Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Гари Рос ще режисира филмовата адаптация на романа “The Hunger Games”

Гари Рос ще режисира филмовата адаптация на романа “The Hunger Games”
Номинираният за “Оскар” Гари Рос ще поеме режисурата на филмовата адаптация на “The Hunger Games”
Cinefish.bg

Филми
Гари Рос ще режисира филмовата адаптация на романа “The Hunger Games”

20.12.2010, 11:05  |   Видяна: 1583  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Номинираният за “Оскар” Гари Рос, заснел филмите “Воля за победа” и “Плезънтвил”, ще поеме режисурата на дълго отлаганата филмова адаптация на научнофантастичния роман “The Hunger Games”, дело на писателката Сюзън Колинс и публикуван през 2008 година.

Работата по филма трябваше да започне в началото на 2009 година, но компанията Lions Gate Entertainment срещна трудности при намирането на режисьор. Въпреки това, сценария бе напълно готов и сега след като стана ясно че Рос ще режисира, продуцентите заявиха, че снимките започват в началото на следващата година.

The Hunger Games  на Сюзън КолинсДействието на филма ще се развива в недалечното бъдеще, а сюжетът ще разказва за 16-годишната Катнис Евърдийн, която заедно с майка си и по-малката си сестра, живее в най-бедния от дванадесетте района на Панем – малка държава, образувана от неунищожените градове на вече бившите Съединени Американски Щати.

Всяка година чрез лотария, която се провежда във всеки един от районите, жадните за зрелище ръководители на Панем избират по едно момче и по едно момиче, които трябва да се състезават в безмилостното телевизионно предаване “The Hunger Games”.

Правилата на тази игра, местоположението й и нейната публика се сменят постоянно, но едно нещо е винаги гарантирано – всеки един от участниците е обречен на смърт.

Когато сестрата на Катнис е избрана чрез лотарията, младото момиче решава да заеме мястото й. Разчитаща единствено на себе си, младата Катнис попада в жесток свят, в който човешкия живот не значи нищо.

Режисьорът Гари Рос ще адаптира филмовата екранизация на романа “The Hunger Games”Гари Рос: “Нещата, които превръщат Катнис в интересна героиня са нейната сила, увереност и състрадание. И не говоря за физическа сила, става дума за нейната духовна сила и факта, че дори на тази крехка възраст тя е вече осъзнато човешко същество, което разбира в какъв свят живее.

Ролята е едно голямо предизвикателство и затова ще се погрижим да намерим правилната актриса. Няма да търсим големи холивудски звезди – по този въпрос няма две мнения. И аз и продуцентите смятаме да дадем ролята на тази актриса, която я заслужава, а не на поредното красиво лице от тийнейджърските комедии.”

Адаптираният сценарий на “The Hunger Games” е дело на Били Рей (“Правилата на играта”) и авторката на книгата Сюзън Колинс. Компаниите Lions Gate Entertainment и Color Force ще поемат разпространението, а Нина Джейкъбсън (“Игра по план”) ще продуцира заедно с Гари Рос. Все още няма избрани актьори, но Джейкъбсън заяви, че до два месеца ще бъде оповестено кой ще участва във филма.

Снимките на “The Hunger Games” започват през пролетта, а световната премиера ще се състои в средата на 2012 година.

www.ew.com

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
tihomirboe... Неутрално
1 27.12.2010, 01:55
Оценка: -1
1 гласа

Книгите са страхотни, дано филмът да не е някаква боза...

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg