Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Ханът и империята

Ханът и империята

Ханът и империята 1981
Споделете:  
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
 

Филмът „Ханът и империята“ на режисьора акад. Людмил Стайков е създаден от дигитално реставрирано изображение на оригиналния филм, така както е бил заснет, като е използвана най-новата съвременна технология.

Този проект се случва 38 години след създаването на трилогията. „Фанагория”, „Преселението” и „Земя завинаги”, са едни от най-гледаните ленти в българското кино въобще, с общо над 10 милиона зрители.

Сега, на базата на класическата творба, в която навремето са взели участие над 100 000 души, е създадена нова творба .“Ханът и империята“ е създаден  с нова драматургична  структура , нова музика и  звукови ефекти представени в сараунд среда. Изображението е дигитализирано в 4К  и отговаря на най-взискателните световни критерии за филмово разпространение. Работата по новата версия е отнела около година и половина, по думите на режисьора акад. Стайков.

„Иска ми се да вярвам, че филмът „Ханът и империята“ ще впечатли и развълнува зрители от всички възрасти със забележителните актьорски превъплъщения, с грандиозните, необичайни за българското кино масови сцени и епични битки, с трагизма, саможертвата и лишенията на главния герой по пътя към заветната му цел и не на последно място - с очевидните асоциации и изводи, които поражда далечната епоха за нашето съвремие. Бях много развълнуван, че този филм направи една своеобразна връзка между поколението творци, създали оригиналната версия и новото поколение кинематографисти, които със същата всеотдайност и вълнение, вложиха цялото си сърце, в името на скъпата за всеки българин тема“, казва режисьорът на Людмил Стайков.

За пръв път в България се пристъпва към такава реставрация на изображението на оригиналния филм, който ще бъде предаден на Българска национална филмотека.


Коментари (0)
|
Коментирай »


Световна премиера: 14.01.2020
Жанр: Исторически
България / 1981 / 140 минути
Режисьор: Людмил Стайков
В ролите: Джоко Росич, Петър Слабаков, Богомил Симеонов, Ваня Цветкова, Аня Пенчева, Йосиф Сърчаджиев, Васил Михайлов, Стойко Пеев
Продуцент: Доли медия студио

РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА
Критиците: Няма рецензии.
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
0
Гласувай:
МНЕНИЯ


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


Ханът и империята (1981)

Ханът и империята
 
 

Трейлъри

 


 
Cinefish.bg Cinefish.bg