Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Хелън Мирън с почетна „Златна мечка“

Хелън Мирън с почетна „Златна мечка“
Хелън Мирън с почетна „Златна мечка“
Cinefish.bg

Артисти
Хелън Мирън с почетна „Златна мечка“

05.12.2019, 08:45  |   Видяна: 485  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Тя безспорно е една от легендите на британското кино и театър. Хелън Мирън е носителка на безкрайно много награди, но ще прибави още една към своята колекция. Тя ще бъде наградена с почетна „Златна мечка“ на 70-тото издание на кино фестивала в Берлин.

Церемонията ще се състои на 27 февруари 2020 г. в Berlinale Palast и на нея ще бъде показан един от най-известните филми с участието на Мирън „Кралицата“. За участието си в него тя печели всички възможни награди, включително „Оскар“, БАФТА и „Златен глобус“.

Хелън Мирън с почетна „Златна мечка“„Хелън Мирън е невероятна личност, чийто могъщи превъплъщения са винаги впечатляващи. Тя постоянно ни изненадва с представянето на сложни персонажи – независимо дали играе Крис в „Календарни момичета“ или Елизабет II в „Кралицата“. Нейните разнородни изпълнения са образец за силни жени и за нас е изключително удоволствие да я удостоим с почетна „Златна мечка“ за нейния принос към кино индустрията“, заяви Мариет Райсенбийк, изпълнителен директор на Берлинале.

Освен дългия списък с кино награди, Мирън печели и много призове за своите театрални изяви, включително „Оливие“, „Тони“ и „Драма Деск“. Именно в театъра стартира нейната кариера като част от Кралската шекспирова трупа. Първата й роля в киното е през 1969 г. в комедията „Age Of Consent“. Едва с ролята си в „Дългият Разпети петък“, в който играе приятелката на топ гангстер (Боб Хоскинс), актрисата предизвиква вниманието на специалистите. Следват емблематични роли в „Готвачът, крадецът, жена му и нейния любовник“, „Госфорд парк“, „Последната гара“, „Хичкок“ и сериала „Prime Suspect“. 
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg