Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Хю Джакман в дуел с Ръсел Кроу в новия трейлър на „Клетниците”

Хю Джакман в дуел с Ръсел Кроу в новия трейлър на „Клетниците”
Хю Джакман в дуел с Ръсел Кроу в новия трейлър на „Клетниците”
Cinefish.bg

Филми
Хю Джакман в дуел с Ръсел Кроу в новия трейлър на „Клетниците”

13.11.2012, 13:24  |   Видяна: 1806  |   Press Release  |   ФИЛМ
Новите кадри от революционната кинопродукция „Клетниците” разкриват  изключително въздействащи сцени в изпълнение на някои от най-бележитите холивудски имена.

Филмовата адаптация на най-дълго играния мюзикъл в света за първи път среща на киноплощадката две австралийски звезди и холивудски икони: Ръсел Кроу и Хю Джакман.

Освен блестяща актьорска игра, те показват завидни музикални способности в изпълнение на прочутите песни от едноименния мюзикъл. Хю Джакман е бившият затворник Жан Валжан, който разкъсва оковите на миналото, за да се превърне в символ на една велика революция.

Ръсел Кроу играе безмилостния инспектор Жавер, който го преследва. Загатната е и любовната история между порасналата Козет (Аманда Сийфрид) и студента-революционер Мариус (Еди Редмейн). Трейлърът дава първи поглед и към героите на Саша Барън Коен и Хелена Бонам Картър - господин и госпожа Тенардие, тъжно-смешните представители на едно трагично време с изкривен морал и подменени ценности.

Клетниците” е история за свободата, равенството и справедливостта. Тя живее повече от 150 години, като през това време е излизала в литературни, театрални, радио и телевизионни формати. Едноименният мюзикъл се изграе вече 27 години и е видян от над 60 милиона човека в 43 страни. Скоро кинозрителите ще видят и пълнометражната филмова адаптация, заснета под режисурата на наградения с „Оскар“ Том Хупър („Речта на краля“). Неговият нестандартен поглед към продукцията донася на големия екран истинска революция.

За първи път при засенмането на мюзикъл актьорите изпълняват на живо всички песни, вместо да ги записват предварително в студио. Това носи на лентата допълнителна стойност, като дава на изпълнителите изключителна свобода и емоционалност  при интерпретацията на ролите им.

Режисьорът Том Хупър отбелязва „За мен имаше, може би, две условия, за да се заема с този филм. Едното беше всички да прегърнат идеята да пеят на живо. Второто беше Хю Джакман. Защото мисля, че ако Хю Джакман не се беше съгласил да участва, нямаше да направя филма.” Самият Хю Джакман споделя „Това беше роля, която адски много исках. Имам усещането, че някакси всичко в професионалния ми живот ме е водило към този момент.”  „Не мисля, че съм се вълнувал повече, че играя някой персонаж от „Красив ум” насам”, откровен е Ръсел Кроу.

Премиерата на „Клетниците” в кината у нас ще бъде на 01 февруари 2013 година.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg