Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Хелън Мирън ще бъде Екатерина Велика

Хелън Мирън ще бъде Екатерина Велика
Хелън Мирън ще бъде Екатерина Велика
Cinefish.bg

Артисти
Хелън Мирън ще бъде Екатерина Велика

25.01.2018, 17:31  |   Видяна: 2828  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Носителката на „Оскар“ за „Кралицата“ Хелън Мирън ще играе друга кралска особа. В продуцирания от HBO и Sky минисериал тя ще играе руската императрица Екатерина Велика.

Сериалът, който ще представи Екатерина в края на нейното царуване, когато тя е приключила аферата си с Григори Потьомкин, ще бъде от четири части, а снимките ще започнат по-късно тази година. Сценарист е Найджъл Уилямс (автор и на сценария на сериала „Елизабет I“, отново с Мирън), а режисьор ще бъде Филип Мартин, създател на друг популярен сериал на HBO „Короната“.

Много съм развълнувана от възможността да се превъплътя в тази уникална жена, притежавала такава огромна власт“, споделя Мирън. „Тя пренаписва правилата на управление от една жена, освен това добавя определението велика към своето име – Екатерина Велика. Благодарна съм, че HBO и Sky са партньори в това начинание. Няма други телевизионни канали, които да оказват необходимата подкрепа за подобни проекти.“

HBO ще излъчи „Екатерина Велика“ в САЩ, а Sky ще подсигури разпространението му в Европа. Мартин и Мирън ще са сред изпълнителните продуценти на сериала.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg