Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Хорър-играта “Пет нощи при Фреди” ще бъде превърната в игрален филм

Хорър-играта “Пет нощи при Фреди” ще бъде превърната в игрален филм
Хорър-играта “Пет нощи при Фреди” ще бъде превърната в игрален филм
Cinefish.bg

Филми
Хорър-играта “Пет нощи при Фреди” ще бъде превърната в игрален филм

08.04.2015, 10:39  |   Видяна: 8671  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Докато киноманите и геймърите очакват премиерата на вдъхновения от едноименната игра анимационен филм “Angry Birds” (“Ядосани птици”), Холивуд отново насочва вниманието си към света на видеоигрите за мобилни устройства. Малко по-рано днес официален източник от Уорнър Брос оповести, че един от следващите приоритетни проекти на студиото ще бъде пълнометражна филмова адаптация на хорър-играта за смарт-телефони и таблети “Пет нощи при Фреди” (“Five Nights at Freddy’s”).

Дело на програмиста Скот Каутон, играта дебютира през лятото на 2014-та година и бързия й успех сред широката публика доведе до направата на две директни продължения. В центъра на случващото се в “Пет нощи при Фреди” е нощен охранител на малка пицария, който е принуден да се защитава от повредени роботизирани животни, които вечер убиват всичко и всеки по пътя си.

Хорър-играта “Пет нощи при Фреди” ще бъде превърната в игрален филм

Филмовата версия на играта все още няма готов сценарий и няма избран режисьор. За сметка на това се знае, че продуценти на лентата са Рой Лий (“Предизвестена смърт”), Сет Греъм-Смит (“Тъмни сенки”) и Дейвид Катценбърг (предстоящия “Бийтълджус 2”).

Продукцията бива описвана като комбинация между “Нощ в музея” и “Западен свят”, а по думите на Сет Греъм-Смит зрителите могат да очакват “един уникален по рода си семеен хорър-филм”.

Смит: “Историята на играта е идеална за филм. Обърнато е внимание на една неизследвана ниша в хорър-жанра и това е нещо, което ще се хареса на много хора. Ще се получи един буен, ужасяващ и странно очарователен филм.”

Създателят на игровата версия Скот Каутон работи в тясно сътрудничество с продуцентите на филма и очакванията са, той ще участва и в писането на сценария. От Hollywood Reporter уточняват, че в момента екипа на “Пет нощи при Фреди” е в търсене на няколко сценаристи за проекта.

Повече детайли за статута на филмовата версия и творческия й екип ще бъдат разкрити в следващите няколко месеца.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg