Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Артисти »

Грег Киниър - Артист

Артист - Грег Киниър, Greg Kinnear
През 1997 г. се снима в „Невъзможно твой”, за ролята на Саймън Бишъп получава номинация за поддържаща роля от Американската киноакадемия.

Гласувай за актьора:
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
3
Гласувай:
Среден резултат: 37/100

Грег Киниър - Артист

Greg Kinnear
ЗА АКТЬОРА ГАЛЕРИЯ ФИЛМОГРАФИЯ МНЕНИЕ
17.09.2019  |   синефиш.бгГрег Киниър e роден на 17 юни 1963 г. в Логанспорт, Индиана, САЩ. Баща му Едуард е дипломат, майка му Сюзан е домакиня. Двамата му братя Джеймс и Стив са икономисти. Семейството се мести често, живее в различни държави по света включително в Гърция и Ливан.

Още докато е ученик в Атина, Грег води ток шоу по радиото, което се казва "School Daze With Greg Kinnear.". Вече в САЩ,  кандидатства в университета в Тусон, Аризона. През 1985 г. се дипломира със специалност журналистика. Първата му работа е като маркетинг асистент в Empire Entertainment. Има малки роли в "L.A. Law" (1986) и "Life Goes On" (1989). Две години по-късно създава и продуцира "Best of the Worst" (1991), което се излъчва през 1990 и 1991 г. Забелязан е обаче в "Talk Soup" (1991), което напуска, за да води "Later with Greg Kinnear" (1994) в NBC. Същата година е и неговата първа голяма кинороля – като домакин на ток шоу в комедията на Деймън Уеянс „Blankman” (1994).

През 1997 г. се снима в блокбастъра „Невъзможно твой”, за ролята на Саймън Бишъп получава номинация за поддържаща роля от Американската киноакадемия. Година по-късно играе в една от най-силните романтични комедии на десетилетието „Имате поща” (1998). През 2000 г. Нийл Лабют го кани в „Сестра Бети”, снима се в тийнейджърския „ „Левакът” и в „Дарбата” на Сам Рейми. Следват романтичния „Някой като теб” (2001) с Ашли Джъд и драмата „Бяхме войници” (2002). През 2003-та се снима с Мат Деймън в „Лепнат за теб”, а 24 месеца по-късно участва в комедийния трилър „Матадорът”, заедно с Пиърс Броснан. През 2005 г. озвучава Ратчет в анимацията „Роботи”, същата година играе и в детския „Bad News Bears” (2005). През 2006 се снима в две силни заглавия – независимия „Мис слънчице” и болезнения „Fast Food Nation” (2006) .

Следват „Invincible” (2006) на Уолт Дисни и криминалната драма Unknown (2006). На следващата година се снима в „Любовен пир” с Морган Фрийман и Рада Мичъл.  През 2008-ма Грег участва в „Градът на боговете” и във „Flash of Genius” (2008). След „Зелена зона” ще го чакаме в любовния „Последната песен” по романа на Никълъс Спаркс.

Споделете:
ПОСЛЕДНИ МАТЕРИАЛИ ЗА АРТИСТА  
 
Избери Aртисти  
Всички артисти (А-Я)   Всички артисти (А-Я)
А   Б   В   Г   Д   Е   Ж   З   И   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ь   Ю   Я
Всички артисти (А-Z)
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
Артисти с най-висок рейтинг  
Декември
1. Алис Ийв
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
Последно добавени артисти  
 
Cinefish.bg Cinefish.bg