Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Героите на движението „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА” и Спайдър-мен обединяват сили за спасяването на планетата

Героите на движението „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА” и Спайдър-мен обединяват сили за спасяването на планетата
Героите на движението „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА” и Спайдър-мен обединяват сили за спасяването на планетата
Cinefish.bg

Теми
Героите на движението „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА” и Спайдър-мен обединяват сили за спасяването на планетата

28.03.2014, 17:35  |   Видяна: 2928  |   Press Release  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Световното движение Часът на Земята, организирано от WWF, ще счупи рекордите в осемгодишната си история за брой участници в събитието. Основен посланик на екоинициативата е филмовият супергерой Спайдър-мен и затова  той ще се присъедини към милионите „обикновени” Супергерои по цял свят в най-голямото празненство за планетата.

Събитието, което се превръща в най-голямото в света движение за спасяване на планетата, започва в 154 държави и територии от Нова Зеландия, през Азия, с подкрепата на Спайдър-мен и актьорите от предстоящия блокбъстър „НЕВЕРОЯТНИЯТ СПАЙДЪР-МЕН 2”. На събитието „Часът на Земята” в Сингапур, организирано от WWF – Сингапур, Андрю Гарфилд, Ема Стоун и Джейми Фокс изпращат посланието, че всеки може да е Супергерой за планетата ни.

Героите на движението „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА” и Спайдър-мен обединяват сили за спасяването на планетата

На събитието в Сингапур угасват светлините на Марина Бей, а към тях се присъединявят Харбър Бридж и Операта на Сидни, Олимпийският стадион в Пекин, Тайпе 101, Храмът Уат Арун в Банкок, Кулите Петронас в Куала Лумпур и много други, станали част от световното движение за спасяване на планетата.

Часът на Земята вече се превръща в глобално явление, като участниците в него споделят преживяванията и отдадеността към Земята в социалните медии, които свързват всички ни.
Tази година основният посланик на екоинициативата по целия свят и в България е Спайдър-мен. Обикновено в часа без осветление се организират съпътстващи музикални инициативи, които днес в София ще бъдат пред кино "Арена-Запад".Така София също става част от това глобално явление. В 20.30 часа ще бъдат угасени светлините на фасадата на Кино Арена Запад. Деца в костюми на Спайдър-мен и фланелки на WWF ще „натиснат“ бутона и светлините ще угаснат.

Улични музиканти ще създават настроение на присъстващите.
Към Часът на Земята се включват държави от Близкия изток, Африка и Европа. Светлините ще бъдат изгасени за първи път в Синята Джамия в Истанбул, в най-високата сграда в света Бурж Халифа в Дубай, в Кремъл и на Червения площад в Москва, Планината Тейбъл в Южна Африка, Базиликата Свети Петър в Рим, Айфеловата Кула в Париж, Саграда Фамилия в Барселона, Бъкингамският дворец в Лондон, Единбургският замък в Шотландия. Часът на Земята ще се развихри и през океана в Южна Америка.

Там ще „вземат участие“ забележителности като Статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро, статуята „Ангел на независимостта” в Мексико Сити, а в Северна Америка светлините ще изгасят Емпайър Стейт Билдинг и Таймс Скуеър в Ню Йорк, Ниагарския водопад, международното летище в Лос Анджелис, ивицата в Лас Вегас.  Празненството ще завърши на остров Таити. 

Как „НЕВЕРОЯТНИЯТ СПАЙДЪР-МЕН 2” става част от Часът на Земята? Полагайки много усилия за устойчиво развитие през годините, „НЕВЕРОЯТНИЯТ СПАЙДЪР-МЕН 2” се превръща в най-екологичната продукция в историята на Columbia Pictures.

Усилията за опазване на околната среда на снимачната площадка и извън нея, са подкрепяни от всички: продуцентите, студиото, актьорите и  творческия екип и започват още в етапа на предпродукцията.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg