Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Горещи фестивални хитове в програмата на 24-тия София Филм

Горещи фестивални хитове в програмата на 24-тия София Филм
Cinefish.bg

Теми
Горещи фестивални хитове в програмата на 24-тия София Филм

10.09.2020, 16:20  |   Видяна: 396  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Традиционната рубрика на София Филм Фест „Киното днес“ включва последните филми на големите майстори на световното кино. Есенното издание ще отговори на най-високите очаквания на публиката в столицата.

МЪРТВИТЕ НЕ УМИРАТ“ на Джим Джармуш откри фестивалът в Кан през 2019. Част от специалистите определят филма като дръзка хипстърия, зомби-комедия за апокалипсис, представен с ясното съзнание, че той е неизбежен – и сме си го навлекли ние! Препратките към изпразненото от смисъл съвремие на средностатистическа Америка, както и на цялото човечество, са очевидни и не малобройни. Актьорският екип, както винаги във филмите на Джармуш, е великолепен - Бил Мъри, Адам Драйвър, Клои Севини, Тилда Суинтън, Стив Бушеми, Дани Глоувър, Селена Гомес, Остин Бътлър, RZA, както и музикалните икони Иги Поп и Том Уейтс. Този филм е направо задължителен!

ДИЕГО МАРАДОНА

ДИЕГО МАРАДОНА
е дело на отличените с награди „Оскар“ и БАФТА автори на „Айртон Сена“ и „Ейми“ - режисьора Асиф Кападия и продуцента Пол Мартин. Филмът е създаден с пълното съдействие на футболиста, който е предоставил над 500 часа непоказвани досега кадри от личния си архив.

ЗА БЕЗКРАЙНОСТТА

ЗА БЕЗКРАЙНОСТТАсъс „Сребърен лъв“ за режисура от Венеция 2019 ще зарадва феновете на Рой Андершон и шведското кино. Чрез най-новата си творба Андершон добавя размисли върху красотата и жестокостта на нашата реалност, а зрителите наблюдават действието подобно на пътуване в нечий сън. Филмът е едновременно ода и елегия, калейдоскоп на човечността, както и безкрайна история на уязвимостта на самото съществуване…

СИНОНИМИ

Носителят на „Златна мечка“ от Берлинале 2019СИНОНИМИна Надав Лапид е копродукция на Франция, Израел и Германия – проследена е историята на млад израелец, бивш войник, който бяга в Париж, за да скъса с корените си. Режисьорът избира за ролята актьор с подобни преживявания и житейски път - Том Мерсие. Синонимите са манията и маската на неговия герой. Той е в Париж с намерението да се превърне в някой друг, да избяга от себе си. В крайна сметка филмът безмилостно разрушава опита на индивида да си изгради идентичност.

ПРЕДАТЕЛЯТ

Филмът на италианския майстор Марко БЕЛОКИО - ПРЕДАТЕЛЯТ, участвал в конкурса в Кан, разказва за живота на т.нар. „бос на двата свята“ Томазо Бушета, първият информатор в съдебен процес срещу мафията в Сицилия през 1980. Стилната работа на режисьора и изпълнението на актьора Пиерфранческо Фавино са в основата на успеха на филма, който представя неуморимия Белокио в най-добра форма.

Непосредствено преди официалното откриване на 24-тия София Филм Фест ЕСЕН, на 24 септември киноманите ще имат възможност да видят на ОТКРИТО в пространството „София Съмър Фест“ шедьовърът на на Понг Чун-Хо ПАРАЗИТ“. Абсолютният фестивален хит на 2019, носител на „Златна палма“ от Кан’19 и четири награди Оскар е седмият пълнометражен филм на прочутия корейски майстор. С 266 награди и 238 номинации, сред които „Златен глобус” за чуждоезичен филм, две награди БАФТА – за най-добър чуждоезичен филм и за оригинален сценарий, „Паразит“ е позициониран на 29 място сред най-добрите филми на всички времена в класацията на авторитетния филмов сайт imdb.

ШАРЛАТАН

Най-новият филм на именитата полска режисьорка Агнешка Холанд ШАРЛАТАН бе представен в Берлин, непосредствено преди пандемичната криза да обхване света. Време е българските зрители да го видят на голям екран – сюжетът е конструиран върху реални събития, а историята проследява един мъж с изключителни способности, който трябва да се съобразява с реалността на тоталитаризма през 50-те години на ХХ век.

СЕМЕЙНА РОМАНТИКА ООД

С най-новия си игрален филм легендарният Вернер Херцог завладява нови територии, смесвайки реалистичния стил на своите документални филми и безпощадно новаторския си киноезик в СЕМЕЙНА РОМАНТИКА ООД, чието действие се развива в Япония. Негов съмишленик и главен актьор е Юичи Иши, действителен изпълнителен директор на „Family Romance“ – компания, даваща под наем човешки заместници, които клиентите могат да използват за всякакви нужди. Сам изпълняващ ролята и на оператор, Херцог за пореден път запечатва болезнената връзка на индивида с обществото, която звучи свръх-актуално.

Сред филмите от селекцията „КИНОТО ДНЕС“ в програмата на 24-тия София Филм Фест ЕСЕН са още Извинявайте, че не ви намерихмена Кен Лоуч, Последният час на господин Кол на Дорон Еран, Държавно погребение– филмът на Сергей Лозница за погребението на Сталин, Клирна Войчех Смажовски, както и номинираният за „Златна палма“ от Кан 2019 нов филм на Дяо Инан Езерото на дивата гъска.

Също в тази програма е и творбата на Милчо Манчевски ВЪРБА, с която се открива есенното издание на СФФ в пространството „София Съмър Фест“ на 25 септември.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg