Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис “Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” е на върха на българската бокс офис класация

“Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” е на върха на българската бокс офис класация
“Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” е безапелационния лидер в бокс офиса.
Cinefish.bg

Бокс офис
“Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” е на върха на българската бокс офис класация

24.11.2010, 10:35  |   Видяна: 2900  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС

Както в останалата част от света, така и в България, премиерната суперпродукция “Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” е безапелационния лидер в бокс офиса.

Само след първия уикенд по българските екрани, седмия филм от хитовата поредица спечели 182 707 лева и зае първото място в класацията. Само след първия уикенд по българските екрани, седмия филм от хитовата поредица спечели 182 707 лева и зае първото място в класацията. Имайки впредвид този силен старт, “Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” със сигурност ще стане едно от най-успешните заглавия на годината. Според бокс офис анализаторите отвъд океана, филмът не само ще се превърне в най-касовата продукция на 2010 година, но ще влезе и в класацията за най-успешните филми на всички времена.

Само времето ще покаже дали “Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1” ще се превърне в един от най-касовите филми и в България. Но съдейки по премиерния уикенд и изгредената с годините публика, филмът без съмнение ще докара повече от стабилни приходи.

На второ място в българския бокс офис, след три седмици на екран, застава триизмерната анимация “Алфа и Омега 3D” с общи приходи от 243 769 лева.На второ място в българския бокс офис, след три седмици на екран, застава триизмерната анимация “Алфа и Омега 3D” с общи приходи от 243 769 лева.

За разлика от скромното си представяне по света, анимационната продукция на Lions Gate Family Entertainment очевидно се е харесала на българската публика и успя да се задържи две поредни седмици на първото място.

Ако премиерата на новия Хари Потър не бе тази седмица, то “Алфа и Омега 3D” със сигурност щеще да бъде отново лидер в класацията.


На трета позиция застава новото комедийно заглавие “Пак ли ти?”, с участието на Сигорни Уивър и Джейми Лий Къртис. На трета позиция застава новото комедийно заглавие “Пак ли ти?”, с участието на Сигорни Уивър и Джейми Лий Къртис. За премиерния си уикенд, филма спечели 43 979 лева – сума която не може да се сравнява с тази на “Хари Потър”, но въпреки това е напълно прилична за такъв род филми.

До две седмици “Пак ли ти?” най-вероятно ще надмине границата от 100 хиляди лева и ще докаже че въпреки сериозната конкуренция, и по-малките филми могат да привлекат българската публика.


Екшънът “Неудържим”, с участието на Дензъл Уошингтън и Крис Пайн, се нарежда на четвърто място след две седмици по българските кина.Екшънът “Неудържим”, с участието на Дензъл Уошингтън и Крис Пайн, се нарежда на четвърто място след две седмици по българските кина. Продукцията на Тони Скот е с общи приходи от 118 661 лева.

Въпреки интересния актьорски състав и напрегнат сюжет, лентата не успя да оправдае напълно очакванията. Но едно е ясно - “Неудържим” ще се представи много по-добре в България отколкото в САЩ, където филма претърпя сериозен спад в приходите.


Петото място в класацията е резервирано за комедията на режисьора Тод Филипс, “Път с предимство”.Петото място
в класацията е резервирано за комедията на режисьора Тод Филипс, “Път с предимство”.

Филмът се върти трета седмица в кината и регистрира общи приходи от 195 611 лева.

Изглежда че звездата на филма, Робърт Дауни-мл, успява да привлече не само американските, но и българските зрители пред киноекрана.Хорърът “Убийствен пъзел VII” е на шесто място с приходи, четири седмици след премиерата, равняващи се на 311 826 леваХорърът “Убийствен пъзел VII” е на шесто място с приходи, четири седмици след премиерата, равняващи се на 311 826 лева.

Въпреки че през премиерния си уикенд филма не спечели очакваните приходи, верните фенове на поредицата дадоха силен тласък на “Пъзела” и в момента триизмерната лента се радва на напълно задоволителен успех в България.Вторият режисьорски опит на актьора Бен Афлек, “Градът”, заема седма позиция. За четири седмици по българските киноекрани, криминалната драма се представи много по-добре от предишния филм на режисьора, “Жертва на спасение”, и спечели общо 197 118 лева.Вторият режисьорски опит на актьора Бен Афлек, “Градът”, заема седма позиция. За четири седмици по българските киноекрани, криминалната драма се представи много по-добре от предишния филм на режисьора, “Жертва на спасение”, и спечели общо 197 118 лева. В световен мащаб, “Градът” също се радва на заслужен успех и до момента приходите са близо 140 милиона долара.
Екшън-комедия на Summit Entertainment “БСП - Бесни Страшни Пенсии” е на осмо място в класацията. Лентата се върти пет седмици в България и вече е спечелила 313 614 лева.Екшън-комедия на Summit Entertainment “БСП - Бесни Страшни Пенсии” е на осмо място в класацията. Лентата се върти пет седмици в България и вече е спечелила 313 614 лева.

Сумата доказва, че създателите на филма са си свършили добре работата и са предоставили на публиката точно това което тя очакваше – едно забавно приключение със страхотни актьорски изпълнения.Деветото място е заето от независимата продукция “неЧЕСТНА ИГРА”, с участието на Шон Пен и Наоми Уотс. За две седмици по кината, лентата на Дъг Лайман е събрала 41 822 лева.Деветото място е заето от независимата продукция “неЧЕСТНА ИГРА”, с участието на Шон Пен и Наоми Уотс. За две седмици по кината, лентата на Дъг Лайман е събрала 41 822 лева.

Въпреки че в Америка филма се счита за финансовo разочарование, българското представяне е прилично, особено като се има впредвид тежката конкуренция.
На последната десета позиция се намира триизмерния “Step Up 3-D” с общи приходи от 373 262 лева за 9 седмици. Поредицата “Step Up” има доста почитатели в България и успеха на третата част е поредното доказателство за това.На последната десета позиция се намира триизмерния “Step Up 3D” с общи приходи от 373 262 лева за 9 седмици. Поредицата “Step Up” има доста почитатели в България и успеха на третата част е поредното доказателство за това.

По света, “Step Up 3D” също събра стабилни приходи – приходи, които със сигурност гарантират появата на четвърти филм.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

6 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 25.12.2010, 09:58
Оценка: 0
0 гласа

доказано е вече,че това е най-добрата поредица независимо от жанра и вече е влязал в историята.Все пак това е филм с който няколко поколения за израстнали с хамлкия,опа вече големият Хари.Магията винаги ще се харесва на човек,защото това една добра възгледна точка за мечтите на хората.

 
 
 
wrwr Неутрално
2 25.12.2010, 09:46
Оценка: -1
1 гласа

Haaaaaaaaryyyyyyy Pooooooooooteeeeeer това е най-яката поредица от книги най-най-най-най-най- тази поредица ще остане в историята бе менове това е уникално аз имам абсолютно всиччки книги и ги обожавам обимав книгата повече от живота си бе меновееее жалко че няма да има осма еееееееее такива хуубави неща казах за тези уникални книги обаче немога да кажа същото за филмите които са тъъъъъъъъъъъъъъъъпи уникалто тъпи са някои от тези свръх тъпи филми.

 
 
 
angel_of_r... Неутрално
3 29.11.2010, 04:44
Оценка: 0
0 гласа

супер

 
 
 
ispanetza Отрицателно
4 28.11.2010, 10:43
Оценка: 0
0 гласа

Логично, тийнейджърите са го налазили яко!!!

 
 
 
tomazi Неутрално
5 28.11.2010, 10:11
Оценка: -1
1 гласа

Следващата седмица, трябва Рапунцел и разбойникът да е начело на класацият.Гледах филмът и е просто великолепен!

 
 
 
behwolf Неутрално
6 24.11.2010, 11:39
Оценка: 0
0 гласа

то оставаше и да не влези,това е най-касовият филм за 2010.

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg