Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" с награда "Златен домат"

Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2 с награда Златен домат
Отличието се присъжда от сайта RottenTomatoes.com. Сайта следи филмовите критики в печатните и електронните медии и въз основа на тях определя колко процента са благоприятните отзиви за дадена продукция.
Cinefish.bg

Филми
"Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" с награда "Златен домат"

07.01.2012, 11:47  |   Видяна: 2458  |   actualno.com  |   ФИЛМ

"Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2", най-касовият филм за 2011 г., спечели наградата "Златен домат".

"Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" с награда "Златен домат"Отличието се присъжда от сайта RottenTomatoes.com. Сайта следи филмовите критики в печатните и електронните медии и въз основа на тях определя колко процента са благоприятните отзиви за дадена продукция.

"Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" спечели 1,3 милиарда щатски долара от прожекции по света и получава 96 процента "пресни", или положителни отзиви в 273-те статии, прегледани от сайта.

"Това е филмът за Хари Потър с най-добри отзиви" - каза главният редактор на сайта Мат Ачити.

На второ място сред филмите с широко разпространение по света е ''Кешбол'' с Брад Пит. Той получи 95 процента положителни отзиви, но от много по-малко статии - 160.

Макар и името на наградата "Златен домат" да предизвиква усмивки, тя е съвсем сериозна. Режисьорите се гордеят с нея, а студийните босове по нея се ориентират кои режисьори са най-харесвани от критиката.

Студиото "Дисни/Пиксар" държи наградите си "Златен домат" в същата витрина, където пази статуетките си "Оскар". БТАСподелете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg