Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Хота на Саура: Отвъд фламенкото

Хота на Саура: Отвъд фламенкото

La Jota 2016
Споделете:  
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
 

След „Севилянас“, "Фламенко" или "Фадос“, Карлос Саура застава отново зад камерите, за да заснеме музикален документален филм за „Хота“, традиционния танц и народна музика от неговата родна провинция Арагон. Саура и този път ни предлага едно музикално пътешествие, започвайки от най-основните и вкоренени в родната му земя народни песни и танци.

Пътешествието е и визуално – декори, цветове и светлини също играят, за да подкрепят и подсилят историята на танците и песните, които са уникален исторически документ за бъдещите поколения и културна препратка за всички, които обичат музиката.

Саура ни предлага да изпитаме радостта и силата на танца и музиката на "Хота" от различните райони на Арагон и техните специфични стилове. Както и във  "Фламенко", "Танго“ или "Фадос", "Хота" еволюира от традиционната хилядолетна музика и танци, до нови художествени размери. Със собствения си стил, Саура  продължава да дестилира магията и да изследва границите на изкуството в най-чистото му състояние.

"Хота на Саура: Отвъд Фламенкото" е с участието на най-известните национални и международни звезди, танцьори, певци и китаристи включително Ара Маликян, испанския класически китарист Канисарес, танцьорката Сара Барас, композитора Джовани Солима и гайдаря Карлос Нунес, в допълнение към музиката на Алберто Артигас и хореографиите на Мигел Анхел Берна през целия филм.

Завладяващ, с енергично и страстно поднасяне на музиката, песните и танците, филмът улавя жизнеността и харизмата на „Хота“.
Карлос Саура ни разкрива ритмите на „Хота“ с дълбоко уважение, всеотдайност и любов към музиката, така както само той умее.

Награди и номинации:
Номинация за наградите Форке 2017 за най-добър документален филм.
Фестивални участия:
Торонто 2016, Официална секция „Мастерс“
Бузан 2016
Фестивал Рио 2016
Фестивал на испанското кино Тулуза 2016
Фестивал на испанското кино Марсилия 2016
Палм Спрингс 2017

С близо 50-годишната си кариера и своите над 40 филма, Карлос Саура е една от живите легенди на испанското кино. С новия си музикален филм той представя виталността и очарованието на хотата – танц, наподобяващ валса, чиито корени са в родната провинция на Саура, Арагон.

Хота на Саура: Отвъд фламенкото започва с танцов клас, показващ млади изпълнители, скачащи с бясна енергия. След това Саура ни води из различните вариации на хотата, снимайки танцьори, музиканти и певци сред просто конструирани декори и екрани. Сред акцентите са възрастна двойка, която се движи с енергия и изящество, въведение към модерните версии на хотата и градски панаир.

Едно от нещата, които са така чудесни в испанската култура, са непрестанните усилия да се съхраняват танци като хотата, част от което е и този проект на Саура. Хота на Саура: Отвъд фламенкото е завладяващо произведение на изкуството, режисирано от майстор, което ни позволява да сме едновременно свидетели и участници в съхраняването на една традиция.
Диана Санчес


Коментари (0)
|
Коментирай »


Премиера в България: 13.01.2017
Жанр: Музикален
Испания / 2016 / 90 минути
Сценарист: Карлос Саура
Режисьор: Карлос Саура
В ролите: Мануела Адамо, Сара Барас, Лаура Тахада, Ара Маликян, Мигел Анхел Берна, Карлос Нунес, Алберто Артигас, Начо дел Рио
Оператор: Пако Белда
Продуцент: Карлос Саура Медрано, Габриел Руис-Хименес, Лесли Калво
Разпространител:
6A MEDIA Entertainment
Други заглавия:
La Jota
Сайтове:
IMDB IMDB

РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА
Критиците: Няма рецензии.
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
0
Гласувай:
МНЕНИЯ


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


Хота на Саура: Отвъд фламенкото (2016)

La Jota
 
 

Трейлъри

 

Защо Зигфрид Тайтелбаум трябваше да умре,Warum Siegfried Teitelbaum sterben musste - Защо Зигфрид Тайтелбаум трябваше да умре Отклонение по пътя към перфектната илюзия,Detour on the Path to Perfect Illusion - Отклонение по пътя към перфектната илюзия Викингите,Vikings - Викингите
Наказателят,The Punisher - Наказателят Тъжен Холивуд,Blue Hollywood - Тъжен Холивуд Десет.Двадесет,Zehn zwanzig - Десет.Двадесет
Под арктическо небе,Under An Arctic Sky - Под арктическо небе Йогините,YOGAWOMAN - Йогините В преследване на тишината,In Pursuit of Silence - В преследване на тишината

  1. 4.
    Venus Obscura,Venus Obscura - Venus ObscuraVenus Obscura Трейлър
  2. 5.
    Белезите на Ксавиер,SCARS OF XAVIER - Белезите на КсавиерБелезите на Ксавиер Трейлър
  3. 6.
    Аз, Тоня,I, Tonya - Аз, ТоняАз, Тоня Тийзър трейлър 
Cinefish.bg Cinefish.bg