Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми "Генезис" и "Социалната мрежа" - с награди на американската Гилдия на сценаристите

Генезис и Социалната мрежа - с награди на американската Гилдия на сценаристите
Трилърът "Генезис" - с награда на американската Гилдия на сценаристите
Cinefish.bg

Филми
"Генезис" и "Социалната мрежа" - с награди на американската Гилдия на сценаристите

07.02.2011, 11:59  |   Видяна: 2056  |   actualno.com  |   ФИЛМ

Трилърът "Генезис" и драмата за Фейсбук "Социалната мрежа" спечелиха наградите на американската Гилдия на сценаристите, които обикновено показват предстояща победа в съответните категории и на наградите "Оскар", предадоха световните информационни агенции.

Сценаристът на "Генезис" Кристофър Нолан получи наградата за оригинален сценарий, а Арън Соркин със "Социалната мрежа" - за адаптиран сценарий.

Сценаристът на "Генезис" Кристофър Нолан получи наградата за оригинален сценарий

Приемайки наградата си Кристофър Нолан каза, че тя щеше да има повече тежест, ако му беше съперник и "Речта на краля". Филмът, който е с 12 номинации за наградите "Оскар", включително и за оригинален сценарий, не се състезаваше за наградата на Гилдията на сценаристите, защото не отговаря на нейните изисквания.

Сценарият на "Социалната мрежа" е по книгата "Фейсбук - милиардери по неволя" на Бен Мезрич. Двете награди бяха връчени на едновременни церемонии в Лос Анджелис и Ню Йорк.

Сценарият на "Социалната мрежа" е по книгата "Фейсбук - милиардери по неволя" на Бен Мезрич. Двете награди бяха връчени на едновременни церемонии в Лос Анджелис и Ню Йорк.

Претенденти за наградата за най-добър оригинален сценарий бяха също лесбийската семейна история "Децата са добре", трилърът "Черен лебед", боксьорската сага "Боецът" и драмата "Моля, дайте".

В категорията за адаптиран сценарий бяха номинирани уестърнът "Непреклонните", историята за оцеляване "127 часа", комедията "Обичам те, Филип Морис" и трилърът "Градът".

Наградите на професионалните гилдии в САЩ обикновено показват кой ще спечели и "Оскар" в съответната категория, защото повечето им членове гласуват и за наградите на Академията за кинематографично изкуство и наука.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
Denislav Весело
1 07.02.2011, 03:39
Оценка: 1
1 гласа

Най - накрая Крис да спечели нещо Горкичкият човек никога не печели нищо
Надявам се да спечели поне един оскар от всички номинации който има

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg