Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми “Хензел и Гретел: Ловци на вещици” ще се сдобие с продължение

“Хензел и Гретел: Ловци на вещици” ще се сдобие с продължение
“Хензел и Гретел: Ловци на вещици” ще се сдобие с продължение
Cinefish.bg

Филми
“Хензел и Гретел: Ловци на вещици” ще се сдобие с продължение

19.03.2013, 09:26  |   Видяна: 2040  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
По отношение на българския бокс офис триизмерното фентъзи “Хензел и Гретел: Ловци на вещици” се превърна в първия голям хит на 2013-та година. Филмът с Джеръми Ренър и Джема Артертън изненада със силното си представяне в България и за по-малко от един месец натрупа приходи от над 1 милион лева. Представянето на лентата по американските киносалони беше определено като “разочароващо” и приходите до момента се равняват на 55 милиона долара. Но както често се случва с подобни заглавия заснетия с бюджет от 50 милиона долара “Ловци на вещици” се представи доста по-добре извън границите на Северна Америка и общо по света филма е натрупал над 205 милиона долара.

Тази сума компенсира слабото американско представяне и от студиото Парамаунт Пикчърс оповестиха преди няколко часа, че вече се подготвя директно продължение на лентата в което Джеръми Ренър и Джема Артертън ще изпълнят за втори път главните роли на Хензел и Гретел.

“Хензел и Гретел: Ловци на вещици” ще се сдобие с продължение

Подготвителната работа по “Ловци на вещици 2” вече е започнала и очакванията са, че норвежеца Томи Уиркола отново ще напише сценария и ще поеме режисурата.

Тъй като е все още прекалено рано няма подписани договори и информация за сюжета, но това което се знае със сигурност е, че Уил Феръл, Адам МакКей и Бо Флин отново ще продуцират лентата. От началството на Парамаунт Пикчърс вече са провели разговори с Джеръми Ренър и Джема Артертън относно “Ловци на вещици 2” и в най-добрия случай филма ще бъде готов до 2015-та година.

Бо Флин: “Бяхме приятно изненадани от силното представяне на първия филм в страни като  Бразилия, Русия, Мексико и Германия и с удоволствие ще работим по продължението.”

Режисьорът на първия филм Томи Уиркола няма други предстоящи проекти и по всяка вероятност ще започне да пише сценария още тази година. По думите на неназовен източник от Парамаунт Пикчърс продуцентите от студиото са дали зелена светлина на продължението веднага след като първия филм е надминал границата от 150 милиона долара в световен мащаб. Бюджетът на “Ловци на вещици 2” няма да надвишава сумата от 60 милиона долара и точно както предшественика си филма ще се разпространява в триизмерен формат.

В следващите месеци ще бъде разпространена повече информация за статута на подготвяното продължение.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg