Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Хенри Кавил ще изпълни ролята на Супермен в “Superman: Man of Steel”

Хенри Кавил ще изпълни ролята на Супермен в “Superman: Man of Steel”
Cinefish.bg

Артисти
Хенри Кавил ще изпълни ролята на Супермен в “Superman: Man of Steel”

31.01.2011, 10:48  |   Видяна: 6431  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ

След месеци изпълнени със спекулации и слухове, от компанията Warner Bros разкриха, че английския актьор Хенри Кавил, участвал във филмите “Звезден прах” и “Тристан и Изолда”, ще изпълни легендарната роля на Супермен в предстоящата високобюджетна продукция на режисьора Зак Снайдър и продуцента Кристофър Нолан, “Superman: Man of Steel”.

В средата на миналата година, Warner Bros. Pictures и  Legendary Pictures дадоха старт на мащабен международен кастинг в търсене на следващия актьор, който ще облече прословутия синьо-червен костюм.

Намерението на продуцентите и режисьора бе ролята да бъде поверена на актьор, който е все още непознат на широката публика, и това обяснява избора на 27-годишния Хенри Кавил. Въпреки че е участвал в няколко високобюджетни филми, Кавил е бил във второстепенни роли и “Superman: Man of Steel” ще отбележи първия път в който той ще изпълни главната роля в голям холивудски филм.

Сред конкурентите на Хенри Кавил за ролята на Кларк Кент/Супермен бяха актьорите Арни Хамър (“Социалната мрежа”), Джеймс Уолк (“Пак ли ти?”), Джо Манганиело (сериала “Истинска кръв”), Джон Хам (“Градът”) и Иън Сомърхалдър (“Дневниците на вампира”).

Зак Снайдър: “Супермен е най-известния и почитан супергерой на всички времена и за мен е чест да бъда част от завръщането му на големия екран. Искам да се присъединя към продуцентите, Warner Bros. и Legendary Pictures, като изразя въодушевлението си от избора на Хенри (Кавил). Той е перфектния актьор за тази роля.”

Всички детайли относно сюжета на “Superman: Man of Steel” се пазят в тайна, но продуцента Чарлс Роувън (“Сезонът на вещиците”) заяви официално, че слуховете според които костюма на Супермен ще бъде създаден изцяло с компютър, са неверни. От своя страна, Зак Снайдър разкри, че бюджета на филма ще бъде 175 милиона долара, а актьорския екип ще бъде съставен както от новоизгряващи актьори, така и от доказани ветерани.

Сценарият на “Superman: Man of Steel” е написан от Дейвид Гойър (“Батман в началото”), а освен Чарлс Роувън и Кристофър Нолан, филма ще бъде продуциран и от Дебора Снайдър (“Пазителите”), Томас Тъл (“Джона Хекс”) и Ема Томас (“Опасно безсъние”).

Снимките на висособюджетната продукция ще започнат през месец юни в Калифорния, а световната премиера е насрочена за декември, 2012 година.

huffingtonpost.com

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
alians Положително
1 31.01.2011, 08:28
Оценка: 0
2 гласа

Супер, значи вече са почнали. Главното е, Снайдер да не забавя снимките на неговата представа на вселената на Супермен. Все пак той има уникална визуална представа за подобни работи - ще се гледа задължително.

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg