’убавото е, че истори€та завърши с щастлив край. ѕреминаването на ƒжейк изц€ло в т€лото на сво€ аватар е като прераждане, пром€на към по-добро...
¬любих се в този филм, във вс€ко нещо от него... Ќай-добрата фантастика за ’’≤ век, правена досега! ѕоздравлени€ на г-н  амерън за прекрасни€ филм.

 
 
 
√еоргиев Ќеутрално
17 21.12.2009, 04:52
ќценка: 0
0 гласа

Ќ€кой хора казват, че филма е добър само заради ефектите, както се говори за 2012, а истори€та била просто една банална истори€ за извънземна инвази€ на хората представени като лошите онищожавайки мирна цивилизаци€, но все пак и “итаник беше просто потъването на един кораб, нали . ¬ажното е, че ƒжеймс  амерън отново е направил неверо€тен филм, пресъздавайки неверо€тна истори€.

 
 
 
√еоргиев Ќеутрално
18 21.12.2009, 04:28
ќценка: 0
2 гласа

 акво ми хареса във филма? ¬любих се в този филм още като излезе трейлъра. «авлад€ ме не истори€та, не ефектите, завлад€ ме музиката. —ама по себе си нищо особено, но с добрата музика в добри€ момент се получава нещо неверо€тно. √ледах филма на кино разбира се, не може филм от най-добри€ режисьор на всички времена и с бюджет от над 300 милиона долара да се гледа на компютъра. ќтидох за прожекци€та в 3 часа, а до 8 часа н€маше свободни места. ≈фектите б€ха на ниво. Ќаистина имаш чувството, че си там. Ќеверо€тните супер реалистични пейзажи на този нов неверо€тен св€т през ден€ и нощта... просто цели€ филм да беше това щ€х да му се изкех€. Ќо той не беше. ¬ъв филма имаше всичко и то всичко направено добре. Ќа много високо ниво беше екшънът. ≈кшън, но не глупав екшън като терминатор и подобни, а истински екшън, съчетан с идеална музика и балансиран идеално. »маше си и сво€та трагична част. » т€ направена идеално.  огато взривиха дървото дом, имах чувството, че ц€лата зала ще се разплаче. ј въздушната битка накра€ беше просто върха. Ќе съм кино критик, но мога да кажа, че всичко беше изпълнено на ниво. ќбикновено във всеки филм има н€ко€ част ко€то не е добре, не е балансирана, винаги се прекал€ва с нещо. ≈ при јватар такова нещо н€маше. ѕросто сравнено с последно излезлите холивудски буламачи това е филма. ќт началото на века има само два завлад€ващи филма и това са "ќтмъщението на ситите" и "јватар".

¬ъв ¬арна н€ма IMAX, но ако имам път към —офи€ преди кра€ на прожекциите непременно ще го гледам и на него.

 
 
 
nothing_el... ѕоложително
19 21.12.2009, 04:25
ќценка: 0
0 гласа

јватар-филм от ново поколение,който всички очакваха с нетърпение.“ова е една нова технологи€,ко€то промен€ представата за реално и измислено.‘илмът си заслужава гледането!’ареса ми,защото има нещо в него,което те омагьосва и те кара да мечтаеш за нови светове.— него можеш да изб€гаш от тъжната реалност ноне замалко и да се пренесеш в св€т,изпълнен с вълшебна природа и атмосфера.—ветът на ѕандора.“ози филм ме накара да мечта€...

 
 
 
ruby Ќеутрално
20 21.12.2009, 03:44
ќценка: 5
9 гласа

 ато пристастена към киното,посто€нно гледам разни филми или най-малкото чета статии на тази тематика.«а мен е нещо повече от просто забаваление:по скоро н€каква магична страст, обсеси€.„аках с нетърпение ДјватарФ, знаейки каква революци€ ще предизвика.ѕоследните три седмици пощур€х от нетърпение.ƒойде ден€т и часът на прожекци€та,настаних се на седалка,сложих очилата и...маги€та започна. 3D-то е всепоглъщащо и все пак не е стр€скащо,така че да не можеш да понас€ш н€кои сцени.≈фектите надминаха стократно огромните очаквани€, с които б€ха натоварени. азвам го не само аз, а и мнозина професионалисти в областта на спец ефектите.ћакар и генерирано на компютър, всичко изглежда изключително реалистично.ѕросто н€ма как да не се влюбиш в Ќа'вите,в т€хната експресивност,граци€ и нрав.ѕандора отговар€ напълно на името си(от старогръцки-Ддарена с всичкоФ).Ќ€ма такова райско кътче.» ти седиш и гледаш и се потап€ш все по-надълбоко в истори€та,в сюжета,в уникалните красоти.¬ един момент забрав€ш къде се намираш,за теб всички тези неща наистина съществуват,те са абсолютната и единствена реалност,истински са и наистина ти пука за героите. огато разрушиха домът на Ќа'вите се разплаках...Ѕолеше ме и наистина ми беше мъчно.ѕо време на битките сърцето ми биеше лудо от страх да не би н€кой от нашите герои да бъде убит.» когато всичката тази маги€ свърши и се наложи да си свалиш очилата, тогава н€ма как да не почувстваш малко тъга и разочарование,че това не е реално.ћалко по-малко се сблъскваш с факта,че това не е истина и че истински€т живот не е такъв.“огава наистина боли.«амисл€ш се за посланието на филма,което идва в толкова важен момент,когато е последни€т ни шанс да спасим планетата си.«амисл€ш се как отдавна сме загубили връзката с нашата природа,разрушили сме всичко красиво,изгубили сме толкова много.«амисл€ш се за скучни€ ни консуматорски живот,в който н€ма нищо и наполовина толкова прекрасно, колкото е ДјватарФ с всичките си уникални характеристики.ѕоклон пред ƒжеймс  амерън.—ъжал€вам,ако съм била прекалено многословна,не е от болна амбици€ за награда,просто този ДфилмФ ми повли€ изключително силно(а от това,което чувам и чета не само на мен ми е повли€л така ).“ова са неща споделени с всички познати, които имаха търпение да ме изслушат.» ще продължавам да ги сподел€м,в опит да об€сн€ на хора, които не са го гледали, какво представл€ва.Ќо в крайна сметка едва ли ще успе€,защото н€кои неща просто тр€бва да се почувстват.

 
 
 
“ито Ќеутрално
21 21.12.2009, 02:19
ќценка: 0
0 гласа

“ой, ƒимитър  ръстев, всичко каза и за нас нищо не остави. ƒайте му направо всичките награди!!!
«атова само ще напиша, че филма беше очарователен, безгранично уникален и безкомпромисен към пресъздаването на ѕандора!

 
 
 
dimitar_kr... Ќеутрално
22 21.12.2009, 02:04
ќценка: 5
7 гласа

«ащо ли съм харесъл филма?! ≈два ли има н€кой който да не го е... ѕри условие, че след€ филма и негови€ прогрес към екраните вече втора година, при услови€, че б€х изгледал сигурно 40 мин от него в трейлъри, клипове и телевизионни реклами, при условие,ч е знаех цели€ сюжет в най малки детайли и б€х на€сно с това  ј  е създадени всичко..... аз съм се радвал като малко дете. Ќе съм от —офи€, доста далече живе€ от столицата, но н€маше как да не изгледам "ј¬ј“ј–" на премиерата му във форматът в който ƒжеймс  амерън искаше публиката му да го види- IMAX! –јзходих с ес групичка при€тели до мола в —офи€ и се присъединих към премиерата на филма във въпросната кинозала. —мело мога да кажа, че аз съмс е радвал като малко дете! “ака скрит зад триизмерните очила и си поплаках и се посм€х и се поуплаших и прежив€х вс€ка секунда от тези 3 магически часа. ѕри суловие, че ∆»¬≈я за да гледам и анализирам филми и че съм изгелдал 100 на 12 степен филма и че за да ме впечатли вече н€кой илм, тр€бва да е създаден най-малкото от нечие болно съзнание, "јватар" преобърна моите разбирани€ за киното! ‘илмът обърна с главата на долу моите представи за "безгранично въображенкие"! —амо ще спомена, че 2 часа след като свърши прожекци€та аз все още б€х на ѕандора и ми се щеше да се бо€дисам син.... —ветът, който  амерън създава е всичко, което зем€та не е- всичките тези цветове, потоци от светлина, необ€тната безбрежност на джунглите, съществата, разстени€та, и разбира се- тези Ќа'ви-та.... »зключително рисковано за киното е употреб€ването на изц€ло компютърно генерирани същества! “е или са пълен провал (ƒжар-джар Ѕинкс) или работ€т на 100% (јм-гъл)! ¬ случа€ на Ќа-ви-тата те се справ€т ѕќ-ƒќЅ–≈ от истинските актьори. ¬с€ка гънка на т€лото им, вс€ка пора на кожата, движение на опашката, краката ръцете....и разбира се- лицеизражени€та..... Ћюбими€т ми герой от филма бе Ќейтири- тази женска просто ми смл€ фантазиите за "√јƒ»Ќј"! “ова съскане, тези скоци, този език, това изключително експресивно лице ме влюби още с по€вата му... ≈дин филм, който завинаги ще остане в сърцето ми и ≈ƒ»Ќ—“¬≈Ќ»я филм след чиито финал ми се случи следното: 100% пълната зала (над 400 човека) с финала на филма се изправи на крака и започнаха да ръкопл€скат всички и аз букнах в сълзи.... Ќ≈ ¬я–¬јћ, че ще преживе€ нещо такова втори път, поне не Ѕатъл ≈йнджъл...

 
 
 
mude ѕоложително
23 21.12.2009, 01:40
ќценка: -3
5 гласа

Ќа мен лично филма много ми харе са.ћисл€,че той изобраз€ва «ем€та(ѕандора) и как група от хора се опитват да € унищоцат заради пари.Ќо вианги ще има хора които ще се противопостав€т.

 
 
 
Zinaida ѕоложително
24 20.12.2009, 07:34
ќценка: -3
5 гласа

 
 

«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg