Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис “Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” превзе американския бокс офис

“Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” превзе американския бокс офис
“Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” вече ще бъде част от списъка на най-успешните филми на всички времена
Cinefish.bg

Бокс офис
“Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” превзе американския бокс офис

22.11.2010, 16:22  |   Видяна: 3754  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС

Премиерната продукция на Warner Bros Pictures, “ Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” застана категорично на първото място в американската бокс офис класация.

Според анализатори, след около седмица и половина, “Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” вече ще бъде част от списъка на най-успешните филми на всички времена, не само в САЩ, но и в целия свят.Само за премиерния си уикенд, седмия филм от изключително успешната поредица успя да спечели 125,120,000 долара.

Според анализатори, след около седмица и половина, “Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” вече ще бъде част от списъка на най-успешните филми на всички времена, не само в САЩ, но и в целия свят.

С този успех, Хари Потър се превърна в най-успешната филмова поредица на всички времена, задминавайки прeдишния лидер – “Междузвездни войни”.


На второ място в класацията, след три седмици престой в кината, се нарежда триизмерния анимационния филм на DreamWorks Animation “Мегаум”.На второ място в класацията, след три седмици престой в кината, се нарежда триизмерния анимационния филм на DreamWorks Animation “Мегаум”.

От премиерата си досега, “Мегаум” успя да регистрира приходи от 109,476,000 долара. Въпреки силната конкуренция от страна на новия филм за Хари Потър, “Мегаум” продължи силното си представяне и вече се нареди сред най-успешните анимационни продукции на 2010 година. Според създателите, това е успех който със сигурност гарантира продължение.


На трета позиция застава новия скоростен екшън-трилър на режисьора Тони Скот, “Неудържим”. Две седмици след премиерата си, филмът с Дензъл Уошингтън и Крис Пайн е успял да спечели 41,962,000 долара.На трета позиция застава новия скоростен екшън-трилър на режисьора Тони Скот, “Неудържим”. Две седмици след премиерата си, филмът с Дензъл Уошингтън и Крис Пайн е успял да спечели 41,962,000 долара.

За съжаление на създателите си, “Неудържим” не се представя по начина по-който са очаквали, и филмът, с бюджет надвишаващ 100 милиона долара, вече се счита за бокс офис разочарование.

В момента, единствената надежда е продукцията да се представи по-добре в останалата част на света.


Четвъртото място в класацията е заето от комедията с Робърт Дауни-мл, “Път с предимство”. Филмът, който се върти вече три седмици в кината, регистрира общи приходи от 72,669,000 долара.Четвъртото място
в класацията е заето от комедията с Робърт Дауни-мл, “Път с предимство”. Филмът, който се върти вече три седмици в кината, регистрира общи приходи от 72,669,000 долара. Бюджетът от 65 милиона долара е покрит, и като цяло филмът може да се наречен успешен.

Но въпреки тези напълно прилични приходи, “Път с предимство” няма да може да повтори големия успех на предишния филм на същия екип, “Последният ергенски запой”.На пета позиция се намира премиерното заглавие “Следващите три дни”, с участието на Ръсел Кроу и Елизабет Банкс.На пета позиция се намира премиерното заглавие “Следващите три дни”, с участието на Ръсел Кроу и Елизабет Банкс.

За премиерния си уикенд, филмът на Пол Хагис спечели 6,750,000 долара – сума, която не съвпадна с очакванията на анализаторите.

Смяташе се, че въпреки силната конкуренция, “Следващите три дни” ще спечели поне 12 милиона долара, но изглежда публиката се е насочила към други заглавия от класацията.

Филмът няма да се превърне в голям хит, но въпреки това, с течение на времето, сравнително малкия бюджет от 24 милиона долара ще бъде покрит.


Комедията “Сутрешен блок”, с участието на Харисън Форд, Даян Кийтън и Рейчъл Макадамс е на шесто място с общи приходи, две седмици след премиерата, от 19,856,000 долара.Комедията “Сутрешен блок”, с участието на Харисън Форд, Даян Кийтън и Рейчъл Макадамс е на шесто място с общи приходи, две седмици след премиерата, от 19,856,000 долара.

Въпреки звездния актьорски състав, продукцията не бележи голям скок в приходите си, и продуцентите ще трябва да разчитат на добри приходи извън територията на САЩ.


След две седмици по американските киноекрани, фантастичния екшън “Skyline” регистрира приходи от 17,643,000 долара и заема седмо място в класацията.След две седмици по американските киноекрани, фантастичния екшън “Skyline” регистрира приходи от 17,643,000 долара и заема седмо място в класацията.

Въпреки масивната рекламна кампания и интересни трейлъри, “Skyline” не успя да се представи подобаващо и въпреки минималния бюджет от 10 милиона долара, филмът не успя да повтори изненадващия успех на другите два подобни филма – “Сектор 9” и “Чудовищно”.
Екшън-комедията с Брус Уилис и Джон Малкович, “БСП - Бесни Страшни Пенсии”, и на осмо място. Общите приходи след шест седмици по кината, се равняват на 83,574,000 долара.Екшън-комедията с Брус Уилис и Джон Малкович, “БСП - Бесни Страшни Пенсии”, и на осмо място. Общите приходи след шест седмици по кината, се равняват на 83,574,000 долара.

Изглежда че ранните прогнози не бяха правилни, и филма няма да може да стигне границата от 100 милиона долара.

Но въпреки това, продукцията на Summit Entertainment се представя напълно задоволително и вече се счита за успех.“За цветнокожи момичета” на режисьора Тайлър Пери, застава на девета позиция с общи приходи от 34,540,000 долара, след три седмици престой в американските кина.За цветнокожи момичета” на режисьора Тайлър Пери, застава на девета позиция с общи приходи от 34,540,000 долара, след три седмици престой в американските кина.

Както и предишните три филма на режисьора, така и “За цветнокожи момичета” се представи прилично и бюджетът от 20 милиона долара е вече покрит.


“неЧЕСТНА ИГРА” с участието на Шон Пен и Наоми Уотс, заема последната десета позиция с приходи, три седмици след премиерата, от 3,739,000 долара.неЧЕСТНА ИГРА” с участието на Шон Пен и Наоми Уотс, заема последната десета позиция с приходи, три седмици след премиерата, от 3,739,000 долара.

Имайки впредвид тежката конкуренция, продукцията на режисьора Дъг Лиман най-вероятно няма да може да възвърне вложения бюджет от 22 милиона долара и ще се превърне в един от финансовите провали на 2010 година.

Бокс офис класация на Северна Америка за периода
19 ноември - 21 ноември
1 Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 - $125M/$125M
2 Megamind - $16.2M/$109M
3 Unstoppable - $13.1M/$42M
4 Due Date - $9.15M/$72.7M
5 The Next Three Days - $6.75M/$6.75M
6 Morning Glory - $5.23M/$19.9M
7 Skyline - $3.43M/$17.6M
8 Red - $2.47M  $83.6M
9 For Colored Girls- $2.4M/$34.5M
10 Fair Game - $1.47M/$3.74M

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

5 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 25.12.2010, 10:04
Оценка: 0
0 гласа

само ми е малко чудно,как преди време четох в една май статията от синефиш как хари потър е най-мразеният герой/книга във Америка(САЩ),а сега гелдам как даже хората повече му се радват в америка от колкото в другите страни.Може и да се бъркам за статията,но човек е роден да прави грешки и да се поправя от тях.

 
 
 
wrwr Неутрално
2 25.12.2010, 09:57
Оценка: -1
1 гласа

Хааааааааааааааааааари Пооооооооооотър е велик само хари само хари само хари само хари само хари само хари само хари само хари само хари само хари само хари еми рааааааааааааааааааааазбииииииииииииииии ииииииирасе че ще превземе бокс офиса това е велик ФИЛМ ПООООТЪР ПОООТЪР ГЛЕДАЙТЕ ГО ПО КИНАТА НЯМА ДА СЪЖЕЛЯВАТЕ НЯМА НЯМА НЯМАЯ НМАЯ НАМЯ ХАЙЙЙДЕЕЕ БЕ ХОРААА ТВА Е УНИКАЛЕН ФИЛМ ама жалко че не е 3д а 2д...................................... ........................................ ........................................ ........................................ ........................................ ................

 
 
 
ispanetza Отрицателно
3 28.11.2010, 03:49
Оценка: 0
0 гласа

E кой е очаквал друго..?!

 
 
 
tomazi Неутрално
4 28.11.2010, 10:09
Оценка: -1
1 гласа

Според мен друг трябва да е филмър, който да е най-гледан, но няма да стане никога това

 
 
 
behwolf Неутрално
5 22.11.2010, 07:02
Оценка: 1
1 гласа

lol очакваше се да е на първо място и с толкова прихода,велик филм е просто

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg